Trasculescu va fi eliberat, a decis Curtea de Apel - ancheta continua

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 21:05
2767 citiri
Trasculescu va fi eliberat, a decis Curtea de Apel - ancheta continua

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, sa admita recursul formulat de fostul deputat Alin Trasculescu si sa il elibereze din arestul preventiv, dupa aproape o saptamana petrecuta in spatele gratiilor.

Decizia este definitiva, iar dupa indeplinirea tuturor formalitatilor, in cateva ore, Alin Trasculescu va parasi arestul Politiei Capitalei, avand interdictia de a parasi tara, informeaza Digi24.

Sedinta de judecata a fost destul de lunga. In timp ce apararea a sustinut ca Trasculescu este nevinovat si complicele sau, Marian Calota, s-a folosit de numele lui ca sa scape de pedeapsa, procurorii au sustinut ca probele prezentate in fata instantei dovedesc ca, lasat in libertate, Trasculescu ar reprezenta un pericol public.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, vineri, recursul fostului deputat PDL Alin Trasculescu impotriva deciziei Tribunalului Capitalei, care a inlocuit masura interdictiei cu masura arestarii preventive si a emis un mandat de incarcerare pe numele lui.

Alin Trasculescu a spus judecatorilor Curtii ca Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) a fost initiat de partidul de guvernamant, respectiv PDL, si ca el, in calitatea sa de politican, trebuia sa-si asume acest program.

Trasculescu a aratat este unul dintre initiatorii legii privind sanctiunile pentru violenta de pe stadioanele din Romania si ca intelege foarte bine notiunile de ordine publica si pericol public.

In acest context, Trasculescu a aratat ca nu va reprezenta o problema pentru organele de ancheta, daca va fi lasat in libertate pe perioada cercetarilor.

Trasculescu a amintit ca el si-a dat demisia din functia pe care a detinut-o, desi stia ca nu exista cvorum, tocmai pentru a nu incurca demersurile procurorilor anticoruptie. In final, Trasculescu a amintit ca in perioada cat a fost politician a initiat peste 30 de legi, intre care si cea privind sanctionarea violentelor de pe stadioane.

Avocatul sau a sugerat ca probele ce reprezinta declaratiile celor doua persoane sunt viciate si ca nu trebuie avute in vedere de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti.

Alin Trasculescu, acuzat ca ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene sa atribuie contracte de investitii unor societati, se afla incarcerat din 29 noiembrie, cand Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii interdictiei de a parasi tara cu arestarea preventiva, admitand astfel propunerea DNA.

Acuzatiile procurorilor DNA

Fostul deputat Alin Trasculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din trafic de influenta. Ulterior, procurorii au extins cercetarile in cazul lui Trasculescu si pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

In 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa avizeze cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu. In 16 noiembrie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat cererea anchetatorilor, iar in 20 noiembrie Alin Trasculescu a anuntat ca demisioneaza.

Potrivit documentului trimis de anchetatori la Parlament, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Silviu Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul (denuntator) Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calota, initial suma de 50.000 de euro, care ulterior ar fi fost majorata la 150.000 de euro, din care ar fi primit, cu ajutorul lui Calota, suma totala de 364.000 de lei, in patru transe - de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei si 200.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, Trasculescu si Calota s-ar fi intalnit in 10 noiembrie, in municipiul Focsani, cu Vintilescu pentru a primi suma de 50.000 de lei, prima transa din cei 1,1 milioane de lei ceruti.

Trasculescu i-ar fi spus lui Vintilescu sa ii dea lui Calota cei 50.000 de lei, care ulterior trebuiau sa ajunga la deputatul PDL.

Calota a fost prins in flagrant delict, in 10 noiembrie, in jurul orei 20.40, dupa ce a primit banii de la Vintilescu. Dupa aproximativ 20 de minute, Trasculescu a fost oprit pe strada Independentei din Focsani, pentru perchezitie corporala, fiind de asemenea perchezitionat si autoturismul deputatului PDL.

Procurorii DNA sustin in referatul prin care cer arestarea lui Alin Trasculescu ca deputatul i-a cerut denuntatorului sau 200.000 de euro chiar in Parlament, intr-o sala a grupului PDL.

De asemenea, Trasculescu ii spunea denuntatorului ca bate la usa campania electorala si ca are nevoie de 200.000 de euro, perceptia denuntatorului fiind aceea ca aceasta suma reprezenta o plata pe care deputatul o cerea in schimbul traficarii influentei sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Trasculescu eliberat, #Trasculescu cercetat libertate , #arestat