17 Octombrie 2014 - Tise are liber la construit. Ar face bloc cu 12 etaje, dar spune ca nu are bani. Declaratia de avere il contrazice

Senatorul Alin Tise doreste sa isi construiasca un bloc de 12 etaje in apropiere de centrul Clujului, iar, joi, proiectul sau a trecut de aprobarea consilierilor locali.

Consilierii locali au votat, joi, in sedinta Consiliului Local, proiectul de hotarare privid aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (P.U.D.), a blocului de 12 etaje pe care Alin Tise vrea sa il construiasca pe strada Ploiesti. Proiectul de hotarare a trecut cu 19 voturi pentru si 8 abtineri.

In procesul de aprobare a

02 Septembrie 2014 - Alin Tise: PSD suspenda democratia prin OUG

De cand este la guvernare, PSD incalca permanent Constitutia Romaniei si statul de drept. Respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legislatiei nu mai este obligatorie ci doar o chestiune optionala, bazata pe vointa premierului. Legile nu mai reprezinta nici un obstacol in calea tavalugului rosu.

PSD considera democratic doar ce ii convine si slujeste intereselor de partid, uitand ca democratia si statul de drept cuprind elemente universal valabile si obligatorii, nicidecum optionale.

20 August 2014 - Tise a platit 150.000 de euro pe terenul pe care isi va ridica TURNUL de 12 etaje. Nu spune de unde are banii de bloc

Senatorul Alin Tise a explicat la o emisiune radio ca a platit Primariei Cluj-Napoca suma 300 de euro pe metru patrat pentru un teren din zona Piata Mihai Viteazu unde va ridica un bloc de 12 etaje.

Tise a fost invitat la Realitatea FM Cluj si a spus ca pretul platit pe m2 este cel mai mare din istoria tranzactilor facute de Primaria Cluj-Napoca. El nu a spus de unde va avea banii sa ridice blocul turn de 12 etaje, avand in vedere ca are numai un salariu de parlamentar.

"Proiectul il fac

18 August 2014 - Un jurnalist din Cluj il da in judecata pe senatorul PDL Alin Tise

Un cunoscut jurnalist clujean a anuntat public ca il va da in judecata pe senatorul PDL Alin Tise (foto), presedintele executiv al noului PNL.

Jurnalistul Liviu Alexa sustine ca ori de cate ori, el sau colegii lui de la Ziardecluj.ro scriu un articol despre Alin Tise, acesta replica pe pagina lui de facebook si il face santajist.

Alexa este patronul unui ziar online din Cluj Napoca, iar in ultima vreme a scris despre afacerile imobiliare ale senatorului PDL de Cluj, Alin Tise. Replica

05 August 2014 - Tise sustine ca e "acoperit" de acte in cazul suplimentarii cu milioane de euro a costului Cluj Arena

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, este vizat de o ancheta a Corpului de Control al primului ministru, in privinta alocarii a 60 de milioane de lei vechi pentru finalizarea Cluj Arena.

Banii au fost alocati in decembrie 2010 de Guvernul Boc, direct din fondul de rezerva al primului ministru.

Consilierii judeteni aprobasera majorarea bugetului de investitii cu 9 milioane de euro, la cererea costructorului, iar ulterior Guvernul Boc a alocat 14 milioane de euro (60

15 Aprilie 2014 - PDL cere demisia lui Dusa pentru ca a permis politizarea Armatei

Vicepresedintele PDL Alin Tise a declarat, marti, ca democrat-liberalii cer demisia ministrului Apararii, Mircea Dusa, pentru ca a permis "politizarea Armatei" in urma mutarii cabinetului premierului Victor Ponta in sediul MApN, relateaza Mediafax.

Senatorul Alin Tise a declarat, marti, ca prin mutarea cabinetului la Ministerul Apararii Nationale (MApN), premierul Victor Ponta "trage Armata in mocirla luptelor politice".
"PDL solicita demisia ministrului Apararii, Mircea Dusa, care a permis

15 Aprilie 2014 - Tise: De ce Ciorbea nu ar trebui sa ajunga Avocatul Poporului

Un senator clujean il face cu ou si cu otet pe candidatul la functia de Avocat al Poporului, fostul premier Victor Ciorbea, si prezinta trei motive pentru care fostul prim-ministru, absolvent al Facultatii de Drept din Cluj, nu ar trebui sa ocupe aceasta functie.

"Victor Ciorbea propus Avocatul Poporului de PSD si PNL nu are probitatea morala de a ocupa functia", spune senatorul PDL Alin Tise, fost presedinte al Consiliului Judetean Cluj si acum vicepresedinte al PDL.

Acesta prezinta

11 Aprilie 2014 - Un senator construieste bloc cu 12 etaje in centrul Clujului

Un senator acuza: construieste un bloc cu 12 etaje in centrul Clujului pe o proprietate de-a sa, si cand e criticat spune ca si alte proiecte similare au fost construite in zona - ba mai mult, suspecteaza ca autorizatiile pentru acestea nu au fost acordate corect si ca va deschide procese impotriva autorizatiilor si va cere sistarea lucrarilor.

Alin Tise e senator PDL si fost presedinte al Consiliului Judetean Cluj. Acum vrea sa intre in afaceri imobiliare si sa construiasca, pe un teren de

11 Aprilie 2014 - Tise il da in judecata pe Penescu. Despre cine spune senatorul "sa mearga la puscarie"

Senatorul PDL Alin Tise vrea sa isi construiasca un bloc de P+10 in spatele Pietii Mihai Viteazu. Proiectul sau nu a trecut de Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism(CTATU), iar democrat-liberalul spune ca arhitectii il favorizeaza pe ginerele vicepresedintelui PSD, Ioan Rus, respectiv Vasile Puscas si pe Iosif Pop, proprietarul Imocredit, care construieste un bloc de 12 etaje in zona.

