Marturii in dosarul Bica: Cum facea presiuni invocand nume precum "Dorin" si "Elena"

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 17:38
7654 citiri
Marturii in dosarul Bica: Cum facea presiuni invocand nume precum "Dorin" si "Elena"

In dosarul despagubirilor ilegale date de ANRP in care a fost arestata preventiv, alaturi de altii, Alina Bica, fost sef DIICOT, apar marturii conform carora aceasta facea presiuni asurpa membrilor Comisiei de Retrocedari, invocand nume precum "Dorin" si "Elena".

Astfel, intr-o declaratie depusa la dosar, unul din martori afirma ca Alina Bica obisnuia sa faca presiuni asupra Dorinei Danielescu, sefa ANRP, cerandu-i sa convoace sedintele in care urmau sa fie rezolvate dosare ale unor apropiati, informeaza Digi24.

Martor in dosarul ANRP: Alina Bica avea o lista scrisa de mana cu dosare

Mai exact, martorul le-a spus procurorilor DNA ca Bica si Danielescu s-ar fi intalnit la inceputul anului 2012 la Spitalul Elias, iar Bica ar fi cerut rezolvarea de urgenta a dosarului lui Stelian Gheorghe, lucru respins de Danielescu.

"'Cum pot eu sa ma duc la Elena si sa-i spun ca am pus o dezaxata la ANRP?' Bica a sustinut ca vor avea de suferit grav din partea altor persoane, in acest context mentionand pe un anume Dorin, precizand totodata ca 'voi chiar nu intelegeti ca-mi rup capul astia daca nu e convocata comisia?' (...) Bica i-a precizat Dorinei Danielescu si faptul ca aceasta din urma nu trebuie decat sa convoace comisia, 'de restul ocupandu-se ei'", a declarat un martor in dosar.

In plus, acesta a sustinut ca Bica i-ar fi reprosat Dorinei Danielescu ca nu colaboreaza si ca aceasta din urma ar fi primit la numire acceptul informal din partea Elenei Udrea si Ioan Oltean.

Pe de alta parte, un alt martor le-ar fi vorbit procurorilor despre prietenia stransa dintre vicepresedintele ANRP, Sergiu Diacomatu, Gheorghe Stelian si Alin Cocos, fiul lui Dorin Cocos, informeaza Digi24.

"Am inteles ca Sergiu Diacomatu l-a sprijinit pe Gheorghe Stelian la promovarea dosarelor, in sensul ca a intervenit pe langa persoanele din subordine care aveau in lucru dosarele respective, pentru solutionarea cat mai rapida a acestora, precum si la nivelul presedintelui ANRP pentru convocarea sedintelor. Intre Sergiu Diacomatu si Alin Cocos exista o relatie de prietenie (acesta fiind observat de mai multe ori la sediul ANRP) si ca, la un moment dat, unii dintre colegii sai povesteau ca in momentul in care au intrat in biroul lui Sergiu Diacomatu l-au vazut pe Alin Cocos stand pe scaunul vicepresedintelui cu picioarele pe masa", a mai spus un martor.

Dosarul Alina Bica: Terenul lui Gheorghe Stelian, mai scump decat un conac in Manhattan

Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA alaturi de Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP, Sergiu Diacomatu si alti inculpati, sub acuzatia de prejudiciere a bugetului statului cu peste 62 de milioane de euro prin supraevaluarea unui teren al omului de afaceri Stelian Gheorghe.

Fosta sefa DIICOT, Alina Bica, a fost trimisa in judecata de DNA

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...