Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

DNA cere arestarea deputatului PDL Alin Trasculescu. Maine va afla daca ajunge dupa gratii

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 18:15
2267 citiri

DNA vrea ca deputatul PDL Alin Trasculescu sa fie trimis dupa gratii. Seful DNA a cerut Ministerului Justitiei sa solicite Parlamentului incuviintarea arestarii lui Trasculescu.

Ponta, despre Trasculescu: Daca am fi demagogi ca PDL, am cere sa fie arestat (Video)

Printr-un comunicat emis marti seara, DNA anunta ca a cerut ministrului Justitiei sa obtina din partea Parlamentului incuviintarea arestarii deputatului Alin Trasculescu. Acesta este acuzat de "trafic de influenta, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, comisa in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si instigare la infractiunea de spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta".

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru a reactionat prompt si a anuntat ca cererea DNA de arestare preventiva a deputatului PDL a fost trimisa presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Potrivit NewsIn, Zgonea a promis ca miercuri va fi convocat Biroul Permanent al Camerei Deputatilor pentru a lua in discutie solicitarea DNA.

"Maine ( miercuri - n.red) ar trebui sa fie un Birou Permanent. Cel mai sigur dupa-amiaza pentru ca si colegii din teritoriu sa aiba timp sa ajunga", a declarat Zgonea.

DNA: Trasculescu, cercetat pentru trafic de influenta si instigare la fals si la spalare de bani

Potrivit DNA, "in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trasculescu Alin Silviu, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Organizatiei Judetene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza), initial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro".

Banii au fost pretinsi cu ajutorul lui Calota Marian-Valeriu care l-a constrans prin amenintare pe denuntator sa remita lui Trasculescu Alin-Silviu sumele solicitate.

Din banii solicitati, Trasculescu a primit, prin intermediul lui Calota Marian-Valeriu, in mai multe transe, suma totala de 464.000 lei.

Trasculescu a fost retinut pentru 24 de ore, iar complicele acestuia, Marian Calota, se afla deja in arest pentru 29 de zile.

O.A.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#DNA Trasculescu arestare, #Trasculescu arestare preventiva, #Trasculescu DNA parlament , #mita