Comisia Monumentelor nu ar fi acordat avizul pentru blocul lui Tise. Proiectul, respins in

09 Aprilie 2014 - Senatorul PDL, Alin Tise, a mai luat, in 2013, un credit de 150.000 de euro. Urmeaza afacerile imobiliare?

Senatorul PDL, Alin Tise, si sotia acestuia, Camelia Tise, au mai luat un credit de 150.000 de euro, in 2013, ajungand la datorii de jumatate de milion de euro.

La inceput de mandat de senator, Alin Tise mentiona in declaratia lui de avere, din 18.12.2012, ca detine un teren de 2.900 de mp, in Cluj-Napoca, cumparat in 2003/2004.

Familia Tise mai detinea 2 imobile si 2 autoturisme, VW Passat si un Porsche Cayenne. In plus, bijuteriile familiei valorau 15.000 de euro.

De asemenea, Alin

09 Aprilie 2014 - Tise construieste un bloc TURN pe strada Ploiesti. Sotia lui spune ca NU STIE CU CINE VORBESTE

Familia senatorului Alin Tise construieste un bloc TURN pe strada Ploiesti, in inima Clujului, aproape de Piata Mihai Viteazu.

Proiectul imobiliar este in faza incipienta si asteapta avizarea din partea comisiilor. Firma dezvoltatoare este SC Central Bussiness Plaza SRL, in care actionari sunt Bogdan Tise, fratele senatorului, si Camelia Tise, sotia senatorului PDL, de profesie notar.

Senatorul Alin Tise nu este parte din firma, dar este este proprietarul spatiului si a terenului pe care

27 Martie 2014 - Tise: "Guvernul Ponta sufoca si falimenteaza consiliile judetene"

Tise sustine ca Guvernul incalca autonomia locala a UAT-urilor si subordoneaza guvernului politica bugetara a acestora.

"Incepand cu anul 2014, finantarea drepturilor asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizatiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav, acordate in baza prevederilor art. 42 alin. (4) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile

26 Martie 2014 - Tise il face mincinos pe Ponta

Ponta a declarat zilele trecute ca sumele colectate din plata accizei la combustibil vor fi utilizate pentru constructia de autostrazi si guvernul trebuie sa mai suplimenteze suma din alte surse de colectare.

Pe de alta parte, Ministrul Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, a declarat marti intr-un interviu public, ca banii colectati din acciza vor fi folositi pentru plata pensiilor si salariilor. Adica, fura din buzunarul tuturor romanilor ca sa mareasca pensiile si salariile

07 Martie 2014 - "Protocolul cu UDMR federalizeaza Romania"

Alin Tise, vicepresedintele PDL, sustine ca Victor Ponta evita includerea prevederilor acordului cu Uniunea in programul de guvernare, pentru ca ar fi neconstitutionale.

Vicepresedintele PDL, senatorul Alin Tise, sustine ca solicitarile UDMR transpuse in acordul de intrare la guvernare ar incalca legea fundamentala si ar pregati federalizarea Romaniei. In schimb, liderul organizatiei clujene a Uniunii, deputatul Mate Andras Levente, invoca legislatia europeana.
"Prin semnarea acordului

14 Februarie 2014 - Tise ii cere demisia lui Dragnea!

Senatorul clujean Alin Tise ii cere demisia lui Liviu Dragnea pentru declararea legii descentralizarii neconstitutionale.

"Proiectul legii descentralizarii elaborat si asumat de vicepremierul Dragnea a fost declarat neconstitutional urmare a sesizarii CCR de catre PDL. Promovarea unui proiect ilegal de catre un vicepremier, demonstreaza incompetenta acestuia. O astfel de persoana incompetenta nu poate sa se ocupe mai departe de un astfel de proiect extrem de important pentru tara.

25 Noiembrie 2013 - Tise a depus aproape 500 amendamente pentru modificarea proiectului de lege a bugetului

"Am depus o serie de amendamente pentru proiectul de lege a bugetului aferent anului 2014, amendamente pentru judetul nostru, justificate, de care Clujul are nevoie.

In total sunt 462 amendamente, pregatite din timp, pentru alocarea de resurse financiare in vederea dezvoltarii lucrarilor din judetul Cluj. Unele sunt pentru continuarea unor lucrari incepute ce necesita a fi continuate, iar altele pentru inceperea lor. Imi exprim speranta ca macar cele mai importante sa fie votate de USL", a

22 Noiembrie 2013 - Tise: "Ceausescu nu a murit. Sova inaugureaza un viaduct de 3 km"

Alin Tise subliniaza ca Centura Valcele-Apahida reprezinta o realizare deosebita pentru judetul Cluj si ca dincolo de discutiile despre pretul de realizare sau alte aspecte, centura Valcele -Apahida este "un obiectiv principal, realizat pentru clujeni de guvernul Boc".

"USL nu reuseste sa realizeze nici macar un proiect important pentru Cluj si Transilvania. Insa, prin minciuna si demagogie isi insusesc toate proiectele Guvernului Boc. Vedem azi ce inseamna sa minti cu nerusinare in campania

14 Noiembrie 2013 - Alin Tise: Prin descentralizare, USL pune in pericol statul national, unitar

Vicepresedintele PDL, Alin Tise, considera ca USL doreste "federalizarea Romaniei" prin descentralizare, doreste transferul puterii decizionale consiliilor judetene, care devin "guverne locale", si pune in pericol statul national, unitar, conform Mediafax.

