Ce alimente nu trebuie să îți lipsească din bucătărie. Sunt cele mai bune pentru inimă

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 01:23
7992 citiri
Ce alimente nu trebuie să îți lipsească din bucătărie. Sunt cele mai bune pentru inimă
Foto: Unsplash.com

Ești obosit și îți este foame, așadar ești tentat să îți încălzești o cină congelată. E total greșit însă să recurgi la acest lucru, atrag atenția medicii.

Elizabeth Klodas, cardiolog din Minneapolis, îți spune ce alimente se găsesc în bucătăria ei, descrie ce mănâncă, pe baza a ceea ce știe despre legătura dintre hrană și sănătatea cardiacă, potrivit publicației thehealthy.com.

Salată verde, în special rucola

”Salata verde este un aliment cu volum mare de nutrienți, cu un conținut scăzut de calorii și conține antioxidanți” (antioxidanții sunt componente din alimentele naturale care ajută organismul să reziste la deteriorarea celulelor). ”Rucola este preferata mea, așa că este întotdeauna în frigider”, spune cardiologul.

Rucola conține vitamina C, acid folic și potasiu ”și ajută la sănătatea cardiovasculară”. Cardiologul spune că face adesea salată cu aceste verdețuri.

Sfeclă prăjită gata de consumat

”Sfecla prăjită are componente care scad tensiunea arterială”, spune medicul. Sfecla este o sursă de nitrați, care cresc fluxul sanguin atunci când organismul se transformă în oxid nitric. În plus, sfecla este încărcată cu fibre și antioxidanți.

Dr. Klodas spune că modul ei preferat de a mânca sfeclă este să o pună în salata ei de rucola.

Iaurt cu 0% grăsime sau iaurt grecesc simplu

”Iaurtul este o sursă de probiotice pentru sănătate, iar microbiomul este important pentru sănătatea cardiovasculară și, de asemenea, reglează sensibilitatea la insulină”, explică doctorul Klodas.

Aceasta mănâncă iaurt aproape în fiecare zi la micul dejun — „Iaurtul este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine ​​și calciu.”

Brânză de capră și feta

Cardiologul Klodas spune că adesea presară brânza de capră în salate. Brânza de capră are mai puține grăsimi saturate și are mai puțin sodiu decât multe alte brânzeturi, ambele caracteristici fiind foarte bune pentru inimă. Mineralele precum cuprul și magneziul sunt în proporții mai mari în brânza de capră în comparație cu ce se găsește în laptele de vacă.

Feta este un alt tip de brânză preferat de cardiolog, deși are un conținut destul de ridicat de sodiu.

Morcovi și țelină

Doctorul Klodas are întotdeauna morcovi și țelina în casă. Spune că sunt o combinație bună cu hummus. Morcovii pot fi puși în supe, pe care îi place să le facă pentru a include legume și cereale integrale (cum ar fi orzul ) în dieta ei.

”Morcovii au vitamina A și antioxidanți”, spune ea, ”iar țelina este o legumă cu conținut scăzut de calorii, bogată în fibre, plină de antioxidanți și potasiu.”

Conopidă, broccoli și sparanghel

Cardiologul Klodas spune că broccoli și conopida au niveluri ridicate de steroli vegetali, compuși care ajută organismul să blocheze absorbția colesterolului rău și, prin urmare, ajută la reducerea colesterolului dăunător.

Sparanghelul ajută și la eliminarea colesterolului înainte ca organismul să-l absoarbă. Doctorul Klodas spune că prăjirea acestuia pe grătar este una dintre metodele ei preferate de a-l pregăti.

Ierburi: coriandru, mărar, rozmarin, cimbru

”Ierburile medicinale sunt o modalitate excelentă de a adăuga aromă fără a adăuga sodiu”, spune Klodas. Plantele medicinale sunt bogate în antioxidanți și conțin o concentrație mare de uleiuri vegetale. Acest doctor al inimii este un fan al coriandrului și îi place să îl arunce în salate cu avocado și în tocănițe de fasole. Îi place să adauge rozmarin sau mărar la cartofi.

Sfatul medicului Klodas de a face ierburile proaspete să dureze mai mult: le spală și le tunde, apoi le usucă și le întinde pe un prosop mare de hârtie. Apoi rulează prosopul de hârtie ca o rolă de jeleu și le ține la frigider. Depozitate astfel, ierburile vor rezista una până la două săptămâni în loc să se ofilească într-o zi sau două.

Avertisment înainte de Paște: cum recunoști carnea stricată din magazine. Care e cel mai periculos aliment
Avertisment înainte de Paște: cum recunoști carnea stricată din magazine. Care e cel mai periculos aliment
În magazinele și tarabele din România pot exista o mulțime de capcane pentru cumpărători: pentru a nu face „risipă", unii comercianți expun produse din carne alterată. Un expert...
”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
Trei militari ruși înspăimântați, pe care comandanții lor i-au abandonat în tranșeele de lângă o centură forestieră, au înregistrat un videoclip. În momentul înregistrării,...
#alimente, #sanatate inima, #cardiolog, #sfaturi , #alimente