Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop raman in arest

Sambata, 12 Septembrie 2015, ora 08:14
3727 citiri
Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop raman in arest
Foto: B1Tv

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop raman in arest, in dosarul in care sunt acuzati de luare de mita, respectiv complicitate la dare de mita, pentru solutionarea favorabila a unui dosar al lui Horia Simu, a decis definitiv instanta suprema.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins contestatiile formulate de Bica si Pop si a mentinut decizia din 2 septembrie pronuntata de aceeasi instanta.

Alina Bica vrea sa-si deschida cabinet de avocatura: Nu vreau sa am soarta doamnei Rarinca

Decizia luata, vineri, este definitiva.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop, acuzati de luare de mita si respectiv complicitate la dare de mita pentru solutionarea favorabila a unui dosar al lui Horia Simu, au fost arestati, pe 2 septembrie, pentru 30 de zile, de magistratii instantei supreme.

Alina Bica si fostul sef ANAF Serban Pop, arestati preventiv

DNA arata ca, la data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, in calitate de procuror-sef al DIICOT, a primit, in mod indirect, printr-un intermediar, martor denuntator in cauza (fostul ei consilier Ionut Mihailescu, n.red.), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la fostul sef al ANAF Serban Pop.

Pop ar fi primit 230.000 de euro de la Horia Simu pentru a interveni la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), ca sa solutioneaze, intr-o maniera favorabila un dosar in care omul de afaceri era urmarit penal.

DNA: Ce implicare a avut Bica in clasarea dosarului lui Simu, acuzat ca a cerut 1,5 milioane euro mita

Pe 1 septembrie, dupa retinerea Alinei Bica de procurorii DNA, avocata Laura Vicol a declarat ca noul dosar a fost intocmit in urma denuntului formulat de Ionut Mihailescu, fostul consilier al Alinei Bica si inculpat in dosarul ANRP al acesteia, care "si-a reamintit, dupa foarte multi ani de zile, ca ar fi primit ceva". "Este vorba despre fabuloasa si exorbitanta suma de 17.000 de euro, din care doamna Bica ar fi primit o parte", a mai spus Vicol.

Potrivit avocatei, denuntul este unul mincinos si a fost facut de Mihailescu pentru a scapa de acuzatiile ce ii sunt aduse de procurorii DNA in dosarul ANRP.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost arestata preventiv si in perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015.

Alina Bica, retinuta in noul dosar de coruptie: Ar fi luat mita sa claseze un dosar de la DIICOT

Alina Bica este judecata in prezent in doua dosare de coruptie, in care a fost arestata timp de cinci luni.

In dosarul "Bica 1", fosta sefa a DIICOT a fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica mai are un dosar pe rolul instantei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2". Aceasta cauza a fost disjunsa din prima. In acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimisi in judecata in 25 februarie.Bica este acuzata ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, ca l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom si pe Adriean Videanu in dosarul Romgaz-Interagro.

In urma unei decizii a instantei supreme, doar ultimele doua acuzatii la adresa sefei DIICOT vor face obiectul dosarului "Bica 2".

Alina Bica a fost procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din mai 2013 pana in noiembrie 2014, cand a demisionat din functie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Alina Bica arest, #fost sef ANAF arest, #Alina Bica mita , #arest