"Prin descentralizarea propusa, USL doreste federalizarea Romaniei, punand in pericol statul de drept, statul national, unitar si incalcand art. 1 din Constitutie. Legea descentralizarii este neconforma potrivit prevederilor din

08 Noiembrie 2013 - Alin Tise: "USL readuce iobagia in Romania"

Senatorul PDL spune ca, impozitand cosurile de fum, guvernul reintroduce fumaritul, taxa perceputa in Moldova si Tara Romaneasca in secolul XVII.

Vicepresedintele PDL, senatorul Alin Tise (foto), a lansat atacuri in rafala la adresa guvernantilor. Printre altele, el sustine ca USL arunca Romania cu cateva secole inapoi in timp, reactivand taxe practicate pe vremea iobagiei. In opinia sa, descentralizarea gandita de Liviu Dragnea va declansa o noua epurare politica.

Analizand lista

07 Noiembrie 2013 - Tise: "Guvernul USL este agentul RMGC"

Acesta subliniaza ca prin proiectul de lege al descentralizarii, pe care Guvernul Ponta intentioneaza sa isi asume raspunderea, avizele de mediu si descarcarea arheologica, trec din subordinea Ministerului Mediului si Ministerului Culturii, in subordinea Consiliilor Judetene, astfel incat se vor "spala pe maini" cu luarea acestei decizii, dupa cum reiese din proiectul de lege al descentralizarii.

"USL vrea sa rezolve problema RMGC

05 Noiembrie 2013 - Tise: "PDL spune nu superbaronizarii tarii"

Tise sustine ca reprezentantii USL au ajuns sa-si destituie proprii directori de deconcentrate, proprii sefi pusi politic tot de catre ei pentru a fi reconfirmati eventual de presedintii de Consilii Judetene.

"Se contureaza un nou slogan al USL: La vremuri noi, tot noi, daca partidul ne vrea! Proiectul de descentralizare se ocupa de situatia sefilor de deconcentrate. Ce legatura are descentralizarea Romaniei cu situatia juridica si de munca a sefilor de deconcentrate? Noul

31 Octombrie 2013 - Tise: destituirea si reangajarea sefilor de deconcentrate cu confirmarea presedintilor CJ, "culmea depolitizarii"

Modul in care sefii de directii deocncentrate din judete vor fi destituiti ca apoi sa fie din nou prin reconfirmarea politica a presedintilor de Consilii Judetene reprezinta "culmea politizarii", sustine vicepresedintele PDL Alin Tise.

In contextul in care PDL se opune proiectului de descentralizare in forma propusa in prezent de USL senatorul a criticat intr-o conferinta de presa modul in care vor fi destituti, respectiv reangajati sefii directiilor deconcentrate din tara.
Tise a criticat

17 Octombrie 2013 - Alin Tise: "Libera circulatie a romanilor in spatiul European este in pericol"

Parlamentarul clujean considera ca desi Romania este membra a Uniunii Europene, prin Decizia Consiliului JAI din 7-8 octombrie 2013 de la Luxemburg, la solicitarea a patru state din UE, romanii ar putea fi controlati la trecerea frontierelor interne in interiorul UE intre statele membre Schengen, iar libera circulatie in spatiul european a romanilor este in pericol.

"Reprezentantul Romaniei, domnul ministru Radu Stroe, a participat la intrunirea JAI, unde s-a luat aceasta decizie si nu a

15 Octombrie 2013 - Alin Tise: "Transilvania a ajuns Cenusareasa Romaniei!"

In opinia acestuia, Guvernul USL pedepseste zi de zi pe romanii din Transilvania pentru simplul fapt ca nu au votat 90% cu USL asa cum s-a intamplat in Teleorman.

"In ultimii doi ani de cand guverneaza Romania, USL a taiat finantarea pentru acest obiectiv important. Acum, Ministerul Marilor Proiecte, respectiv CNADNR a blocat si licitatia si pentru autostrada Turda-Alba. Incompetenta ministerului si a Guvernului compromite

03 Octombrie 2013 - Alin Tise: "USL isi bate joc de elevii acestei tari"

Senatorul PDL de Cluj, Alin Tise, subliniaza faptul ca desi elevii beneficiaza in conditiile legii de decontul transportului, Ministerul Educatiei Nationale nu a onorat nici pana la aceasta data decontarea integrala a transportului elevilor (CFR sau auto) pentru anul scolar trecut, familiile acestora fiind in imposibilitatea de a

27 Septembrie 2013 - Alin Tise: "USL transforma Codul Rutier in Cod Fiscal"

Senatorul PDL, proaspat ministru in "guvernul" Predoiu, desfiinteaza metodele prin care guvernul Ponta incearca sa adune mai multi bani la buget.

In opinia fostului sef al judetului, prin cuantumul amenzilor propuse in noul Cod Rutier, puterea incearca, de fapt, sa mai adune niste bani la buget. El contesta si impunerea, incepand din 1 ianuarie 2014, a platii unei contributii la asigurarile sociale de sanatate (CASS) de 5,5% pentru chirii, masura pe care o considera discriminatorie.

26 Septembrie 2013 - Alin Tise AMENINEsA Guvernul din umbra cu REMANIEREA

Nominalizat ministru de Interne al Guvernului alternativa al PDL, senatorul Alin Tise si-a amenintat colegii cu remanierea daca nu isi fac treaba.

