Ziare.com

Dezvaluirile lui Tender, despre cum opera Alina Bica - documente din instanta

Joi, 05 Februarie 2015, ora 07:14

   

Dezvaluirile lui Tender, despre cum opera Alina Bica - documente din instanta
Ovidiu Tender spune in denuntul facut impotriva Alinei Bica ca, la cererea sotului si a consilierului acesteia, a instrainat actiunile UPRUC Fagaras, se arata in motivarea ICCJ la decizia de arestare a fostei sefe a DIICOT.

ICCJ reda in motivarea arestarii preventive a Alinei Bica fragmente din denuntul facut de omul de afaceri Ovidiu Tender impotriva fostei sefe a DIICOT.

In denuntul facut in 28 ianuarie, Tender spune ca a fost nevoit sa-l angajeze consilier pe Florin Mihailescu, fost politist, care ii era consilier Alinei Bica, pentru a avea sansa unei sustineri din partea fostei sefe a DIICOT in solutionarea in interesul sau a dosarului Carom.

Astfel, el i-a oferit lui Florin Mihailescu salariu si alte avantaje solicitate.

Totodata, a aratat Tender in denunt, la solicitarea lui Mihailescu si a sotului Alinei Bica, a instrainat pachetul majoritar de la UPRUC CTR SA din Fagaras, pretul cesiunii impus fiind de 3,2 milioane euro, din care suma de un milion de euro trebuia sa fie in cash, nefiind inregistrata in contabilitate.

Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender - referat DNA

In motivare se mai vorbeste de un martor din dosar, Dan Vasile, "aflat in relatii de prietenie cu familia Alinei Bica, mai exact cu sotul acesteia", care a aratat ca a cumparat actiunile la UPRUC CTR SA, dupa ce i-a fost virata suma de 3,5 milioane de euro dintr-un cont din Rusia intr-un cont al sau din Austria.

Martorul Dan Vasile, noteaza judecatorul, sustine ca preluarea pachetului majoritar de actiuni de la S.C. UPRUC CTR SA a fost facuta pentru Horia Enciu, care mai incercase sa achizitioneze actiuni la acea societate, insa nu reusise.

Ovidiu Tender: Arestarea Alinei Bica m-a bucurat (Video)

"Atunci, la initiativa domnului director Bica Dorin si a domnului Enciu, am mers eu si am facut demersurile in vederea achizitionarii pachetului majoritar de actiuni, cu precizarea ca eu nu aveam bani sa cumpar acel pachet, dar aveam suport financiar de la domnul Horia Enciu care a platit atat infiintarea firmei ca si capital social, cat si ratele pentru pachetul de actiuni pana la acest moment", spune Dan Vasile in declaratia citata in motivare.

Alina Bica este cercetata intr-un nou dosar, disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzata, printre altele, ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Rafo-Carom.

Alina Bica, denuntata la DNA de fostii subordonati din DIICOT: A vrut pedeapsa cu suspendare pentru Ovidiu Tender

Omul de afaceri Ovidiu Tender a formulat la randul sau un denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-sef al DIICOT, sub forma de actiuni, printr-un intermediar.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 9387 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Observ ca si familia Bica

avea legaturi tenebroase cu Rusia, prin Horia Alexander Enciu.

 

Tender?

"Om de afaceri"? Hai sa fim seriosi...

 

Securistii nostri

care au organizat lovitura de stat in 1989, au fost primii pe lista cu impartirea economiei realizate de Ceausescu. Iar lista a continuat cu colaboratorii si turnatorii importanti.
Lideri si membrii de partide se reunesc proape zilnic cu ofiteri SRI, acoperiti sau neacoperiti.
Banul este singurul joc in comun si nu tara si natiunea ce o compune, este numai interesul personal.
Dinu Pescariu a fost in timpul comunismului colaborator al securitatii, valoarea tenisului practicat o cunoaste, dar ceea ce nu cunosc multi, Dinu a fost acela ce aducea videocasete pentru o parte a lumii ce traia intrun alt univer decit a populatiei obisnuite si totodata pentru comercializare, filmele fiind la mare cautare in aca perioda.
Securitatea a lucrat in prportie de 80% dupa dupa practica turnatoriei. Azi vedem ca intregul sstem functioneaza dupa aclas principiu, dar in mod special impotriva celor ce nu si-au mai platit cotizatia, sau influentind jocul plitic in functie si de avantajul economic.
Iliescu si FSN-ul lui nu a fost decit rezerva de cadre a partidului ceausist, iar securitatea a creiat alti monstri.
Asa ca schimbarea anuntata de Brucan, nu s-a intimplat nici in 2015!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor