Alina Bica, trimisa in judecata intr-un nou dosar in care apare si Dragnea - surse

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 15:06
9351 citiri
Alina Bica, trimisa in judecata intr-un nou dosar in care apare si Dragnea - surse
Foto: Ziua News

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica ar fi trimisa in judecata intr-un nou dosar penal, disjuns din dosarul retrocedarilor.

Acest lucru a fost dezvaluit de Robert Turcescu pe blog, fostul jurnalist care inainte de primul tur al alegerilor anunta ca se retrage din viata publica, marturisind ca a fost ofiter acoperit.

Potrivit unui document prezentat de Turcescu, in acest dosar apare si numele vicepremierului Liviu Dragnea. Mai exact, Bica ar fi primit 3,5 milioane de euro mita de la omul de afaceri Ioan Niculae prin intermediul lui Liviu Dragnea.

"In contextul in care inculpatul Ioan Niculae era cercetat intr-un dosar al DIICOT, inculpatul a apelat in cursul anului 2013, prin intermediul vicepremierului din Guvernul Romaniei, Dragnea Nicolae Liviu la Bica Alina Mihaela, procuror sef al DIICOT pentru solutionarea favorabila a dosarului sau pentru tergiversarea solutionarii pana la intervenirea prescriptiei.

Bica Alina Mihaela, in scopul tergiversarii solutionarii dosarului penal care il viza pe inculpatul Ioan Niculae, a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea in instrumentare dosarul pentru ca acesta sa stopeze investigatiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit numar telefonic pe care il folosea Dragnea Nicolae Liviu.

In schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane euro si promisiunea celor doi de sprijinire pentru promovarea acesteia in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", se arata in documentul citat.

Documentul este datat "2014, luna decembrie, ziua 08" si este intocmit de Gheorghe Popovici, procuror sef sectie si Danut Volintiru, procuror sef adjunct sectie, ambii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a corptiei.

Mita in terenuri de la Ovidiu Tender

Din document mai reiese si ca Bica ar fi primit de la Ovidiu Tender terenuri. Omul de afaceri era judecat intr-un dosar al carui rechizitoriu fusese intocmit chiar de Alina Bica.

"In fapt s-a retinut ca in contextul in care in primavara anului 2013, omul de afaceri Tender Ovidiu era judecat intr-un dosar instrumentat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala, in care a fost trimis in judecata prin rechizitoriul intocmit de procuror Bica Alina Mihaela, prin avocatii sai, a pus la dispozitia numitului Mihailescu Ionut Florentin, fost ofiter de politie judiciara si consilier al procurorului Bica Alina Mihaela - sef al DIICOT - Structura Centrala, in prezent angajat al sau, documente privind respectiva cauza penala, in scopul consultarii si exprimarii unei opinii, atat de el, cat si de catre Bica Alina Mihaela pentru a avea sansa unei solutionari favorabile. Cauza formeaza obiectul dosarului nr.28726/3/2006 al Tribunalului Bucuresti cu termen la 5.12.2014.

Avand in vedere relatia existenta intre Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului si avocatilor sai in vederea formularii unei aparari favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luand in considerare ca procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul si a dispus trimiterea in judecata a acestuia - rechizitoriul nr 692/P/2005 din 24.08.2006 al DIICOT.

Pentru sprijinul acordat in scopul aratat mai sus, Mihailescu Ionut Florentin, angajat al S.C. Prospectiuni S.S., firma detinuta de Tender Ovidiu, beneficiaza de un card emis de Unicredit Bank, in care ii sunt virate diferite sume de bani.

De asemenea, din actele si lucrarile dosarului nr 446/P/2014 a rezultat ca Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela au dobandit bunuri imobile (teren), iar pentru disimularea provenientei acestora, actele de proprietate au fost intocmite pe numele lui Gavrila Stefan si pe numele altor persoane interpuse", mai este scris in document.

#Alina Bica nou dosar penal, #Alina Bica mita Liviu Dragnea, #Alina Bica mita Ioan Niculae , #arest