8 alimente de la care nu te vei îngrășa niciodată. Poți să mănânci cât dorești

Duminica, 17 Iulie 2022, ora 23:56
9938 citiri
8 alimente de la care nu te vei îngrășa niciodată. Poți să mănânci cât dorești
Numeroase alimente au foarte puține calorii FOTO Pixabay

Ar fi minunat dacă am putea să mâncăm burgeri, cartofi prăjiți, pizza, sau orice altă mâncare ne place, în cantitate nelimitată, fără să se vadă pe cântar.

Chiar dacă s-ar putea să nu se numere printre preferatele noastre, există o serie de alimente care nu îngrașă și pe care le putem consuma în voie, fără să ne facem griji pentru siluetă, potrivit mensjournal.com.

1. Țelină

Țelina este probabil cel mai cunoscut aliment „cu calorii negative”.

„Există acest lucru numit „efectul termogenic al alimentelor” – pe scurt, corpul tău arde caloriile digerând alimentele pe care le consumi”, spune Angela Lemond, R.D.N., purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.

Adică ar putea fi nevoie de mai multă energie pentru a digera țelina decât obțineți din ea, de unde provine reputația sa de aliment cu calorii negative sau zero.

2. Ardei gras

Ardeiul gras are atât de puține calorii încât practic nu se pune și poate fi consumat sub foarte multe forme, în diverse combinații.

3. Varză kale

„Descoperim că oamenii care consumă un aport scăzut din aceste tipuri de legume au în mod constant greutăți corporale mai mari. Oamenii care spun că nu le plac legumele nu își dau seama că se pun în pericol deoarece încorporarea acestor alimente în dietă tinde să scadă în mod natural aportul total de calorii zilnice”, spune Lemond.

4. Brocoli

Nuanța sa de verde este un semn clar că este plin de fitochimice care luptă împotriva cancerului. Broccoli este, de asemenea, plin de fibre, care vor umple intestinele.

„Alimentele bogate în fibre sunt de obicei cele care te vor face să te simți sătul mai mult timp”, notează Lemond.

5. Varză roșie

Când vine vorba de legume în nuanțe de violet, „te gândești mereu la sănătatea inimii și la multe beneficii cardiovasculare”, spune Lemond.

Deși probabil nu veți mânca o varză întreagă, tăiați o bucată mare și puneți-o în salate sau ca garnitură. Vă va face masa mai sățioasă și va diminua nevoia de a lua o gustare pe măsură ce ziua trece.

6. Conopidă

Este o soluție inteligentă dacă simți nevoia să iei o gustare. Este ideal să fie gătită la aburi, cu condimente și zeamă de lămâie.

7. Roșii cherry

Deși sunt dulci, au conținut scăzut de zahăr, foarte puține calorii și mai sunt și gustoase pe deasupra.

8. Spanac

Pe lângă faptul că are un conținut foarte scăzut de calorii, spanacul este foarte benefic pentru organismul tău, mai ales dacă te antrenezi intens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#alimente care nu ingrasa, #alimente slabit, #alimente sanatoase, #zero calorii regim , #stiri sanatate
Comentarii
Poza angel9913
angel9913
rank 5
Da' care-i treaba cu greierii recomandatzi de maretzul kolhoz?