Alimentele care te ajută să îți prelungești viața cu 10 ani. Se găsesc cu ușurință peste tot

Duminica, 31 Iulie 2022, ora 23:53
8661 citiri
Alimentele care te ajută să îți prelungești viața cu 10 ani. Se găsesc cu ușurință peste tot
Anumite alimente pot contribui la îmbunătățirea considerabilă a șanselor noastre de a trăi o viață mai lungă FOTO: Unsplash.com

O dietă sănătoasă și echilibrată, bazată pe consumul unei combinații de alimente, reprezintă o condiție esențială pentru o viață sănătoasă.

Consumul unor alimente sănătoase poate contribui la creșterea longevității, deoarece influențează riscul unei persoane de a dezvolta anumite afecțiuni.

O dietă sănătoasă poate ajuta la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare sau metabolice, dar și la reducerea riscului de a dezvolta unele tipuri de cancer. Unele alimente, descrise drept „alimente minune” pentru organism, ar putea ajuta oamenii să trăiască mai mult.

Patru tipuri de alimente pot reduce o serie de boli legate de vârstă și pot, de asemenea, să crească semnificativ longevitatea, o arată studiile recente.

Avocado

Avocado are un conținut ridicat de grăsimi, 60% dintre acestea fiind grăsimi mononesaturate, care, potrivit cercetărilor, ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și la scăderea tensiunii arteriale.

Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu, acid folic și fibre, toate acestea fiind benefice pentru inimă și sistemul cardiovascular.

„Avocado este o sursă de vitaminele C, E, K și B6, precum și de riboflavină, niacină, folat, acid pantotenic, magneziu și potasiu”, a adăugat Medical News Today.

Toți acești compuși care se găsesc în avocado ajută la sănătatea generală și la longevitate.

Pește gras

Peștele gras cum ar fi somonul și sardinele sunt de asemenea, deosebit de bogate în acizi grași omega-3, care pot contribui la menținerea sănătății inimii.

Cei mai mulți dintre noi ar trebui să avem mai mult pește în alimentația noastră, inclusiv mai mult pește gras.

Unele persoane sunt îngrijorate de mercur sau de alți contaminanți din fructele de mare. Cu toate acestea, beneficiile consumului de pește ca parte a unei alimentații sănătoase depășesc de obicei posibilele riscuri de expunere la toxine.

Acizii grași omega-3 pot fi benefici pentru sănătatea inimii prin reducerea colesterolului, scăderea ușoară a tensiunii arteriale, reducerea coagulării sângelui, diminuarea riscului de accidente vasculare cerebrale și insuficiență cardiacă, reducerea bătăilor neregulate ale inimii.

Legume cu frunze verzi

Un studiu realizat de oamenii de știință din SUA susține că consumul de frunze verzi închise la culoare, precum varza kale, spanacul și salata elvețiană, poate declanșa schimbări în ADN care pot întârzia îmbătrânirea cu până la doi ani.

Medicii au declarat că rezultatele studiului au oferit dovezi suplimentare că ceea ce mâncăm contribuie nu numai la bunăstarea de zi cu zi, ci poate, de asemenea, să crească durata de viață și să ajute la protejarea împotriva unor boli precum obezitatea, bolile de inimă, diabetul, demența și hipertensiunea arterială.

Fructe de pădure

Fructele de pădure conțin molecule specifice de flavonoide, care luptă împotriva deteriorării ADN-ului și încetinesc deteriorarea celulelor creierului legată de vârstă.

Numeroase studii au arătat că afinele protejează în special zona cerebrală de leziunile oxidante și inflamatorii, contribuind la creșterea longevității.

Acestea au fost, de asemenea, legate de rate mai lente de declin cognitiv și de îmbunătățirea memoriei de lucru și a performanțelor executive pe măsură ce îmbătrânim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cele patru alimente pe care nu ar trebui să le reîncălziți. Lista celor care pot fi mâncate fără griji
Cele patru alimente pe care nu ar trebui să le reîncălziți. Lista celor care pot fi mâncate fără griji
Este o dilemă cu care majoritatea oamenilor s-au confruntat: care alimente rămase de la o masă sunt sigure pentru a fi reîncălzite și care nu sunt. Orezul a fost în atenția publicului...
Avertisment înainte de Paște: cum recunoști carnea stricată din magazine. Care e cel mai periculos aliment
Avertisment înainte de Paște: cum recunoști carnea stricată din magazine. Care e cel mai periculos aliment
În magazinele și tarabele din România pot exista o mulțime de capcane pentru cumpărători: pentru a nu face „risipă", unii comercianți expun produse din carne alterată. Un expert...
#alimente, #alimente sanatoase, #beneficii sanatate, #prelungire viata , #alimente