Trasculescu afla luni daca face inchisoare

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 07:47
1682 citiri
Trasculescu afla luni daca face inchisoare

Fostul deputat PDL, Alin Trasculescu, afla luni daca va fi arestat in cazul de coruptie in care este acuzat.

Tribunalul Bucuresti a stabilit termenul de judecata pentru cererea de arestare preventiva a fostului deputat Alin Trasculescu pentru luni. In acelasi timp, tribunalul a decis ca fostul deputat trebuie citat in Vrancea, deoarece acolo isi are domiciliu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au adus o noua acuzatie, respectiv asocierea pentru savarsirea de infractiuni, se arata intr-un comunicat al institutiei, remis Ziare.com.

Alin Trasculescu si-a anuntat, marti, in plen, demisia din calitatea de deputat, pierzandu-si astfel imunitatea parlamentara.

Trasculescu a facut acest anunt la inceputul sedintei de plen a Camerei Deputatilor, in care urma sa se dezbata raportul Comisiei juridice privind incuviintarea arestarii preventive a acestuia.

Procurorii DNA au cerut arestarea lui Alin Trasculescu

Procurorii DNA il acuza pe Alin Trasculescu pentru infractiunile de trafic de influenta, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de spalare a banilor.

Fostul deputat l-ar fi constrans pe omul de afaceri Mircea Alexandru Vintilescu sa ii remita mai multe sume de bani in schimbul carora i-a promis ca va interveni pe langa Ministerul Dezvoltarii, pentru a-i facilita o serie de contracte.

Pe 10 noiembrie, Trasculescu a fost retinut pentru 24 de ore, dupa ce procurorii l-au prins in flagrant pe Valeriu Marian Calota in timp ce primea 50.000 de lei de la denuntator.

Ulterior, Trasculescu a fost eliberat, insa nu are voie sa paraseasca tara, in timp ce Calota, coinculpat in acelasi dosar, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...