Lider PDL, despre Trasculescu: Daca e vinovat, resping sa mai fiu coleg cu astfel de oameni

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 20:57
2716 citiri
Lider PDL, despre Trasculescu: Daca e vinovat, resping sa mai fiu coleg cu astfel de oameni
Foto: business-forum.ro

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a declarat ca nu vrea sa fie coleg cu democrat-liberali despre care se demonstreaza ca au facut lucruri grave, in contextul acuzatiilor care i se aduc fostului presedinte PDL Vrancea Alin Trasculescu.

Liderul PDL s-a declarat insa multumit de activitatea Comisiei de Etica a ARD, care a dus la eliminarea unor nume de candidati de pe listele propuse de Alianta pentru alegerile parlamentare din 2012.

"Nu prea cunosc ce s-a intamplat, dar, fata de oricine asupra caruia planeaza suspiciuni sau se demonstreaza ceva, noi n-avem niciun fel de alt comportament decat cel cunoscut. Nu stiu ce s-a intamplat, doar am auzit in linii mari ca ar fi implicat intr-un scandal de mita sau asa ceva.

Sunt si voi fi mereu omul care va lupta serios pentru ca si clasa politica sa sufere modificari serioase si sa apara moralitatea, sa apara profesionalismul, sa apara o altfel de clasa politica decat ceea ce am tot vazut pana acum. In cazul lui nu cunosc ce e acolo", a spus Florea, pentru Ziare.com.

Totodata, presedintele PDL Mures considera ca, in cazul in care se dovedeste orice vinovatie si este certificata, n-au ce sa mai caute in partid cei vinovati.

"Eu, in primul rand, resping sa mai fiu coleg cu astfel de oameni, in legatura cu care se demonstreaza ca au facut lucruri grave. Este un punct in statut si un punct in ceea ce am sustinut, si anume criteriile de integritate. Si nu cred ca vreun coleg de la noi are un alt punct de vedere. Ni l-am insusit prin congres, ni l-am insusit prin votarea criteriilor de integritate", a explicat Dorin Florea.

Monica Macovei: Am fost impotriva candidaturii lui Trasculescu, s-a votat altfel

Sefa Comisiei de Etica a ARD, Monica Macovei, a precizat, duminica, referitor la cazul lui Trasculescu, ca ea a votat impotriva candidaturii acestuia, "dar Comisia de Etica a decis altfel prin vot majoritar", iar raspunderea pentru cazul lui revine "fiecarui membru in parte" care a fost "pentru".

Referitor la voturile date in cadrul Comisiei de Etica, in cazul celor care au primit aviz negativ, primarul municipiului Targu Mures a specificat ca "multe voturi au fost de 3 la 2".

"Noi am analizat pe indelete aceste lucruri si cel putin unde am avut elemente clare, atunci a ramas ca s-a respectat votul de 3 la 2 sau, unde candidatii au fost respinsi, cel putin au avut dreptul sa se prezinte in fata Comisiei sa-si exprime puncte de vedere. Pentru ca una e sa-ti iei anumite date din presa si altceva e sa vii si sa poti infirma sau confirma aceste lucruri", a sustinut prim-vicepresedintele PDL.

Fiecare candidat PDL sa spuna singur daca are probleme cu Justitia

Democrat-liberalul crede ca, "fara niciun fel de suparare, nu trebuie sa supere pe nimeni, nu trebuie sa surpinda pe nimeni, ideal si corect ar fi ca fiecare membru PDL, aspirant, candidat, sa stie mai bine ce a facut el si el sa vina si sa spuna 'Multumesc frumos, nu ma intereseaza pozitia', decat sa pui partidul intr-o lumina proasta".

"Asta mi se pare o chestie de bun-simt. Foarte multi au facut, pentru ca opt cazuri sau zece cazuri la 400 de candidati inseamna ca organizatiile totusi merita o apreciere. Dar pentru 5-6 cazuri sa ne apucam sa tot dam declaratii mi se pare chiar un pic fortat. (...) Asa, comanzi un articol in presa, vii cu articolul si a doua zi il scoti de pe lista (pe candidatul respectiv - n.red.)", a precizat Dorin Florea.