"Pentru cei de la USL va trebui sa fim, zi de zi, cosmarul ministrilor, sa sanctionam derapajele puterii, sa facem opozitie la baioneta, sa oferim solutii alternative la probleme. PDL va face o monitorizare si sondaje pe ministrii nominalizati in guvernul alternativa, iar cine nu va confirma si nu va fi performant va fi schimbat', a declarat Alin

24 Septembrie 2013 - Clujul are, in sfarsit, un ministru. In umbra

Alin Tise este ministrul Internelor, Administratiei si Dezvoltarii Regionale in guvernul din umbra al PDL condus de Catalin Predoiu.

Democrat-liberalii si-au anuntat ieri componenta guvernului din umbra. Daca, in continuare, in guvernul adevarat n-au acces, clujenii au un ministru in cabinetul portocaliu al lui Catalin Predoiu. Senatorul Alin Tise va gestiona un portofoliu care comaseaza ministerele conduse candva de Vasile Blaga si Elena Udrea.

In fapt, Tise a obtinut titulatura

06 Septembrie 2013 - Tise: Proiectul Ponta care vizeaza Rosia Montana este neconstitutional

"Incepand de astazi, pentru mine Guvernul Ponta este Guvernul Pinocchio. Guvernul USL de astazi este mai mincinos decat Guvernul Ceausescu. Este cel mai mincinos guvern din istorie. Eu nu voi vota proiectul Ponta care vizeaza Rosia Montana, proiectul Ponta este neconstitutional.

Acest Guvern minte cu nerusinare. L-am vazut pe deputatul Cornel Itu spunand ca nu va vota proiectul, l-am vazut pe deputatul Ponta care spunea ca nu va vota proiectul. Daca PDL-ul va depune o motiune de cenzura pe

06 Septembrie 2013 - Alin Tise cere Guvernului 150 de milioane de euro pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta de la Cluj

"Este necesar in regim de urgenta ca parlamentarii USL sa intervina la nivelul Ministerului Sanatatii pentru deblocarea posturilor din sistem. Am vazut care este situatia de la Spitalul de Urgenta Cluj care este in coma din lipsa de asistente, infirmiere. Cand Guvernul Boc a inchis anumite spitale, cei de la USL erau dispusi sa se lege cu lanturi de spitale. A trecut un an si jumatate de atunci, nu numai ca nu au deschis spitalul din Mociu pe care ne-au acuzat ca l-am inchis, dar iata ca prin

17 Iulie 2013 - Senatorul clujean Alin Tise acuza USL de epurari politice

"USL face epurari politice. 6.000 de familii de functionari vor fi epurate politic pentru ca 6.000 de oameni vor fi dati afara din institutiile publice.

Dupa cum stiti, ordonanta 77 din 2013 prevede ca un numar de 8% dintre functionarii publici vor fi dati afara. 4 % in

16 Iulie 2013 - Tise: Un ministru certat cu legea pune piedici intrarii in Schengen VIDEO

PNL l-a propus astazi pe Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, dupa ce Victor Ponta l-a revocat pe Relu Fenechiu, condamnat la inchisoare.

Numirea lui Silaghi este contestata de PDL. Promovarea in Guvern a ministrilor cu probleme de imagine afecteaza intrarea Romaniei in Schengen, a acuzat astazi senatorul Alin Tise. Acesta a facut referire la dosarul pe care Ovidiu Silaghi il are la Agentia Nationala de Integritate. Tweet Alin Tise a anuntat ca PDL va solicita o sesiune

20 Iunie 2013 - Tise paraste USL la Comisia Europeana VIDEO

Vicepresedintele PDL Alin Tise acuza USL ca vrea sa transforme Romania intr-o republica parlamentara, fara sa ii intrebe pe romani daca isi doresc acest lucru. Senatorul va anunta Comisia Europeana cu privire la neregulile in procesul de revizuire a Constitutiei.

Alin Tise acuza USL ca vrea sa transforme statul roman intr-o republica parlamentara intr-un mod nedemocratic.

"Din pacate pentru romani, USL incearca prin revizuirea constitutiei sa transforme Romania din republica

20 Iunie 2013 - Tise: USL schimba regimul politic fara sa intrebe poporul!

PDL vrea sa sesizeze Comisia Europeana cu privire la "atacul la democratia Romaniei al USL", prin care se incearca schimbarea regimului politic.

"USL incearca prin revizuirea Constitutiei sa transforme Romania intr-o republica parlamentara prin faptul ca Ponta si Antonescu iau aproape toate atributiile presedintelui dandu-le Parlamentului. Pe de-o parte USL lasa ca presedintele tarii sa fie ales de popor, dar in acelasi timp lipseste de substanta atributiile acestuia. Este un gest profund

18 Iunie 2013 - Tise: PDL se retrage din Comisia de revizuire a Constitutiei

PDL a decis sa se retraga din Comisia de revizuire a Constitutiei si sa refuze sa participe la dezbaterile din plenul Parlamentului pe aceasta tema, a anuntat ieri vicepresedintele partidului Alin Tise, aratand ca PDL va participa la actiuni in Parlament si in strada pentru a informa cetatenii.

"PDL refuza sa gireze incalcarea suveranitatii poporului si incalcarea statului de drept si, printr-o decizie majoritara a BPN, PDL a decis parasirea discutiilor din Comisia de revizuire a

14 Iunie 2013 - Tise: USL transforma Constitutia in hartie igienica pentru Ponta si Antonescu

USL desconsidera cetatenii romani si transforma Constitutia intr-o hartie fara valoare, "hartie igienica pentru Ponta si Antonescu", precizeaza senatorul PDL de Cluj, Alin Tise, membru in Comisia de Revizuire a Constitutiei.

