Alina Bica, dezvaluiri despre seful SRI, Kovesi si amenintari cu moartea de la doi deputati PSD (Video)

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 16:01
17380 citiri
Alina Bica, dezvaluiri despre seful SRI, Kovesi si amenintari cu moartea de la doi deputati PSD (Video)
Foto: Comisarul

Fosta sefa DIICOT Alina Bica a facut mai multe dezvaluiri despre procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi, precum si despre directorul interimar al SRI Florian Coldea.

Televiziunile de stiri au relatat miercuri ca Bica le-ar fi spus judecatorilor, pe 30 ianuarie, ca de vina pentru problemele ei sunt Elena Udrea si Laura Codruta, ca actualul sef interimar al SRI, Florian Coldea i-ar fi cerut sa intervina pentru omul de afaceri Ovidiu Tender, dar si ca a fost amenintata cu moartea de doi deputati PSD.

Bica le-ar fi spus magistratilor ca singura ei vina din dosarul despagubirii pentru un teren din Capitala este "prietenia cu o anumita doamna", referindu-se, cel mai probabil, la Elena Udrea.

Fostul procuror sef a mai spus ca nu ii cunoaste pe oamenii de afaceri Gheorghe Stelian si Dorin Cocos, care ar fi beneficiat, dupa cum sustin procurorii, de pe urma actiunilor ei.

Bica sustine ca l-a vazut pe fostul sot al Elenei Udrea de doar doua ori, la evenimente la care au participat zeci de persoane. Din acest motiv, ea a cerut o confruntare cu cei doi oameni de afaceri, solicitare respinsa de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Alina Bica a precizat ca problemele ei au inceput de cand Laura Codruta Kovesi a fost numita procuror sef la DNA, adica din iulie 2013, cand anchetatorii s-au sesizat din oficiu in ceea ce o priveste.

Acuzatii la adresa sefului SRI

De asemenea, Alina Bica l-a acuzat pe directorul interimar al SRI Florian Coldea ca i-a cerut sa intervina pentru omul de afaceri Ovidiu Tender, condamnat la peste 11 ani de inchisoare in prima instanta, intr-un dosar instrumentat de DIICOT, pe vremea cand institutia se afla sub conducerea Alinei Bica.

Totusi, procurorii DNA o acuza pe aceasta ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Camron.

Alina Bica a povestit ca ar fi fost chemata de Coldea pentru a avea o discutie legata de dosarul in care Tender era cercetat de catre DIICOT. Seful SRI i-ar fi spus sa se mai gandeasca la solutia din acest dosar, Alina Bica replicand ca decizia este luata si ca nu se poate face nimic, ca achitarea omului de afaceri este exclusa, intrucat dosarul e foarte bine organizat. Atunci, Coldea i-a cerut Alinei Bica o condamnare cu suspendare pentru Tender, insa ea a refuzat.

Apoi, Florian Coldea i-ar fi spus ca ar face bine sa se gandeasca la alta functie pe care sa o ocupe, in afara de cea de procuror sef la DIICOT.

In urma acestei discutii, a continuat Bica, DIICOT nu ar mai fi primit prea multe sesizari de la SRI, iar cele care au venit au fost "neserioase".

Amenintari cu moartea de la doi deputati PSD

Fosta sefa a DIICOT a mentionat ca si doi deputati PSD au facut presiuni asupra ei pentru a-l ajuta pe Tender sa fie achitat, primind chiar amenintari cu moartea. Amenintarile ar fi fost facute de cei doi deputati social-democrati intr-un hotel din Constanta, chiar de fata cu patronul complexului respectiv.

Bica il acuza pe seful SRI - se teme pentru propria viata

Procurorii DNA au aratat, in referatul cu propunerea de arestare, ca Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender, a pus procurorii de sedinta sa depuna concluzii favorabile in procesul acestuia si chiar sa semneze un proces verbal ca vor proceda asa.

Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender - referat DNA

De asemenea, omul de afaceri Ovidiu Tender a facut, vinerea trecuta, un denunt referitor la o mita pe care i-ar fi dat-o fostei sefe a DIICOT, printr-un intermediar.

Mita la care face referire omul de afaceri a fost data sub forma de actiuni, iar intermediarul s-ar fi adresat initial sotului Alinei Bica.

Ovidiu Tender a denuntat o mita data Alinei Bica

Ovidiu Tender: Arestarea Alinei Bica m-a bucurat (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Alina Bica sef SRI, #Alina Bica Florian Coldea, #Alina Bica Codruta Kovesi, #Alina Bica Elena Udrea, #Alina Bica Ovidiu Tender , #arest