Alina Gorghiu, apel îndoielnic pentru reducerea tensiunilor din coaliție: ”Nu a fost dorinţa vieţii noastre să intrăm la guvernare cu PSD”

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 22:06
1916 citiri
Alina Gorghiu, apel îndoielnic pentru reducerea tensiunilor din coaliție: ”Nu a fost dorinţa vieţii noastre să intrăm la guvernare cu PSD”
Vicepreşedintele PNL face apel la o mai bună comunicare în interiorul coaliției FOTO Facebook / Alina Gorghiu

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a făcut apel miercuri, 2 februarie, la colegii din coaliție să găsească numitorul comun astfel încât să colaboreze pentru a respecta interesul cetățenilor.

Senatoarea a amintit că ”nu a fost dorința vieții” celor PNL să intre la guvernare cu PSD, dar a subliniat că actuala coaliție este singura care poate oferi stabilitate.

”Nu a fost dorinţa vieţii noastre, cei din PNL, să intrăm la guvernare cu PSD. În acest moment, date fiind aceste mesaje relativ contondente, ba dintr-o parte, ba din alta, găsesc că este oportun să lăsăm cu toţii tonul mai jos”, a spus Alina Gorghiu la Profit TV, despre tensiunile din coaliţie.

Vicepreşedintele PNL a arătat că ”există diferenţe structurale între PSD şi PNL, dar în acest moment nu trebuie puse pe primul loc, în vitrină, la vedere, către public”.

”În acest moment, cred că suntem obligaţi să reuşim împreună în actul de guvernare. Obiectivul zero acum, pe lângă problemele legate de guvernare, este acela de funcţionare a acestei coaliţii, pentru că este singura majoritate posibilă, care oferă stabilitate. Nu vreau să intrăm într-o sarabandă a declaraţiilor din care nu mai ieşim, un festival al declaraţiilor”, a mai spus Gorghiu, precizând că cei de la PNL au trecut prin acest experiment politic în scurta guvernare cu USR şi a ajuns la concluzia că nimeni nu apreciază scandalul în public.

Gorghiu a mai arătat că trebuie să se ajungă la un numitor comun, iar efortul trebuie să îl facă toti liderii politici, în frunte cu preşedinţii celor două formaţiuni.

”Va trebui să găsim acel numitor comun în comunicarea publică, să încercăm să analizăm orice temă de interes din perspectiva cetăţeanului, nu exclusiv din perspectiva capitalizării pro-PSD sau pro-PNL. Aceasta este logica în care vreau să funcţionăm de acum înainte”, a mai declarat vicepreşedintele PNL

”Cu foarte multă comunicare în interiorul coaliţiei, sper să ajungem să vorbim dacă nu pe aceeaşi voce, într-un ton cât se poate de constructiv”, a menţionat Gorghiu.

#Alina Gorghiu, #coalitie psd pnl, #tensiuni coalitie , #stiri Alina Gorghiu