"USL, prin modul in care doreste revizuirea Constitutiei, manifesta un dispret total fata de poporul roman si transforma acest act in hartie igienica pentru Ponta si Antonescu", a precizat astazi senatorul PDL de Cluj, Alin Tise, in cadrul unei conferinte de presa.

04 Iunie 2013 - Tise: USL a confiscat Romania

Senatorul democrat-liberal Alin Tise a scris pe pagina sa de Facebook ca Uniunea Social-Liberala a confiscat Romania.

Acesta lasa de inteles in textul sau ca cei aflati la putere vor incerca din nou sa atenteze la valorile democratice, dupa cum considera democrat-liberalul ca s-a intamplat si in vara anului 2012. Redam in continuare textul sau, intitulat "USL a confiscat Romania:"

"De mai bine de un an de zile USL a confiscat Romania. USL s-a substituit vointei suverane a poporului. USL

31 Mai 2013 - Tise strange semnaturi pentru Spitalul Regional de Urgenta

La patru luni de la lansarea publica a campaniei "SOS Spitalul Regional de Urgenta", senatorul PDL Alin Tise a pornit si strangerea de semnaturi in favoarea proiectului. Presedintele consiliului judetean promite ca va semna si el. Reprezentantii puterii se feresc sa dea un termen pentru prima mistrie, dar ironizeaza demersul fostului sef al judetului.

Pentru inceput, Tise a amenajat un cort in cartierul Manastur, in care, doritorii pot semna pentru spital. "Vom amplasa sase corturi in

30 Mai 2013 - Tise strange SEMNATURI pentru CONSTRUCTIA Spitalului Regional de Urgenta

Senatorul clujean PDL, Alin Tise, a iesit astazi in strada, alaturi de consilierii judeteni democrat liberali si de liderul PDL Cluj, Daniel Buda, sa adune semnaturi pentru construirea Spitalului Regional de Urgenta.

Parlamentarul spera ca prin acest demers guvernul va aloca bani acestui obiectiv. De altfel, Tise a anuntat demararea acestei campanii inca de la inceputul anului.

"Consiliul Judetean si Guvernul USL nu au alocat nici un ban pentru constructia Spitalului Regional de Urgenta.

18 Aprilie 2013 - Alin Tise: "Legea retrocedarilor este o lege comunista"

Senatorul PDL de Cluj, Alin Tise, considera ca legea retrocedarilor este o lege comunista, pe care "Guvernul puncte - puncte" si-a asumat-o intr-un mod comunist.

Mai mult, aceasta lege are foarte multe neajunsuri, adauga parlamentarul democrat liberal. "Guvernul Ponta, al mafiei imobiliare, transforma Romania intr-o vanatoare de puncte. De luni incepe vanatoarea de puncte. Ca sa nu mai astepte pana in 2017, micii proprietari vor trebui sa vanda, iar baietii destepti vor cumpara puncte,

17 Aprilie 2013 - Alin Tise acuzat de Ponta ca are interese in randul samsarilor imobiliari

Senatorul PDL Cluj, Alin Tise, este acuzat de premierul Victor Ponta ca are interese in randul samsarilor imobiliari.

Ponta a declarat ca senatorul PDL Alin Tise a facut un amendament la Legea despagubirilor si a cerut ca imobilele sa fie restituite integral samsarilor.

"Nu au fost amendamente de fond, cu exceptia amendamentului domnului senator Tise de la PDL, care a facut un amendament sa le dam la samsari tot, sa nu le luam 85%. Nu stiu de ce, sa-l intrebati, si, cu exceptia domnului

08 Aprilie 2013 - Alin Tise, reales vicepresedinte al PDL

Senatorul clujean va coordona "ministerele" justitiei, administratiei si internelor ale guvernului din umbra al democrat-liberalilor.

Alin Tise a obtinut functia de vicepresedinte al PDL coordonator al departamentului de justitie, administratie publica, ordine publica si siguranta cetateanului invingandu-i fara drept de apel pe presedintele PDL Arges, fostul senator Mircea Andrei si pe fostul primar al sectorului 1 Bucuresti, Vasile Gherasim.

Marea noutate a structurii de conducere a PDL

28 Martie 2013 - Alin Tise vrea sa faca parcurile industriale mai atractive VIDEO

Experienta acumulata ca presedinte al Consiliului Judetean i-a folosit, spune senatorul PDL Alin Tise, la elaborarea unui proiect de lege a parcurilor industriale.

El propune acordarea unor facilitati suplimentare rezidentilor acestor structuri.

Tise apreciaza ca actualul act normativ care reglementeaza infrastructurile de afaceri este neunitar si are multe lacune. El a formulat o initiativa legislativa prin intermediul careia vrea sa ofere facilitati suplimentare firmelor care se

27 Martie 2013 - Linia frontului razboiului din PDL a ajuns la Cluj

Acuzat de colegi din organizatie ca a participat la fraudarea votului si la "ingroparea Conventiei", Alin Tise ameninta cu plecarea din PDL.

Radu Moisin a acuzat comisia de organizare a Conventiei PDL ca a actionat premeditat pentru a acoperi fraudarea votului si a o face aproape imposibil de dovedit. Daniel Buda le reproseaza "nereguli majore" si nesolutionarea contestatiilor.

