Primele reacții după negocierile PNL-PSD. Alin Nica nu renunță la conducerea Consiliului Județean: "Timişorenii nu pot fi obiecte tranzacţionate"

Joi, 21 Martie 2024, ora 15:46
1799 citiri
Primele reacții după negocierile PNL-PSD. Alin Nica nu renunță la conducerea Consiliului Județean: "Timişorenii nu pot fi obiecte tranzacţionate"
Alin Nica FOTO / Facebook Prin Banat.ro

După ce s-a vehiculat, pe surse, faptul că echipa pentru alegerile în Timiș ar putea să nu îl includă pe Alin Nica, actualul preşedinte, liderul PNL Timiş, a anunţat că va candida pentru un nou mandat din partea unui proiect de dreapta, fără a numi acest proiect.

”Da. Timişoara şi Timişul au nevoie în continuare de un proiect de dreapta, eu voi face parte din acest proiect de dreapta şi pe mai departe. Am o datorie faţă de cei 105.000 locuitori ai judeţului care şi-au pus încrederea şi speranţele în mine de a continua realizările şi proiectele începute în acest mandat şi aş putea să dau multe motive pentru care am curajul să candidez din nou şi să cer încrederea locuitorilor judeţului Timiş”, a declarat Alin Nica pentru News.ro.

Alin Nica a prezentat patru motive pentru care crede că merită să aibă un nou mandat la preşedinţia CJ Timiş.

”În primul rând, evenimentul cultural al anului 2023, expoziţia Brâncuşi, pe care am realizat-o eu împreună cu colegii mei şi partenerii, fiind principalul eveniment al Capitalei Europene a Culturii. În al doilea rând, realizarea unei dorinţe de mult timp a timişorenilor de a avea o conexiune rapidă şi civilizată la autostradă.

Aceasta s-a realizat prin construirea unui drum expres de 10 kilometri între Dumbrăviţa şi Giarmata. Trei: construirea în mai puţin de trei ani a primei maternităţi edificată în ultimii 50 de ani în zona noastră de ţară şi practic cea mai modernă din România. Patru: atragerea a peste 1,5 miliarde, bani europeni, prin proiecte aflate în implementare şi contractare semnate plus 500 milioane de euro pentru proiecte aflate în diverse stadii de contractare. Pentru acestea merit să continui drumul început în 2020, alături de timişeni”, a spus Nica.

Liderul CJ Timiş este de părere că spiritul Timişoarei şi timişorenii ”nu pot fi obiecte tranzacţionate”, după ce ar fi aflat că judeţul Timiş a fost dat la schimb de conducerea centrală a PNL, pentru ca acest partid să aibă candidat la Sectorul 1 al Capitalei.

”Legat de discuţiile vehiculate cum că Timişul ar fi fost dat la schimb cu Sectorul 1, vreau să spun că spiritul Timişoarei şi timişorenii nu pot fi obiecte tranzacţionate fie ele şi politic, timişorenii nu pot fi vânduţi la bucată.

Şi dacă aceste lucruri s-au întâmplat, e un lucru grav şi ar întina memoria miilor de timişoreni care s-au luptat în 1989 pentru ca România să aibă şansa la o politică cinstită”, a declarat Alin Nica.

Alin Nica se află la primul său mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, după ce patru mandate a fost primar al comunei Dudeştii Noi din judeţul Timiş.

Liderii coaliţiei de guvernare au decis, conform unor surse din rândul celor două partide, ca PNL să susţină un candidat din partea PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, în timp ce PSD va susţine candidatul PNL la Primăria Timişoara, la alegerile din 9 iunie.

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale. "Trebuie să fie un om care a performat, care are cunoştinţele să poarte responsabilitatea instituţiilor statului"
Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale. "Trebuie să fie un om care a performat, care are cunoştinţele să poarte responsabilitatea instituţiilor statului"
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a respins ipoteza potrivit căreia, în prezent, s-ar afla în campanie pentru alegerile prezidenţiale, precizând că decizia va fi luată în PNL după...
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
#Alin Nica, #PNL Timis, #alianta alegeri locale PNL PSD, #nicolae ciuca , #alegeri 2024