Blaga: PDL ii retrage sprijinul lui Trasculescu. USL nu lasa Justitia sa lucreze! (Video)

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 13:01
3298 citiri
Blaga: PDL ii retrage sprijinul lui Trasculescu. USL nu lasa Justitia sa lucreze! (Video)
Foto: B1TV

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat luni ca Alin Trasculescu va fi inlocuit de la sefia PDL Vrancea, iar daca instanta va decide arestarea lui, "pe loc il vom da afara din partid".

Blaga a anuntat ca la sefia PDL Vrancea va fi numita o conducere interimara.

"Listele electorale sunt deja definitive prin decizia BEC, nu mai pot fi modificate, dar PDL si ARD inceteaza astazi sustinerea politica pentru deputatul Trasculescu. (...) Inca de ieri am dat dispozitie liderului deputatilor PDL, Mircea Toader, ca parlamentarii PDL sa fie prezenti si sa voteze solicitarea, daca va exista, a procurorului general de ridicare a imunitatii deputatului Trasculescu", a declarat Blaga.

Liderul PDL a subliniat ca aceasta a fost pozitia partidului sau "dintotdeauna" si i-a acuzat pe adversarii politici de la USL ca s-au opus mereu Justitiei.

"Spre deosebire de noi, nu exista un singur caz in care USL sa fi lasat Justitia sa lucreze, daca un parlamentar sau demnitar USL era vizat(...) Rand pe rand, USL a pus piedica Justitiei sau a refuzat sa puna in practica deciziile Justitiei", a declarat liderul PDL, reamintind situatii precum cea in care Gabriel Bivolaru a fost insotit la Parchetul General de o delegatie PSD, dar si de manifestatia de sustinere organizata de PSD, in frunte cu Victor Ponta, pentru a-l sprijini pe presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu.

"Majoritatea PSD-PNL a amanat ani de zile ridicarea imunitatii lui Adrian Nastase (...) Majoritatea USL a refuzat sa puna in practica o decizie definitiva a Inaltei Curti in cazul Mircea Diaconu. Cand 4 membri ai Guvernului Ponta au fost declarati incompatibili, USL a avut o singura reactie: au acuzat ANI ca intra in campanie.

In loc sa lase Justitia sa lucreze, Crin Antonescu a declarat ca este convins de nevinovatia lor. Acelasi lucru: a spus ca nici Adrian Nastase, nici Catalin Voicu nu au fost condamnati pe drept", a reamintit Vasile Blaga.

Trasculescu nu va fi arestat. Deocamdata.

Plenul Camerei Deputatilor se reuneste luni, la ora 16.00, pentru a fi instiintat de Ministerul Justitiei in legatura cu retinerea pentru 24 de ore a deputatului PDL Alin Trasculescu.

Premierul Victor Ponta a declarat ca USL nu merge pe o pozitie unitara legata de ridicarea imunitatii lui Trasculescu, fiecare deputat urmand sa decida singur ce voteaza, iar cercetarea in stare de libertate "trebuie sa fie regula", in timp ce cercetarea in stare de arest "trebuie sa fie exceptia".

Ponta, despre Trasculescu: Daca am fi demagogi ca PDL, am cere sa fie arestat

Basescu cere discutarea cazurilor Dobre si Borbely odata cu cel al lui Trasculescu

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a adresat luni o scrisoare Camerei Deputatilor in care cere Camerei Deputatilor sa reia votul pentru ridicarea imunitatii fostilor minsitri Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre, astfel incat sa se poata incepe urmarirea penala si in aceste cazuri.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Blaga Trasculescu inlocuit, #Blaga retragere sprijin Trasculescu, #Blaga vot imunitate Trasculescu , #mita