Membru al comisiei incriminate, Alin Tise percepe atacurile la nivel personal si ameninta cu parasirea

01 Martie 2013 - Alin Tise ii sugereaza lui Basescu sa-si verifice sustinerea electorala

Senatorul PDL Alin Tise crede ca Traian Basescu ar trebui sa-si verifice mai intai sustinerea electorala in strada si abia dupa aceea sa decida daca se mai intoarce sau nu in politica.

Chestionat asupra anuntului facut de Basescu privind intoarcerea dupa incheierea mandatului de la Cotroceni, Tise a sugerat ca mai intai presedintele ar trebui sa-si verifice nivelul de simpatie electorala pe care il mai detine.

"Chiar Traian Basescu mi se pare ca a spus ca testul omului politic se face

28 Februarie 2013 - Tise: Izolarea Aeroportului Cluj ar putea aduce falimentul acestuia

"In programul din martie-noiembrie al zborurilor TAROM, cu o singura exceptie, acestea au fost mutate la Iasi. Cursa Cluj-Viena este singurul zbor din Cluj operat de TAROM, in conditiile in care Iasiul are cea mai proasta pista din tara si e cel mai nedezvoltat aeroport din Romania", a atras atentia Alin Tise.

"In cazul in care Aeroportul Cluj-Napoca nu reuseste sa isi atraga zboruri de la companii private, risca sa dea faliment. Aeroportul in sine, dupa ce va pierde zboruri, va pierde apoi

21 Februarie 2013 - "BALBAIELILE" USL, pe "LISTA NEAGRA" a lui Tise

Lista neagra a guvernarii USL, realizata de Tise cuprinde mesaje care fac referire la minciunile si promisiunile nerespectate ale Uniunii, fata de clujeni precum: "0 lei pentru Spitalul Regional", "0 lei pentru centura ocolitoare a Clujului", "0 lei pentru Aeroportul International Cluj" si "0 lei pentru Autostrada Transilvania".

"Aceasta lista va fi completata in fiecare zi cu masurile pe care le-a luat USL impotriva clujenilor. Tot ceea ce va fi trecut pe aceasta lista va fi cuprins

21 Februarie 2013 - Alin Tise: "Regionalizarea USL = baronizarea Romaniei"

Senatorul PDL Alin Tise sustine ca regionalizarea in varianta gandita de USL nu va alt efect decat acapararea tortala a controlului administratiei publice locale de catre baronii PSD si PNL

"Presedintii de regiuni alesi de baronii locali, presedinti de consilii judetene si primari de mari orase, vor deveni un fel de superbaroni, in fapt marionete la mana presedintilor de consilii judetene, la care vor sta cu mana intinsa pentru bani. Practic se va imparti Romania intre PSD si PNL", a

21 Februarie 2013 - Alin Tise pregateste "Cartea neagra a guvernarii USL"

Senatorul PDL Alin Tise a deschis "Lista neagra a guvernarii USL", pe care spune ca, la finele acestui an, o va transforma intr-o brosura.

Deocamdata, pe un panou, el a amplasat cartonase cu situatia finantarii de la bugetul central a principalelor proiecte clujene. Pe cartonase se poate citi "Zero lei pentru Spitaluol Regional de Urgenta", "Zero lei pentru aeroport", "Zero lei pentru autostrada", "Zero lei pentru centurile municipiului Cluj-Napoca", "Locul 25/41 la alocarile pentru drumuri

13 Februarie 2013 - Alin Tise propus ca membru in Comisia de revizuire a Constitutiei

Senatorul PDL clujean, Alin Tise, a fost propus ca merbru in Comisia de revizuire a Constitutiei, a anuntat miercuri secretarul grupului PDL de la Camera Deputatilor, Dan-Cristian Popescu.

Astfel, Partidul Democrat Liberal va avea trei reprezentanti in Comisia parlamentara de

08 Februarie 2013 - CJ Cluj ii rasunde lui Tise: "Ce au facut domnul Tise si guvernul Boc pentru Spitalul Regional de Urgenta timp patru ani?"

Senatorul PDL Alin Tise a decis sa puna presiune pe guvernanti pentru a-i determina sa aloce bani pentru constructia Spitalului Regional de Urgenta (SRU).

Parlamentarul va derula o campanie prin care va strange semnaturi in strada. Consiliul Judetean Cluj spune ca situatia proiectului est de departe mai buna decat stadiul in care a lasat-o Tise la terminarea mandatului sau.

Consiliul Judetean Cluj riposteaza la acuzele lui Tise privind constructia Spitalului Regional de Urgenta si spune

05 Februarie 2013 - Tise: Clujenii care au platit taxele locale la valoarea din 2012 sa fie scutiti de plata majorarii

Vicepresedintele PDL, senatorul de Cluj Alin Tise, cere Guvernului scutirea de la plata taxelor si impozitelor majorate cu 16 la suta a contribuabililor care au achitat deja sumele pe acest an la nivelul celor din 2012, pe motiv ca ei nu sunt vinovati de situatia creata, ci Executivul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Alin Tise, Guvernul Ponta ii penalizeaza "pe cei mai seriosi si mai punctuali contribuabili din Romania", care si-au platit in

01 Februarie 2013 - Tise: "Clujul are 460 de amendamente la buget, USL vrea sa ne izoleze!"

"Indiferent de promisiunile pe care le fac cei de la USL, daca in aceasta perioada proiectele noastre, ale Clujului, nu sunt prinse in proiectul de buget, va fi foarte greu sa le impunem.

