Alina Bica si Dorin Cocos, la un pas sa ajunga acasa: Decizie de arest la domiciliu in cazul lor

Marti, 14 Aprilie 2015, ora 16:36
4520 citiri
Alina Bica si Dorin Cocos, la un pas sa ajunga acasa: Decizie de arest la domiciliu in cazul lor
Foto: Cotidianul (Arhiva)

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si omul de afaceri Dorin Cocos vor fi anchetati in arest la domiciliu, in dosarul Bica 2, au decis marti judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Hotararea magistratilor instantei supreme nu este insa definitiva, ci poate fi atacata de catre procurorii anticoruptie, transmit televiziunile de stiri.

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, a declarat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca este probabil ca procurorii DNA sa atace decizia magistratilor, desi contestatia lor ar fi una "hilara".

"Contestatia procurorilor e hilara. Sa retragi din rechizitoriu niste fapte pentru care ai trimis oameni in judecata mi se pare hilar, dar probabil DNA va face aceasta contestatie", a precizat Voicu.

Daca judecatorii vor respinge recursul procurorilor, cei doi vor putea merge acasa, intrucat au scapat si de arestul preventiv din alte dosare in care erau cercetati, respectiv primul dosar deschis la DNA in cazul Alinei Bica si dosarul Microsoft in care este ceretat Dorin Cocos.

Inalta Curte a judecat marti cererile lui Dorin Cocos, fiului sau Alin Cocos, Alinei Bica si fostului ministru al Economiei Adriean Videanu de inlocuire a masurilor preventive din dosarul Bica 2 cu unele mai blande.

Alina Bica, in arest la domiciliu, a decis Inalta Curte. De ce nu va scapa insa de gratii

Dorin si Alin Cocos si-au recunoscut faptele in dosarul Bica 2

Dorin Cocos si Alina Bica sunt arestati preventiv, in timp ce Alin Cocos se afla in arest la domiciliu, iar Adriean Videanu este anchetat sub control judiciar.

Alina Bica le-a cerut marti judecatorilor sa o elibereze, invocand conditiile de detentie. Aceasta a spus ca se simte amenintata in Penitenciarul de Femei Targsor, unde a fost mutata recent, avand in vedere ca multe detinute de acolo au fost incarcerate in urma unor dosare instrumentate de DIICOT.

Avocat: Bica se simte groaznic la penitenciar. Detinutele ii striga foarte multe (Video)

Bica spune ca se simte groaznic in inchisoare, Penitenciarul Targsor reactioneaza

La randul sau, Adrian Videanu a solicitat ridicarea controlului judiciar, implicit a obligatiei de a nu parasi tara. Fostul ministru a argumentat ca are nevoie sa plece din Romania pentru a se ocupa de afacerile pe care le are cu parteneri straini.

Acuzatiile DNA

In dosarul Bica 2, fosta sefa a DIICOT este urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

In acelasi caz, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, iar fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru aceleasi infractiuni.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este anchetat si el in dosarul Bica 2, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar fostul consilier al Alinei Bica, Florentin Mihailescu, este cercetat pentru complicitate la luare de mita.

Procurorii suspecteaza ca Dorin Cocos, cu ajutorul fiului sau, a intervenit in 2011 la ANRP pentru omul de afaceri Gheorghe Stelian, cu scopul ca acesta sa obtina fraudulos despagubiri pentru in teren supraevaluat cu 62 de milioane de euro. In schimbul acestui serviciu, Dorin Cocos s-ar fi ales cu 16 milioane de euro.

O alta acuzatie adusa Alinei Bica se refera la abuz in serviciu in cazul lui Adriean Videanu, respectiv admiterea solicitarii acestuia de ridicare a sechestrului asigurator de pe 80 de actiuni, care fusese pus de procurorul care instrumenteaza dosarul Romgaz-Interagro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Alina Bica arest domiciliu, #arest domiciliu Dorin Cocos , #arest
Comentarii