Avocata Alinei Bica: Este prabusita. A fost arestata in scop grotesc

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 16:43
6530 citiri
Avocata Alinei Bica: Este prabusita. A fost arestata in scop grotesc
Foto: B1 TV

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a declarat vineri ca fosta sefa a DIICOT este "prabusita", reclamand faptul ca arestarea ei s-a facut in "scop grotesc", pentru a fi dusa in boxa acuzatilor si a se crea imaginea "infractorului de serviciu" in Romania.

"Sunt in stare de soc si acum. Stiu ca am fost blamata pentru toate comentariile pe care le-am facut. Au fost prost interpretate. Este arestata in baza unui denunt si atat. (...) Aceasta arestare, in opinia mea si a doamnei Bica, s-a facut in scop grotesc, de a fi adusa in boxa acum in septembrie, cand au inceput termenele de judecata in dosarele Bica 1 si Bica 2.

Probabil asa se simte lumea bine, sa o vada pe doamna Bica acolo in boxa si toti ceilalti liberi. Adica trebuie creata imaginea infractorului din Romania si s-au gasit ca doamna Bica sa fie infractorul de serviciu", a afirmat Laura Voicu, dupa ce s-a prezentat la DNA.

Alina Bica si fostul sef ANAF Serban Pop, arestati preventiv

Intrebata cum se simte Alina Bica in arest, Laura Voicu a spus ca vorbeste cu ea zilnic, reafimand ca este "inacceptabil ce se intampla": "Vorbesc cu dansa in fiecare zi, o vizitez in fiecare zi. Este prabusita, pur si simplu. Nimeni nu intelege ce se intampla. Este inacceptabil ce se intampla".

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop au fost arestati preventiv miercuri, pentru 30 de zile, in urma unei decizii a magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

DNA: Ce implicare a avut Bica in clasarea dosarului lui Simu, acuzat ca a cerut 1,5 milioane euro mita

Cei doi au fost retinuti marti de procurorii DNA, Alina Bica fiind acuzata de luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu, iar Serban Pop de complicitate la dare de mita.

Potrivit DNA, in cursul anului 2014, Serban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu suma totala de aproximativ 230.000 euro (constand in doua contracte de asistenta juridica incheiate cu firmele acestuia din urma si suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in scopul solutionarii unui dosar penal care il privea pe omul de afaceri, intr-o maniera favorabila acestuia din urma. Din acesti bani, 17.500 de euro ar fi ajuns la Alina Bica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Alina Bica prabusita, #Alina Bica DNA, #Alina Bica mita, #Alina Bica arestata , #arest