Cea mai bună gustare pentru creier: Două alimente ce îți stimulează mintea, fără pierderea memoriei

Joi, 02 Iunie 2022, ora 05:27
9979 citiri
Cea mai bună gustare pentru creier: Două alimente ce îți stimulează mintea, fără pierderea memoriei
Afinele și nucile sunt foarte bune pentru sănătatea creierului FOTO: Eat this

O analiză a Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor din Statele Unite arată că anumite modificări ale stilului de viață pot preveni sau întârzia cazurile de demență cu 40%. Una dintre aceste schimbări o reprezintă gustările sănătoase, pe care oamenii le consumă, astfel cele mai bune trebuie să includă două alimente: afinele și nucile.

Acestea contribuie din plin la sănătatea creierului și la stimularea lui, susțin dieteticienii. Astfel, oamenii vor rămâne cu mintea ascuțită până la bătrânețe, fără a avea funcția cognitivă afectată, potrivit Eat This.

”Cea mai bună gustare pentru sănătatea creierului va fi una bazată pe un conținut scăzut de grăsimi saturate și bogată în nutrienți. Afinele sunt bogate în antioxidanți și mențin creierul în siguranță.

Cafea cu zahăr sau fără, cum este mai bine: Care reduce riscul de deces prematur?

Nucile, de asemenea, sunt foarte bune pentru creier, ele oferind vitamina E și acizi grași omega 3, care din nou sunt asociați cu o funcție cognitivă îmbunătățită”, a spus Rebecca Schilling, fondatoarea Dietitians Delivered.

Potrivit nutriționistului Kitty Broihier, afinele sălbatice pot ajuta memoria și funcțiile executive. Ele conțin cu 33% mai multe antocianice, un tip specific de antioxidanți, decât cele cultivate în mod obișnuit.

”Studiile au indicat beneficii privind performanța verbală, discernământul memoriei și o tendință de reducere a riscului de declin cognitiv la subiecții care au mâncat afine”, a explicat Broihier.

O forță misterioasă descoperită în spațiu: O entitate necunoscută acționează împotriva lumii noastre VIDEO

Nucile, potrivit unui studiu apărut în The Journal of Nutrititon, s-a constatat că femeile în vârstă care consumau cinci sau mai multe porții de nuci pe săptămână aveau puterea intelectuală a femeilor cu doi ani mai tinere.

Alte cercetări arată că celor care au consumat nuci în mod regulat li s-a redus riscul de a se îmbolnăvi de Alzheimer.

”Nucile sunt o alegere excelentă atunci când vine vorba de protejarea creierului”, a spus Samantha Cassetty, autor al cărții ”Sugar Shock”.

Boala unui organ vital s-a răspândit rapid, devenind numărul 1 în lume: Depășește afecțiunile de inimă
Boala unui organ vital s-a răspândit rapid, devenind numărul 1 în lume: Depășește afecțiunile de inimă
Un studiu efectuat de sute de cercetători conduși de către Institutul pentru Valori și Evaluare a Sănătății (IHME) din Statele Unite, publicat pe 14 martie 2024 în revista The Lancet, a...
Nouă alimente-surpriză care îți satisfac plăcerile vinovate și sunt mai sănătoase decât îți dai seama
Nouă alimente-surpriză care îți satisfac plăcerile vinovate și sunt mai sănătoase decât îți dai seama
Aceste nouă alimente, adesea privite ca fiind o plăcere vinovată sau consumate în mod moderat, sunt mai sănătoase decât crezi, potrivit unui nou raport. Dr. Stephen Dahmer, Director la...
#alimente, #alimente sanatoase, #creier, #stimularea creierului, #pierderea memoriei, #boli mintale, #Alzheimer , #stiri sanatate