Trasculescu, la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor: Sunt nevinovat! (Video)

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 15:50
2339 citiri
Trasculescu, la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor: Sunt nevinovat! (Video)
Foto: Arhiva

Deputatul Alin Trasculescu a venit, vineri dupa-amiaza, la Comisia juridica a Camerei, care urmeaza sa discute cererea de arestare preventiva a acestuia, declarand jurnalistilor ca este nevinovat.

Trasculescu a venit insotit de avocat. La sosirea la Comisie, Trasculescu a fost asaltat de jurnalisti, carora le-a declarat doar ca este nevinovat. El a intrat in sala de sedinte fara a face alte declaratii.

Deputatul PSD Florin Iordache le-a spus jurnalistilor ca sedinta se va desfasura cu usile inchise.

Sedinta Comisiei era programtata pentru ora 13.00, dar a fost amanata pana la 15.30, motivul oficial fiind necesitatea ca membrii Comisiei sa studieze dosarul mai mult timp.

Cativa deputati au sosit deja la Parlament pentru a participa la sedinta.

Seful Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a cerut, marti, Ministerului Justitiei sa solicite Parlamentului arestarea deputatului Alin Trasculescu, sub acuzatiile de trafic de influenta si fals.

Ce acuzatii i se aduc lui Trasculescu

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatii Alin Silviu Trasculescu, deputat in Parlamentul Romaniei, pentru trafic de influenta, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, comisa in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si instigare la infractiunea de spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta si Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al SC MARYNA EXCLUSIV SRL, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata (cinci acte materiale), santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata (patru acte materiale).

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2010-noiembrie 2012, inculpatul Alin Trasculescu, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Organizatiei Judetene Vrancea a unui partid politic, ar fi pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza), initial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 de euro.

Banii au fost pretinsi cu ajutorul inculpatului Marian Valeriu Calota care l-ar fi constrans prin amenintare pe denuntator sa remita lui Trasculescu sumele solicitate.

Pentru obtinerea acestor foloase, Trasculescu ar fi lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor unei societati comerciale, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu firma administrata de denuntator.

Din banii pretinsi, Trasculescu ar fi primit, prin intermediul lui Calota, in mai multe transe, suma totala de 464.000 lei.

"Pentru a crea aparenta de legalitate a primirii acestor sume de bani, inculpatul Calota, in perioada noiembrie 2010-noiembrie 2012, a falsificat mai multe contracte comerciale, incheiate intre firma denuntatorului si SC MARYNA EXCLUSIV SRL, firma lui Calota, aceste inscrisuri fiind folosite pentru efectuarea platilor corespondente si justificarea acestora in evidentele contabile ale celor doua societati comerciale.

In acest mod, din contul firmei denuntatorului in contul SC MARYNA EXCLUSIV SRL a fost transferata suma totala de 404.000 lei. Ulterior, in acelasi scop, Trasculescu a pretins denuntatorului inca 1.100.000 lei, pe care a impus sa ii fie dati in doua transe, de 50.000 lei si, respectiv, 1.050.000 lei", explica DNA.

In acest context, in 6 noiembrie 2012, in scopul obtinerii acestor foloase materiale, Trasculescu l-ar fi determinat pe Calota sa incheie in fals un contract, avand ca obiect o operatiune comerciala fictiva intre firma denuntatorului si SC MARYNA EXCLUSIV SRL.

Ca urmare, firma denuntatorului a transferat in contul SC MARYNA EXCLUSIV SRL suma de 1.100.000 lei, bani care au fost reintrodusi in circuitul civil.

In 10 noiembrie 2012, Calota a primit de la denuntator suma de 50.000 lei, pentru a fi remisa lui Trasculescu, la cererea acestuia, sustin anchetatorii DNA. Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 11 noiembrie 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore.

Avand in vedere calitatea sa de deputat in Parlamentul Romaniei, in conformitate cu prevederile art. 72 alin. 3 din Constitutie Romaniei, DNA l-a incunostiintat pe ministrul Justitiei cu privire la efectuarea perchezitiei si retinerii inculpatului Alin Trasculescu.

Luni, 12 noiembrie 2012, Inalta Curte de casatie si Justitie a dispus fata de inculpatul Marian Valeriu Calota arestarea preventiva pe un termen de 29 de zile.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Trasculescu nevinovat Comisie Juridica, #Trasculescu mita aviz Camera, #Trasculescu arestare preventiva mita , #mita