Alimentele care sunt dușmanii oricărei diete și cu care nu vrei slăbi niciodată

Luni, 23 Mai 2022, ora 04:20
7587 citiri
Alimentele care sunt dușmanii oricărei diete și cu care nu vrei slăbi niciodată

Fiecare dintre noi a ținut cel puțin o dată în viață o dietă și știe cât de greu este să o respecți în totalitate. Unele sunt mai permisive și promovează mai degrabă o alimentație sănătoasă, pe când altele sunt foarte drastice.

Puțini reușesc să nu mănânce măcar o bucățică de ciocolată într-o zi mai proastă, sau o pizza într-o seară cu prietenii. Sigur, o scăpare nu o să omoare pe nimeni, dar există o serie de alimente ce pot fi catalogate drept dușmanii absoluți ai dietelor, potrivit eatthis.com.

Mai mult, pe lângă faptul că toate cele enumerate îngrașă, pot favoriza apariția mai multor probleme medicale.

Alimente dezastruoase pentru siluetă

Cipsuri

Când vine vorba de cipsuri, nimeni nu se poate opri la unul sau două, de poftă, drept urmare ajungem să mâncăm toată punga. Pe lângă faptul că au foarte multă sare, un studiu a demonstrat că persoanele care au mâncat frecvent cipsuri s-au îngrășat mai mult decât consumatorii de băuturi dulci, carne procesată și carne roșie.

Pui prăjit

Puiul are un conținut mic de grăsimi saturate și este o sursă excelentă de proteine, însă aveți grijă la preparare. Dacă îl dați prin făină și ou, eventual și prin fulgi de porumb pentru crustă, iar apoi îl scufundați în ulei, la prăjit, tocmai ce ați transformat o proteină hrănitoare în una dintre cele mai nesănătoase mese.

Gogoși

Aluatul înseamnă făină albă și zahăr, iar peste aceste ingrediente dăunătoare tronează prăjirea. Pe lângă faptul că îngrașă, conțin grăsimi ce cresc colesterolul rău și îl scad pe cel bun.

Mezeluri

Mezelurile conțin un conservant numit nitrat de sodiu care poate declanșa inflamația cronică a arterelor, ducând la ateroscleroză, adică îngustarea arterelor.

Supe la conservă

Chiar și cele cu multe legume, care par relativ sănătoase, conțin extrem de multă sare. Dacă sunteți atent la etichetă, veți observa că este aproape imposibil să găsiți una care are sub 500 de miligrame de sodiu/ porție.

Margarină

Margarina conține foarte multe grăsimi nesănătoase, ce cresc riscul de boală coronariană. Untul este o alegere mult mai bună.

Hotdogs

Un hotdog este bogat în grăsimi saturate și sodiu și multe conține nitrați, un conservant asociat cancerului, potrivit Institutului Național al Cancerului.

Cereale cu zahăr

Nu există urmă de fibre în astfel de cereale, ci doar o mulțime de carbohidrați și zahăr. De aceea este considerat cel mai prost mic dejun pentru pierderea în greutate. O idee mai bună pentru micul dejun ar fi să adăugați puțin lapte de ciocolată în fulgii de ovăz fierbinți, care sunt plini de fibre dietetice.

Covrigi

Covrigii sunt de asemenea una dintre cele mai nesănătoase variante pentru micul dejun. Un covrig este echivalent cu aproximativ cinci felii de pâine albă la nivel de carbohidrați, adică aproximativ 250 de calorii. În plus, nu țin deloc de foame.

Cremă pudră pentru cafea

Aceste creme pentru cafea conțin întotdeauna uleiuri parțial hidrogenate, adică grăsimi nesănătoase.

Citeste si:
Dieta cu castraveți care face minuni în sezonul cald. Slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Dieta cu castraveți care face minuni în sezonul cald. Slăbești 7 kilograme într-o săptămână
În fiecare iarnă ne propunem să ținem o dietă sau să mergem la sală pentru a arăta impecabil în costum de baie în concediul de vară, și totuși niciodată nu ne ținem de plan. În...
Un medic celebru dezvăluie cum a scăpat de senzația de foame. Combinația de diete care arde kilogramele la propriu
Un medic celebru dezvăluie cum a scăpat de senzația de foame. Combinația de diete care arde kilogramele la propriu
Vreau să slăbesc, vreau să slăbesc rapid, vreau o dietă perfectă care să mă ajute să slăbesc - sunt câteva dintre gândurile care apar când o persoană își dă seama că s-a...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Să fim serioși! Nu contează ce, ci cât! Ceee, ai de mănâncă numai