Alimentele care nu se reîncălzesc niciodată. Unele pot cauza probleme digestive

Vineri, 01 Aprilie 2022, ora 23:33
46602 citiri
Alimentele care nu se reîncălzesc niciodată. Unele pot cauza probleme digestive
Anumite alimente fac mai mult rău decât bine atunci când sunt reîncălzite FOTO Unsplash

Foarte puține persoane au timp să gătească zilnic, drept urmare cea mai la îndemână variantă este să facă o cantitate mai mare din care să poată lua mai multe mese, pe parcursul mai multor zile.

Această variantă duce implicit la reîncălzirea alimentelor, metodă rapidă ce din nou reprezintă o mână de ajutor, dar există și excepții. Există alimente care care elimină toxine în momentul reîncălzirii, drept urmare ar trebui să evitați să faceți acest lucru pe cât posibil.

Alimente care nu se reîncălzesc

Ciuperci

Ciupercile reîncălzite își schimbă compoziția și pot provoca balonare sau dureri de stomac. Ideal ar fi să le mâncați reci în cazul în care v-au mai rămas de la masa precedentă.

Cartofi

Cartofii reîncălziți pot elimina toxine, iar pe lângă acest lucru își pierd gustul și nutrienții.

Ouă

Compușii din ouă devin toxici atunci când acestea sunt încălzite din nou la o temperatură ridicată. În plus, în acest fel își schimbă atât gustul, cât și mirosul.

Ulei de gătit

Uleiurile vegetale, de măsline, avocado sau soia, conțin acizi nesaturați ce devin dăunători prin reîncălzire și pot favoriza inflamațiile din organism, care la rândul lor pot provoca boli cardiovasculare.

Pui prăjit

În general alimentele pe care le-am prăjit deja o dată nu ar trebui să fie reîncălzite, dar puiul prăjit în special își schimbă compoziția proteică în acest caz.

Spanac

Spanacul, dar și legumele verzi în general, conțin o cantitate mare de nitrați, care se transformă în nitriți dacă sunt supuși unor temperaturi ridicate și în acest caz nu mai sunt sănătoși.

Orez

Orezul conține spori ai unei bacterii care se înmulțesc constant dacă orezul este răcit și apoi readus la o temperatură ridicată sau chiar apropiată de temperatura camerei. Acest lucru poate cauza probleme digestive.

Fructe de mare

Fructele de mare pot fi reîncălzite în siguranță doar dacă aveți siguranța că au fost congelate imediat după ce au fost prinse. În plus, ar trebui să le consumați imediat după ce le gătiți și să le evitați dacă au stat la temperatura camerei mai mult de două ore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Cât de sigure sunt carnea de pui și ouăle din România. Rezultatele analizelor făcute de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor
Carnea de pui şi ouăle din România sunt fără riscuri pentru consumatori, iar rezultatele analizelor efectuate recent de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) atestă că...
#alimente, #reincalzite, #daunator, #sanatate , #stiri sanatate