UPDATE Fosta sefa DIICOT, Alina Bica, arestata la domiciliu in Italia pana se judeca cererea de extradare in Romania

Luni, 13 Iulie 2020, ora 14:32
4762 citiri
UPDATE Fosta sefa DIICOT, Alina Bica, arestata la domiciliu in Italia pana se judeca cererea de extradare in Romania
Foto: Politia Romana

Magistratii italieni au emis luni mandate de arestare preventive in cazurile fostei sefe DIICOT, Alina Bica, si al afaceristului Ioan Bene, condamnati definitiv in Romania pentru fapte de coruptie. Cei doi vor ramane in arest pana la la extradarea in Romania.

Decizia a fost luata de o curte de apel din Italia si poate fi contestata. Hotararea este insa executorie, potrivit Digi 24. Potrivit unor surse judiciare, citate de Ziare.com, este vorba de arest la domiciliu in cazul Alinei Bica.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica, condamnata definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare, a fost prinsa de politisti in Italia. In aceeasi zona din Italia a fost prins si Ioan Bene, condamnat la 6 ani si 2 luni de inchisoare.

Politia Romana a anuntat, vineri seara, ca fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost prinsa in Italia. "Cei doi urmariti international sunt in custodia autoritatilor din Italia, urmand a fi prezentati unei instante pentru a dispune asupra executarii Mandatelor Europene de Arestare si asupra predarii catre Romania.

Multumim tuturor partenerilor institutionali pentru sprijinul acordat in acest caz. Asigur cetatenii ca Politia Romana va continua activitatea de depistare a tuturor persoanelor care se sustrag. Este doar o chestiune de timp pana ii vom aduce acasa", a declarat Liviu Vasilescu

#Alian bica, #Ioan Bene, #Alina Bica arestata, #Ioan Bene arestat, #Alina bica Italai , #arest
Comentarii
Poza mircicaT
mircicaT
rank 1
asta da sefa Anti-mafia
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Sub 5 ani ca Savulescu o sa stea pe acasa.