Acuzatii incredibile: Doi deputati PSD si un important om de afaceri ar fi planuit uciderea Alinei Bica

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 14:45
9514 citiri
Acuzatii incredibile: Doi deputati PSD si un important om de afaceri ar fi planuit uciderea Alinei Bica
Foto: Arhiva (Digi24)

Ionut Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica, a declarat in fata procurorului DNA ca "doi deputati PSD si un important om de afaceri" ar fi discutat despre uciderea Alinei Bica, fost procuror sef al DIICOT.

Declaratia a fost data in 29 ianuarie 2015 si apare in cel de-al doilea dosar in care Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea infractorului, dosar in care Mihailescu este acuzat de complicitate la luare de mita, scrie Lumea Justitiei.

Mihailescu a sustinut ca a aflat despre o intalnire care a avut loc la un hotel din Constanta, la care au fost prezenti si doi deputati PSD, intalnire despre care l-a informat si pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

"La momentul angajarii mele in grupul Tender, si anume in mai 2012, nu eram in masura sa-l amenint sau sa-l presez in niciun fel pe dl. Tender. Niciunul din apropiatii mei nu erau in masura sa ma ajute sa-l presez pe dl. Tender in vederea angajarii mele, intrucat dupa picarea Guvernului Ungureanu, toata lumea era fara serviciu. Mai mult decat atat, in acelasi interval de timp, la mine a venit o persoana a carei identitate refuz sa o precizez in prezenta avocatilor care mi-a spus ca, in municipiul Constanta, la o anumita resedinta de hotel, doi deputati PSD si un important om de afaceri, impreuna cu proprietarul respectivului stabiliment, au discutat despre 'omorarea lui Bica Alina', drept razbunare pentru dosarul RAFO.

Considerandu-l pe dl. Tender cel mai influent personaj din lumea business-ului, la acel moment, aceea este adevarata ratiune pentru care am ales sa ma duc in respectivul grup de firme.

Domnului Tender i-am prezentat discutia in cauza si, spre surprinderea mea, a luat legatura cu doua din personajele implicate in respectiva discutie, chestionandu-i daca s-au intalnit, daca au discutat ceva, cerandu-le telefonic, in prezenta mea, 'ba, sa nu faceti fara mine ceva'.

A incheiat discutia, s-a ridicat de la birou, spunandu-mi mie 'ce nu fac eu pentru tine, copile'. La cateva zile de la acel eveniment, dl. Tender mi-a spus ca m-am panicat degeaba si ca o astfel de discutie a fost o prostie si sa o ignor, spunand 'stai linistit, m-am ocupat eu'", a declarat Mihailescu.

Ovidiu Tender, 12 ani si sapte luni de inchisoare in cazul Rafo-Carom - decizie definitiva (Video)

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica se afla in arest preventiv din data de 2 septembrie, intr-un nou dosar deschis de DNA in care este acuzata de luare de mita pentru solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop raman in arest

Ionut Mihailescu s-a prezentat, vineri, la procesul care se judeca Inalta Curte de Casatie si Justitie, recunoscand in fata judecatorilor acuzatiile pe care i le aduc procurorii DNA. In sala de judecata el a oferit detalii in legatura cu un teren din Snagov cumparat de la Alin Cocos.

"Imi mentin pozitia de la termenul anterior. Recunosc faptele asa cum au fost descrise in actul de sesizare. Recunosc si probele aduse de parchet, pe care le consider logice. Recunosc implicarea mea in intermedierea relatiei dintre Alin Cocos si Alina Bica", a declarat Ionut Mihailescu, precizand ca pe Alin Cocos il stie de la sfarsitul anului 2001, iar pe Alina Bica o stie din 2004, cu aceasta avand legaturi de ordin profesional si amical, fiind foarte buni prieteni, informeaza Agerpres.

#Tender ucidere Alina Bica, #deputati PSD omorare Alina Bica , #arest