Alin Trasculescu afla joi daca va fi arestat

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 08:02
1797 citiri
Alin Trasculescu afla joi daca va fi arestat

Cererea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a fostului deputat Alin Trasculescu se judeca, joi, la Tribunalul Bucuresti, politicianul fiind acuzat ca ar fi pretins 200.000 de euro, pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene sa atribuie contracte de investitii unor societati.

Tribunalul Bucuresti a admis, luni, o cerere a DNA de schimbare a termenului stabilit pentru 4 decembrie de solutionare a cererii de inlocuire a masurii preventive in cazul fostului deputat PDL Alin Trasculescu, instanta admitand-o si stabilind ca termen data de joi, 29 noiembrie.

Procurorii anticoruptie au solicitat, luni, Tribunalului Bucuresti preschimbarea termenului de judecata dat de catre instanta in cazul cererii de inlocuire a masurii preventive a fostului deputat Alin Trasculescu din interdictia a de a parasi tara pe perioada cercetarilor cu cea de arest preventiv.

DNA a transmis in 22 noiembrie Tribunalului Bucuresti solicitarea de arestare preventiva a lui Trasculescu.

Fostul deputat Alin Trasculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din trafic de influenta. Ulterior, procurorii au extins cercetarile in cazul lui Trasculescu si pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, noile acuzatii fiindu-i aduse la cunostinta in 22 noiembrie.

Propunerea de arestare preventiva a lui Alin Trasculescu a fost formulata dupa ce in 20 noiembrie acesta a demisionat din functia de deputat.

Alin Trasculescu a fost retinut din 11 noiembrie pana in 12 noiembrie, in jurul orei 6.00. El a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei dupa ce a expirat ordonanta de retinere emisa pe numele lui de procurorii anticoruptie.

In 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa avizeze cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu. In 16 noiembrie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat cererea anchetatorilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traculescu arestat mita, #DNA cerere arestare Trasculescu, #Tribunalul Bucuresti arestare Trasculescu , #mita
Comentarii