Alina Bica, audiata la DNA intr-un nou dosar - care e legatura cu Elena Udrea (Video)

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 12:40
5242 citiri
Alina Bica, audiata la DNA intr-un nou dosar - care e legatura cu Elena Udrea (Video)
Foto: B1 Tv (Arhiva)

Alina Bica este audiata, joi, la DNA. Fosta sefa a DIICOT a fost dusa cu duba din arest la sediul Directiei Anticoruptie.

Bica ar fi audiata intr-o cauza distincta fata de dosarul in care se afla in arest preventiv, potrivit unor surse citate de postul B1 TV.

In acest nou dosar, disjuns din dosarul Bica-ANRP, fosta sefa DIICOT este acuzata ca ar fi primit o cota-parte dintr-un teren in Snagov, apartinand primei sotii a lui Dorin Cocos, Olguta Chiriac, iar omul de afaceri, fiul sau Alin Cocos si Elena Udrea ar fi primit bani, in urma implicarii in despagubirea lui Gheorghe Stelian pentru terenul supraevaluat.

In urma implicarii Alinei Bica in acest caz, fosta sefa a DIICOT a primit, "fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat la Snagov, in suprafata de 4.425 de metri patrati, apartinand numitei Chiriac Olguta", tranzactia imobiliara fiind facuta prin interpusi, conform procurorilor.

Fiul si prima sotie a lui Dorin Cocos, audiati la DNA intr-un dosar al Alinei Bica

In 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. Bica se afla in arest preventiv in acest dosar.

Audierea sa intr-un nou caz vine in contextul in care si liderul PMP Elena Udrea se afla joi la pranz la DNA.

Elena Udrea, ridicata de DNA din fata casei: Invinuita pentru spalare de bani si fals in declaratii

La intrarea in sediul DNA, Elena Udrea a fost intrebata de jurnalisti in ce dosar este audiata, ea raspunzand: "Nu stiu, probabil in dosarul Microsoft".

Surse Ziare.com relateaza ca Elena Udrea a fost pusa sub invinuire in dosarul Microsoft, fiind acuzata de spalare de bani si fals in declaratia de avere. S-ar putea sa mai urmeze si alte acuzatii la adresa deputatului PMP, al carui nume a fost vehiculat si in legatura cu dosarele Alina Bica si Gala Bute.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

AUR îl pierde a doua oară pe deputatul care și-a bătut soția: ”Rămân pe baricade în lupta cu "animalele politice"”
AUR îl pierde a doua oară pe deputatul care și-a bătut soția: ”Rămân pe baricade în lupta cu "animalele politice"”
Deputatul Dumitru Focşa şi-a anunţat luni, 4 martie, ieşirea din grupul parlamentar AUR. Decizia a fost luată în urma ruperii alianţei dintre Forţa Identităţii Naţionale şi Alianţa...
Devansarea alegerilor prezidențiale, aprobată de Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Ar putea deveni lege chiar mâine
Devansarea alegerilor prezidențiale, aprobată de Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Ar putea deveni lege chiar mâine
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, 4 martie, proiectul de lege care permite devansarea datei alegerilor preşedintelui României. „Ziua alegerilor este duminica....
#Alina Bica DNA audiata, #Alina Bica dosar Udrea, #Udrea Bica audieri DNA , #DNA