Inca un inculpat celebru a fugit din tara? Alina Bica e in Costa Rica UPDATE Explicatia fostei sefe de la DIICOT

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 07:33
32165 citiri
Inca un inculpat celebru a fugit din tara? Alina Bica e in Costa Rica UPDATE Explicatia fostei sefe de la DIICOT

Pe modelul Radu Mazare sau Sebastian Ghita, se pare ca si alta inculpata celebra si-ar fi gasit un colt de lume unde sa se ascunda de justitie.

Este vorba despre Alina Bica. Fosta sefa DIICOT avea luni termen intr-unul din procese la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Surse judiciare ne-au declarat ca la termenul de luni avocatul Alinei Bica a transmis ca aceasta a suferit un accident in Costa Rica si, de aceea, nu a putut reveni in tara pentru ca nu este transportabila.

De altfel, Ziare.com a scris inca din 3 ianuarie ca Alina Bica face vizite constante prin Costa Rica.

UPDATE Alina Bica sustine ca nu are de gand sa fuga din tara. Acum este intr-adevar plecata, dar spune ca are de gand sa revina. Fosta sefa DIICOT nu a vrut sa dea nicio explicatie legata de motivele care o tin departe de Romania.

Iata declaratia Alinei Bica oferita luju.ro:

"Am vazut stirile aparute despre pretinsa mea fuga din tara. Intr-adevar nu ma aflu in tara, lucru pe care l-am adus la cunostinta instantei, dar tin sa precizez ca nu se pune problema sa fi fugit din tara, asa cum nu se pune problema sa ma gandesc sa fug in viitor.

Ma confrunt cu o situatie personala, privata, care si ea a fost adusa la cunostinta instantei. Mai multe comentarii nu doresc sa fac. Voi clarifica situatia in foarte scurt timp".

Alina Bica nu se mai afla inca de anul trecut sub control judiciar, asa ca era libera sa plece din tara, dar din 4 decembrie nu s-a dus la alte doua termene din procesele pe care le are. De fiecare data, avocatul a dus documente in limba spaniola care sa ateste ca clienta sa este in imposibilitatea fizica de a veni, iar termenele au fost amanate din cauza absentei sale.

La termenul de luni s-au tradus documentele din spaniola si a rezultat ca Alina Bica a fost cea care a cerut internarea in clinica din Costa Rica, asa ca instanta a respins amanarea ceruta de ea, insa a dat un nou termen pentru citarea unui martor.

Fosta sefa a DIICOT are mai multe procese penale in care este judecata la Inalta Curte.

Ea a fost deja condamnata in prima instanta in doua dosare.

In noiembrie 2016, a fost condamnata de ICCJ la 4 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului. In acelasi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz in serviciu.

Apoi, in ianuarie 2017, Alina Bica a primit 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, tot pentru favorizarea faptuitorului, in legatura cu interventii pentru clasarea unui dosar in care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Citeste si:
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de...
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Istoricul Theodor Paleologu critică dur ultimele evoluții legate de competiția internă din USR PLUS. "După festivalul de insulte și mitocănii furnizat de PNL urmează, mai pe înfundate...
Sursa: Ziare.com