Inalta Curte a anuntat cand ar putea finaliza dosarul fostei sefe DIICOT, Alina Bica

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 02 Aprilie 2018, ora 19:37
5618 citiri
Inalta Curte a anuntat cand ar putea finaliza dosarul fostei sefe DIICOT, Alina Bica
Foto: Arhiva Hepta.ro

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a anuntat luni ca dosarul in care fosta sefa DIICOT, Alina Bica, contesta condamnarea de 4 ani de inchisoare ar putea ramane in pronuntare pe data de 11 iunie.

Instanta a anuntat ca pe 11 iunie vor fi citati ca martori procuroarea Silvia Stefanescu, judecatorul Mihai Udroiu, afaceristul Ovidiu Tender si sotia acestuia, Nicoleta Tender, si fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, Ana-Maria Topoliceanu.

Inalta Curte a aratat ca la acest termen, in functie de de ce se intampla cu audierile, avocatii sa vina pregatiti sa spuna concluziile finale. Alina Bica nu s-a prezentat astazi la proces, ea fiind in Costa Rica.

Condamnarea

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata, pe 29 noiembrie 2017, de instanta suprema, la patru ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea faptuitorului, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat, decizia nefiind definitiva.

In dosarul cunoscut sub numele "Bica 2", fosta sefa a DIICOT este acuzata de procurorii DNA de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, in dosarul Romgaz-Interagro, si a omului de afaceri Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom, precum si de abuz in serviciu.

Dosarul a ajuns la ICCJ in iunie 2015, judecarea a inceput in septembrie 2015 si s-a incheiat dupa 15 termene, in 23 noiembrie 2016.

Acuzatiile DNA

In rechizitoriu, procurorii sustin ca in 24 septembrie 2013, intr-un dosar instrumentat de catre DIICOT - Structura Centrala, procurorul de caz a dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru asupra unui numar de 80 actiuni, detinute la o firma de catre Adriean Videanu.

"La data de 25 februarie 2014, pentru a-l favoriza pe Videanu Adriean, inculpata Bica Alina Mihaela, in calitate de procuror sef al DIICOT, a dispus printr-o ordonanta, cu incalcarea prevederilor legale de competenta (...) admiterea solicitarii inculpatului Videanu Adriean si a ridicat sechestrul asigurator", mai arata anchetatorii.

Procurorii sustin ca, la cererea de ridicare a sechestrului, Adriean Videanu ar fi depus inscrisuri din care ar fi rezultat, in mod fals, ca nu mai detinea actiunile respective din august 2012.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Alina Bica Adriean Videanu, #Alina Bica ICCJ, #Alina Bica Ovidiu Tender , #DNA