Fie ca vorbim de Spitalul de Urgenta, fie ca vorbim de Filarmonica sau de bani pentru Cluj Capitala Europeana a

31 Ianuarie 2013 - Centura Valcele-Apahida nu va fi demolata

Acuzat ca nu s-a intalnit cu reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru a corela proiectul centurii cu planurile de extindere a pistei aeroportului clujean, Alin Tise sustine ca tot scandalul a plecat de la o informatie falsa.

"Un director pus acolo probabil sa adune bani la pusculita de partid nu a studiat proiectul corect, s-a uitat pe un alt traseu, probabil, si a spus ca se intersecteaza. Este regretabil, din pacate, ca s-a ajuns ca in spatiu

29 Ianuarie 2013 - Fostul presedinte al CJ, Alin Tise, da replica: "Construirea pistei nu e afectata de construirea centurii"

Senatorul PDL Alin Tise, fostul presedinte al Consiliului Judetean, a dat luni o replica celor care sustin ca se face vinovat de blocarea proiectului de extindere a pistei aeroportului ce urmeaza sa se intersecteze cu centura ocolitoare Apahida-Valcele.

SOCANT - Centura Apahida blocheaza noua pista de 3.500 de metri de la Aeroportul International Cluj

1. Traseul pistei de 3,500 m a fost aprobat inainte de anul 2008, inainte ca Alin Tise sa fie Presedintele Consiliului Judetean Cluj;

2.

15 Ianuarie 2013 - Ajuns senator de Opozitie, Tise critica Guvernul Ponta - "o initiativa ticnita"

Proaspat ajuns senator de Cluj, fostul presedinte al Consiliului Judetean Alin Tise (PDL) critica Guvernul Ponta pentru una dintre solutiile de crestere economica gasite de acesta, pe care o catalogheaza drept "ticnita".

"USL a gasit solutia miraculoasa pentru a asigura cresterea economica", spune Tise - "promisiunile electorale ale USL au fost de crestere economica de 2,5%, in contextul in care cresterea economica reala pentru anul 2012 este de 0.2 - 0,4 %, iar progrnoza pentru UE, pentru

11 Ianuarie 2013 - Alin Tise cere 7 miliarde de lei pentru Cluj

Fostul sef al judetului, Alin Tise, a debutat in forta in noul sau "job" de senator.

El a formulat deja 400 de amendamente la proiectul Legii Bugetului, care, insumate, totalizeaza aproximativ 7 miliarde de lei, in conditiile in care intreg bugetul Romaniei este de aproximativ 100 de miliarde de lei.
Tise a solicitat bani guvernamentali, printre altele, pentru

10 Ianuarie 2013 - Alin Tise: Clujenii sunt umiliti la cozile de la serviciul de inmatriculari auto

Senatorul PDL, Alin Tise, a cerut, joi, Guvernului Ponta sa amane intrarea in vigoare a prevederii din Codul Rutier care introduce obligativitatea analizelor medicale pentru obtinerea permiselor auto si totodata, cere prefectului Clujului, Gheorghe Vuscan, sa suplimenteze personalul astfel incat clujenii sa nu mai stea la cozi "umilitoare".

"Clujenii sunt umiliti la cozi la serviciul de inmatriculari si permise auto, stau in frig cate 400 de oameni. De aceea, fac un apel catre prefectul

24 Decembrie 2012 - In Parlament: "Am muncit trei zile si deja ne-au dat salariul in avans. Toti se foiesc, fluiera cu mainile in gura pana la cot. Sunt socat"

Abia ajuns in Parlament, fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, e deja dezamagit: a lucrat doar trei zile si a primit deja salariul in avans, colegii de la Putere i-au furat documentele cu care se pregatea in comisia de specialitate si, in general, nimeni nu munceste. Ba mai mult, spune Tise, Palatul Parlamentului consuma curent cam cat un oras.

"Am muncit, vezi Doamne, trei zile. Si deja ne-au dat salariul in avans, fara sa stiu pentru ce", a spus Tise la cateva zile

05 Noiembrie 2012 - Tise: "Proiecte importante pentru clujeni, trecute pe linie moarta"

Actuala guvernare socialisto-liberala pare decisa a distruge tot ceea ce s-a construit in ultimii ani, atrage atentia, pe blogul sau, democrat liberalul Alin Tise.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj subliniaza faptul ca, in momentul de fata, proiecte importante derulate in anumite zone sunt trecute pe linie moarta doar pentru ca au fost "initiate de altii, cu alta culoare politica".
Astfel, arata Tise, zilele trecute, "asa zisul Guvern socialisto-liberal" a luat o decizie cel

23 Octombrie 2012 - Fostul presedinte al Consiliului Judetean, "batut in cuie" pe Colegiul 1 Senat

Chiar daca a pierdut presedintia Consiliului Judetean, Alin Tise a avut totusi sansa de a-si alege el colegiul pe care sa candideze. Colegii sai i-au oferit acest privilegiu, dupa ce si la nivel national, partidul l-a desemnat lider pe intreg Ardealul.

Tise spune ca a pierdul alegerile locale la Cluj, dar partidul nu avea cum sa ignore faptul ca la numar de voturi s-a clasat pe locul trei pe tara.

Alin Tise va candida pe Colegiul 1, pentru Senat (Manastur, Grigorescu, Zorilor, o parte

23 Octombrie 2012 - Tise: "Daca as fi colaborat cu Nicoara, astazi el ar fi fost primar, iar eu presedintele Consiliului Judetean"

Fostul presedinte al Consiliului Judetean, Alin Tise, spune ca ar fi castigat sigur un nou mandat, impreuna cu Marius Nicoara care ar fi obtinut Primaria, daca cei doi ar fi candidat impreuna la alegerile locale.

