Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, suspendata din magistratura (Video)

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 10:54
3666 citiri
Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, suspendata din magistratura (Video)

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost suspendata din magistratura, a anuntat luni dimineata vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Gheorghe Muscalu.

"CSM a dispus suspendarea din functia de procuror (a Alinei Bica - n.red.) pana la solutionarea definitiva a cauzei, ca urmare a arestarii sale preventive", a declarat Muscalu, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, Muscalu a precizat ca CSM a luat act de demisia Alinei Bica din fruntea DIICOT.

Sefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestata

Muscalu a lamurit ca Alina Bica este suspendata din functia de procuror al DIICOT si suspendata provizoriu din magistratura, pana la o solutie definitiva. Dupa ce instanta se va pronunta in cazul acuzatiei de abuz in serviciu pe numele Alinei Bica, ea fie isi va relua activitatea - in cazul unei solutii favorabile, fie va fi exclusa definitiv din magistratura - dupa o posibila condamnare.

Vicepresedintele CSM a subliniat ca Alina Bica "are un loc asigurat" in magistratura, pana la pronunatarea definitiva a judecatorilor in dosarul instrumentat de DNA, dar ca "locul ei nu mai e in DIICOT", ci ar putea face parte dintr-o alta structura.

Gheorghe Muscalu a mai spus ca CSM a primit vineri dupa-amiaza, prin posta, o cerere de la ministrul Justitiei, Tiberiu Nitu, in care se solicita avizarea destituirii din functie de procuror-sef la DIICOT a Alinei Bica. Cererea nu a fost luat in discutie, intrucat Bica isi daduse deja demisia.

Demisia sefei DIICOT, Alina Bica, pe masa CSM (Video)

Anterior, Muscalu declarase ca DIICOT va fi condus in continuare "conform regulamentului", adica "procurorul general poate sa delege o alta persoana sau poate ramane procurorul-sef adjunct sa conduca activitatea".

Sefa DIICOT, retinuta de DNA: Ce spune Kovesi despre asa-zisa rafuiala cu Alina Bica (Video)

In ceea ce o priveste pe Alina Bica, vicele CSM a declarat ca pe perioada suspendarii nu mai e magistrat, dar "poate sa desfasoare orice alta activitate".

Seful DIICOT, in spatele gratiilor

Alina Bica este cercetata, alaturi de mai multi deputati si sefi ai ANRP, in dosarul privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren din Bucuresti, cu prejudiciu de peste 62 de milioane de euro.

Arestarea preventiva a fost dispusa de ICCJ si pentru celelalte trei persoane retinute de DNA in acest dosar: Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu, toti acuzati de abuz in serviciu.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) vine dupa ce DNA a solicitat arestarea preventiva a Alinei Bica, iar CSM a incuviintat aceasta masura.

Sefa DIICOT, retinuta: DNA a luat in vizor si alte persoane in dosar - cine urmeaza

Fosta sefa a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a fost retinuta joi seara, dupa ce a fost audiata la sediul DNA, iar procurorii au dispus inceperea urmaririi sale penale pentru abuz in serviciu.

Sefa DIICOT, Alina Bica, retinuta de DNA pentru abuz in serviciu (Video)

Alina Bica a venit de bunavoie la arestul Politiei Capitalei sambata dimineata, insa a contestat decizia de arestare preventiva la aceeasi instanta.

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...