Alina Bica vrea sa fie avocat la Craiova, dar sa activeze in Baroul Iasi

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 19:44
5134 citiri
Alina Bica vrea sa fie avocat la Craiova, dar sa activeze in Baroul Iasi
Foto: Arhiva / B1TV

Consiliul Baroului Dolj rediscuta, joi, cererea fostei sefe a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Alina Bica, de inscriere pe tabloul avocatilor definitivi cu drept de exercitare a profesiei si solicitarea de avizare si inregistrare a cabinetului individual de avocat.

Printr-o alta solicitare inregistrata pe 25 februarie, Bica cere, "aprobarea transferului in cadrul Baroului Iasi, dupa inscrierea pe Tabloul avocatilor definitivi cu drept de exercitare a profesiei si avizarea cabinetului individual", se arata pe ordinea de zi a Baroului Dolj. Decizia ar trebui discutata tot in sedinta de joi, informeaza News.ro.

In septembrie 2015, Consiliul Baroului Dolj a hotarat, in unanimitate, amanarea solutionarii cererii Alinei Bica, in vederea completarii dosarului profesional si a prezentarii acesteia in fata Consiliului Baroului Dolj. Bica a facut o cerere in acest sens, insa solicitarea acesteia a fost amanata pentru ca aceasta sa depuna la Baroul Dolj acte legate de dosarul profesional.

Alina Bica spunea atunci ca asteapta decizia Consiliului Baroului Dolj, precizand ca trebuie sa lucreze, pentru ca de noua luni nu are o sursa de venit.

"Banuiesc ca nu pot sa stau pe banii parintilor. Nu am un venit, in pofida a ceea ce s-a spus si s-a comentat la televizor, stau intr-un apartament de 50 de metri patrati, cu o rata de 400 de euro pe luna, pe care, daca nu o platesc, ma dau afara. Cu tot respectul, trebuie sa lucrez, nu am ce sa fac si nu am... Nu doresc sa discut despre lucrurile astea, ca nu am nevoie de simpatia nimanui, e problema mea personala si intentionez sa mi-o descurc", a sustinut Bica.

Alina Bica a fost procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din mai 2013 pana in noiembrie 2014, cand a demisionat din functie. Ea a fost magistrat din 1996, fiind suspendata, in 16 decembrie 2014, din functia de procuror al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, masura fiind luata de Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a trimiterii sale in judecata in mai multe dosare.

Alina Bica iese de dupa gratii - decizie definitiva

In decembrie 2014, fosta sefa a DIICOT a fost trimisa in judecata in dosarul despagubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Bica facea parte la data faptelor din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor de la ANRP, alaturi de Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP, Sergiu Diacomatu si Remus Baciu, fosti vicepresedinti ai institutiei, deputatul Catalin Teodorescu, Dragos George Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, Oana Vasilescu si Lacramioara Alexandru. Celalalt membru al comisiei, deputatul Marko Attila, va fi cercetat separat deoarece a plecat din tara.

Intr-un alt dosar, aflat pe rolul instantei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2", fosta sefa a DIICOT a fost trimisa in judecata in 25 februarie 2015, alaturi de fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, Dorin Cocos, Alin Cocos si Ionut Mihailescu.

Alina Bica mai este judecata, din septembrie 2015, intr-un dosar in care este acuzata, alaturi de fostul sef al ANAF Serban Pop, de luare de mita pentru solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#Alina Bica avocat Craiova, #Alina Bica trimisa judecata , #DNA