Impreuna, Alin Tise si Marius Nicoara ar fi reusit sa castige Consiliul Judetean, respectiv Primaria, daca ar fi candidat in tandem, sustine fostul sef al judetului. Tise a mentionat la REALITATEA FM Cluj ca toate comentariile transmise in spatiul public, cum ca ar fi avut o

23 Octombrie 2012 - Amenintari cu moartea intre politicienii clujeni

Doi cunoscuti oameni politici din Cluj au ajuns sa se acuze ca si-au aruncat amenintari grave.

Potrivit vicepresedintelui PDL, Alin Tise, amenintarea a fost facuta cu 2 zile inainte de alegerile locale.

"Pur si simplu, intr-o noapte cand ieseam de la partid, Uioreanu m-a amenintat cu moartea. Era undeva la 12 noaptea, ieseam din curtea partidului, era in strada. Nu stiu ce nivel de luciditate avea Uioreanu la acea ora. Striga pe strada ca ma omoara, era cu un domn care nu era tocmai

20 Iulie 2012 - Tise despre Uioreanu, in scandalul spitalului regional de urgenta: e ori mincinos, ori incompetent, ori ambele. Vezi ce-i reproseaza

Terenul pe care ar urma sa fie construit spitalul regional de urgenta din comuna clujeana Floresti este liber de sarcini, spune fostul presedinte al Consiliului Judetean, Alin Tise, ca raspuns la acuzatiile noului presedinte, Horea Uioreanu.

Tise spune despre acesta din urma ca este incompetent sau mincinos, "ori si una si alta".

"Am ezitat in ultima perioada sa am o pozitie publica, pentru ca am considerat ca presedintele ales la CJ are nevoie de timp pentru a se obisnui cu proiectele

20 Iulie 2012 - Uioreanu si Tise se bat in proiecte si sotii

Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ), Alin Tise, a declarat ca pana acum a tolerat atacurile actualului sef al institutiei, Horea Uioreanu, dar ca nu mai poate sa faca acest lucru.

In opinia lui, Uioreanu nu face decat sa isi faca imagine pe seama sa.

"Il mai las o perioada sa mai dea vina pe toata lumea pentru a-si ascunde incompetenta, apoi voi iesi public ca sa raspund cu argumente la toate prostiile pe care le debiteaza. Trebuie ca Uioreanu si cei care mi-au urmarit

06 Iulie 2012 - Asa arata biroul de LUX amenajat de Alin Tise. Ocupa un etaj intreg din cladirea Consiliului Judetean Cluj

Alin Tise si-a amenajat la Consiliul Judetean Cluj, din bani publici, un birou ultra luxos, cu mai multe incaperi, inclusiv una de relaxare.

Secretarele au fost inghesuite intr-o anticamera, dar Alin Tise avea la dispozitie un biroul de 30 de metri patrati, o camera de relaxare, o baie complet utilata si o sala de sedinte, care nu a fost folosita aproape niciodata, sustin angajatii Consiliului Judetean Cluj.

"Nu ne venea sa credem ce lux vedem in fata ochilor cand am intrat pentru prima

05 Iulie 2012 - Alin Tise le-a trimis o scrisoare clujenilor dupa ce a pierdut alegerile: Au cumparat voturi cu faina, zahar sau bani

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, le-a trimis o scrisoare clujenilor prin care le multumeste ca l-au votat, dar isi acuza competitorii ca au furat pe rupte."Activitatea mea a fost apreciata de peste 114 mii de clujeni, care m-au votat. Din pacate aceste voturi nu au fost destule pentru a putea invinge manipularea, minciuna si denigrarea, facute la adresa mea de adversarii politici. La acestea se adauga

03 Iulie 2012 - Alin Tise, ales vicepresedinte PDL

Cu 581 de voturi, Alin Tise a ocupat pozitia 13 intre cei 15 vicepresedinti alesi. Cu toate acestea, performanta sa ramane remarcabila, mai ales ca a depasit nume mult mai sonore, cum ar fi Costica Canacheu, Sulfina Barbu, Silviu Prigoana, Marian Jean Marinescu, Sebastian Bodu sau William Branza.

"Sunt bucuros ca munca mea si rezultatele pe care

03 Iulie 2012 - A pierdut Clujul, dar conduce Transilvania

Proaspat ales vicepresedinte al PDL, Alin Tise va coordona, din punct de vedere organizatoric, toate cele 16 organizatii judetene din Transilvania si Banat.

Debutant in conducerea centrala a partidului, Alin Tise, cel mai votat PDL-ist in afara Bucurestiului, in 10 iunie, a primit pe mana coordonarea partidului pe zona Transilvania.

Prima lui sarcina este sa propuna solutii de redresare a organizatiilor judetene cu rezultate slabe. Clujul nu se inscrie in aceasta categorie.

In prima

02 Iulie 2012 - A plecat Emil Boc, a inceput ascensiunea lui Alin Tise in partid

Ramas fara presedinte, Clujul are, de sambata, un vicepresedinte PDL. Dupa ce i-a contestat candidatura, Rares Niculescu nu a mai participat la congres.

De sambata, Emil Boc a devenit membru simplu, fara vreo functie in PDL. Iesirea sa din scena a marcat promovarea lui Alin Tise in conducerea nationala a partidului. Nici nu s-a incheiat bine Conventia Nationala Extraordinara, ca in PDL au si aparut primii contestatari.

Cu 581 de voturi, Alin Tise a ocupat pozitia 13 intre cei 15