PDL, situatie multumitoare in comparatie cu alte partide

Acesta s-a declarat multumit de actiunile prin care PDL a incercat sa ii elimine de pe lista candidatilor pe cei care au probleme de integritate, "in comparatie cu alte partide".

"Ma simt undeva un pic mai confortabil decat ce se intampla la PNL sau la PSD, nu mai vorbesc in alte zone. Cred ca problema nu e la noi - ne-am demonstrat. E adevarat ca nu poti sa fii dintr-o data foarte bun, dar cel putin a aduce intr-un procent de sub 1-2 la suta cu probleme mi se pare un pas urias fata de dincolo, in care vedeti ca dintr-un guvern au mai ramas 2-3, in rest, toti sunt incompatibili sau au grave probleme de imagine", a spus primarul.

Toader (PDL) : Scandalul Trasculescu si ministrii incompatibili - o chestiune amestecata, politica

Liderul PDL nu crede ca scandalul lui Trasculescu are legatura cu scandalul incompatibilitatii celor patru membri ai Guvernului, evitand sa cada "in latura asta a paranoiei, pentru ca in Romania imediat incerci sa gasesti tot felul de similitudini".

"Nu, sunt lucruri certe. Ceea ce a spus ANI, ceea ce a semnalat, automat trebuie demonstrat, rezolvat - acolo lucrurile sunt clare. Ceea ce s-a intamplat cu domnul Trasculescu sa dea Domnul sa nu fie chiar asa, dar sunt doua lucruri diferite, deci amandoua la fel de grave daca sunt adevarate. Ceea ce spune o institutie a statului mi se pare de bun-simt si sa iau in calcul", a exlicat prim-vicepresedintele democrat-liberal.

PDL si mocirla din politica romaneasca

Nu in ultimul rand, acesta a spus ca se bucura ca PDL a facut "un pas in lateral de aceasta mocirla" din clasa politica din Romania.

Prim-vicepresedinte PDL: Eu nu apartin acestei faune politice

"Efectiv e o mocirla greu de suportat. Trebuie sa se obisnuiasca - atunci cand cineva greseste, trebuie sa plateasca. Nu e absolut niciun deranj si cred ca liderii politici marcanti ai PDL, PNL si PSD ar trebui sa salute aceasta chestiune. N-au de ce sa se cramponeze, pentru ca niciunul nu este o asemenea mare personalitate sau o asemenea pierdere pentru societatea romaneasca incat sa planga dupa ei, dupa niciunul. Cand esti intr-o functie publica, iti asumi aceste lucruri.

Si eu am fost cercetat, m-au reclamat, m-am dus de vreo 3-4 ori la DNA, unde m-au chemat, n-a fost niciun fel de problema, nu m-am vaicarit, n-am facut un cap de tara. Cand esti intr-o functie publica, trebuie sa te supui obligatoriu acestui lucru si sa nu te ascunzi sub fustele unui partid, cum vad ca in Romania asta s-a inteles - 'Hai sa mergem sa ne bagam in politica, in Parlament daca se poate, ca acolo o sa fie raiul smecherilor si al celor care se considera mai presus decat legea'. Eu nu apartin acelei categorii. Probabil ca primarii suntem un pic mai retinuti de la expresiile astea", a conchis Dorin Florea.

Deputat PDL, prins in timp ce lua mita - a fost retinut iar DNA a inceput urmarirea penala

Deputatul PDL Vrancea Alin Trasculescu a fost retinut, sambata seara, dupa ce a fost prins in flagrant de politisti in timp ce lua mita de la un om de afaceri.

El este cercetat pentru trafic de influenta, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, potrivit DNA.

Potrivit DNA, "in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trasculescu Alin Silviu, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Organizatiei Judetene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza), initial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro".

Alin Trasculescu a fost eliberat luni dimineata din arestul Politiei Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dorin Florea declaratii Alin Trasculescu, #Alin Trasculescu retinut mita, #Alin Trasculescu flagrant, #deputat PDL retinut mita , #retinut