Alina Gorghiu: Comisia de la Venetia va publica, in octombrie, un raport pe Legile Justitiei

Marti, 12 Iunie 2018, ora 19:53
3680 citiri
Alina Gorghiu: Comisia de la Venetia va publica, in octombrie, un raport pe Legile Justitiei
Foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, ca in iulie Comisia de la Venetia va publica un raport preliminar pe Legile Justitiei, urmand ca in octombrie sa publice raportul definitiv, dupa ce membrii Comisiei pentru Legile Justitiei s-au intalnit cu delegatia Comisiei de la Venetia.

"Am o mare satisfactie, impreuna cu colegii mei, ca am reusit concretizarea acestui demers, ca urmare a unei intiative pe care PNL a avut-o, initiativa care, din pacate, desi trebuia sa apartina majoritatii parlamentare, Parlamentului, ministrului Justitiei, ne-a fost refuzata in mod constant.

De altfel, la intalnirea pe care am avut-o cu delegatia Comisiei de la Venetia, ne-au si spus expertii internationali, membri ai acestui corp international, ca s-ar fi bucurat daca sesizarea s-ar fi facut intr-o faza mult mai incipienta a dezbaterii legislative pe legile Justitiei, pentru ca acum stadiul este aproape de finalizare si le va fi destul de greu sa se incadreze intr-un calendar accelerat astfel incat sa poata emite un raport de care tara vizata, in speta Romania, sa tina cont", a afirmat Gorghiu.

Citeste si Iordache va participa saptamana viitoare la sedinta plenara a Comisiei de la Venetia

Ea a spus ca reprezentantii Comisiei de la Venetia au informat ca raportul preliminar va fi gata in iulie.

"Informatia pe care ne-au dat-o este ca se va face, de principiu, cel mai sigur, un raport preliminar in iulie, pentru ca in octombrie sa fie un raport definitiv pe legile Justitiei din Romania", a precizat Gorghiu.

Ea i-a acuzat pe parlamentarii PSD ca doar "au mimat" interesul pentru recomandarile venite din partea membrilor Comisiei de la Venetia.

"In ceea ce priveste dezbaterea in sine din interior, s-au discutat cateva aspecte legate de cariera magistratilor, incompatibilitati ale magistratilor care stiti ca au fost extinse, scoaterea presedintelui si a CSM sau diminuarea rolului acestor institutii din procedura de numire sau de revocare a procurorilor cu functii inalte in statul roman.

Cert este - daca imi permiteti o concluzie - ca PSD a mimat interesul pentru recomandarile care vor veni din partea Comisiei de la Venetia si cumva am convingerea ca nu va astepta deloc acest raport, nici macar pe cel preliminar, daca intre timp Curtea Constitutionala se va pronunta si nici nu va tine cont de recomandari", a mai mentionat Alina Gorghiu.

Eveniment Quarterly Report

Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
Europarlamentarul şi preşedintele PSD Bacău Dragoş Benea noul coordonator al organizaţiei judeţene a PSD Vaslui, a declarat joi, 28 septembrie, că există lucruri de schimbat în interiorul...
#raport legile justitiei Comisia Venetia , #PNL