Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 07:17
2600 citiri
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu a vorbit despre colaborarea dintre liberali și PSD FOTO Facebook / Alina Gorghiu

Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe liderul AUR George Simion pentru scandalurile provocate în parlament.

”Este un subiect care revine în actualitate în fiecare secundă a dinamicii noastre politice – colaborarea cu PSD-ul, care, la momentul acesta, este una bună, e una necesară. E una fără de care tu nu puteai să treci prin această perioadă. Aveai nevoie de stabilitate pe care singur n-o puteai, pe care PNL singur la guvernare n-o putea asigura. N-aveai cu cine să faci guvern ca să obţii voturile unei majorităţi parlamentare. Sigur că mai sunt tot felul de clivaje generate de diferenţa ideologică, diferenţa de mesaj, structural suntem diferiţi, unii suntem concentraţi pe dimensiunea economică (...) ne străduim să facem economii... Colegii noştri sunt cu un electorat predominant din categorii mai îmbătrânite, vulnerabile, şi atunci sunt mai atenţi la dimensiunea socială decât la partea economică. Trebuie cumva găsit mijlocul, linia care să ne unească, dar să ştiţi că mai tare decât noi efortul îl face posibilitatea ascensiunii extremismului în România”, a declarat, miercuri seară, la B1 Tv, Alina Gorghiu.

Ea a criticat incidentele recente din Parlament şi a continuat spunând că ”dl. Simion nu o dată... omul nu îşi stăpâneşte nervii”.

”Are politica pumnului cumva în sânge, şi-o mai reprimă când vede camerele de luat vederi... (...) Dacă ajungi în Parlamentul României să stingi lumina într-o Comisie, să te porţi ca un mitocan... vorbeşti de un nebun care conduce un partid care are pretenţii de partid parlamentar, care are pretenţii de candidatură la preşedinţie”, a susţinut Gorghiu.

Gorghiu a adăugat că este vorba şi despre o retorică antieuropeană şi filorusă.

#Alina Gorghiu, #PNL, #coalitie pnl psd , #stiri Alina Gorghiu