Deputatul Trasculescu poate fi arestat - a decis Comisia Juridica

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 17:25
3995 citiri
Deputatul Trasculescu poate fi arestat - a decis Comisia Juridica
Foto: Arhiva

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a incuviintat, vineri dupa amiaza, cererea de ridicare a imunitatii deputatului PDL Alin Trasculescu care ar permite arestarea acestuia, ceruta de procurorii DNA.

Zece deputati au votat "pentru" ridicarea imunitatii si un singur deputat a votat "impotriva".

"Nu am vazut niciun dosar, doar referatul DNA, de aceea am votat impotriva. O foarte mare suspiciune a fost ca acest caz a aparut tocmai in campanie, insa nu erau din punctul meu de vedere indeplinite toate conditiile ca sa incuviintez arestarea preventiva.

Eu nu sunt convins ca aceste fapte sunt reale, au aparut intr-o perioada in care exista si foarte multa implicare politica. La plen o sa fac la fel", a declarat Mircea Grosaru, deputat din grupul minoritatilor.

"Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis cu 10 voturi pentru si unul impotriva ca, saptamana viitoare, sa incuviinteze in plenul Parlamentului arestarea preventiva a deputatului Alin Trasculescu. (...) Ne-am pronuntat pentru arestare numai pe baza raportului", a declarat vicepresedintele comisiei juridice din Camera Deputatilor, social-democratul Florin Iordache.

Trasculescu: Sunt nevinovat

Avocatul lui Trasculescu a precizat ca este pentru prima oara in Camera Deputatilor cand un deputat nu a avut dreptul sa isi studieze dosarul.

"Am invocat exceptiile, Comisia a constatat ca din partea MJ si din partea Parchetului nu exista niciun dosar, doar un referat, care va ajunge in plen", a declarat avocatul deputatului.

Alin Trasculescu a facut si el o scurta declaratie jurnalistilor, in care si-a sustinut nevinovatia.

"Ma consider nevinovat, spun acest lucru pentru toti cei care m-au votat si m-au trimis in acest Parlament, pentru toti oamenii din Vrancea. In rest, vorbiti cu avocatii", a spus Trasculescu, dupa vot.

Comisia a intocmit un raport care va ajunge in final in plenul Camerei Deputatilor, care se reuneste marti, la ora 12:00, cand cererea DNA va fi supusa votului in plen.

Daca deputatii incuviinteaza, procurorii DNA vor cere arestarea preventiva a deputatului PDL de la Inalta Curtea de Casatie si Justitie. Abia dupa ce judecatorii se vor pronunta pe acesta cerere, deputatul va fi arestat sau cercetat in stare de libertate.

Procurorii DNA il acuza pe deputatul PDL Alin Trasculescu pentru infractiunile de trafic de influenta, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de spalare a banilor.

Deputatul PDL este acuzat de procurori ca l-ar fi constrans pe omul de afaceri Mircea Alexandru Vintilescu sa ii remita mai multe sume de bani in schimbul carora i-a promis ca va interveni pe langa Ministerul Dezvoltarii pentru a-i facilita o serie de contracte.

Pe 10 noiembrie, Trasculescu a fost retinut pentru 24 de ore, dupa ce procurorii l-au prins in flagrant pe Valeriu Marian Calota in timp ce primea 50.000 de lei de la denuntator.

Ulterior, Trasculescu a fost eliberat, insa nu are voie sa paraseasca tara, in timp ce Calota, coinculpat in acelasi dosar, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Trasculescu arestat deputati juristi, #comisie juridica arestare Trasculescu, #Trasculescu mita arestat DNA , #mita