Gorghiu cere AEP sa suspende plata subventiilor catre PSD, dupa ce trezorierul partidului a fost acuzat de delapidare

Duminica, 07 Aprilie 2019, ora 17:19

   

Gorghiu cere AEP sa suspende plata subventiilor catre PSD, dupa ce trezorierul partidului a fost acuzat de delapidare
Senatorul PNL Alina Gorghiu cere Autoritatii Electorale Permanente (AEP) sa suspende acordarea subventiilor catre PSD, in contextul in care trezorierului social-democratilor, Mircea Draghici, a fost pus sub acuzare pentru delapidare. AEP acorda PSD peste 7,5 milioane de lei lunar, potrivit parlamentarului liberal.

"Solicit AEP sa isi faca datoria si sa suspende acordarea subventiilor catre PSD, prin aplicarea art. 24 alin. (1) raportat la art. 25 alin. (1) si (2) din Legea nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

AEP ignora una dintre atributiile sale expres prevazute de Regulamentul de organizare si functionare!", a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Face trimitere la comunicatul DNAEa precizeaza ca art. 3 lit. a) din regulament prevede ca una din atributiile AEP este aceea de a controla respectarea legislatiei in materie electorala si de a aplica sanctiuni atunci cand este cazul.

"Avand in vedere ca exista, conform comunicatului de presa al DNA din data de 02.04.2019, suspiciunea rezonabila ca domnul Mircea Draghici nu a respectat dispozitiile art. 25 alin. (2) raportat la alin. (1) din Legea nr. 334/2006, unde se prevede clar ce destinatii pot avea veniturile care provin din subventii de la bugetul de stat, E OBLIGATORIU ca AEP sa actioneze in consecinta.

Astfel, demersul legal consta in suspendarea acordarii subventiei PSD, in conformitate cu art. 24 alin. (1) din Legea nr. 334/2006.Acest articol prevede ca acordarea subventiei de la bugetul de stat poate fi suspendata temporar, prin decizie a Autoritatii Electorale Permanente, pentru incalcarea art. 25 alin. (1) si (2) ", subliniaza Alina Gorghiu.

Subventii lunare de 7,5 milioane de leiSenatorul PNL aminteste ca, potrivit datelor publice, AEP acorda PSD peste 7,5 milioane de lei lunar.

"Aceste sume de bani pe care le primeste PSD reprezinta un avantaj incredibil in campaniile electorale care urmeaza. Mai ales in conditiile in care au adoptat O.U.G. nr. 6/2019 prin care au prevazut ca subventiile de la stat pot fi cheltuite si in campania electorala.Este indubitabil ca lipsa de reactie din partea AEP are legatura cu numirea recenta a presedintelui acesteia, ce a fost propus si sustinut de PSD.

Nu poate fi uitat ca prima sa decizie majora dupa numirea in functia de presedinte a fost sa suspende toate controalele efectuate de AEP cu privire la modul in care partidele politice au cheltuit banii proveniti din subventii.Ii solicitam presedintelui AEP sa procedeze, conform dispozitiilor legale incidente mentionate mai sus, la suspendarea subventiei acordate PSD pana la clarificarea situatiei", incheie Gorghiu.Draghici, acuzat de DNAMircea Draghici, trezorierul PSD, este urmarit penal de DNA pentru delapidare si utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate.

Mircea Draghici a fost audiat marti la DNA. Trezorierul PSD a reactionat pe Facebook, spunand ca, "deocamdata, nu poate stabili un procuror, fie el si de la DNA, in ce conditii un partid inchiriaza un imobil, la ce pret si pentru ce termen".Vezi si Trezorierul PSD, Mircea Draghici, a contestat decizia de urmarire penala: DNA nu are competenta necesara
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3445 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
adsal
rank 5
Aepul este tot al lor.
PSD-ul este un partid de delapidatori, hot si escroci. Trebuie scos in afara legii cat mai repede pentru a nu prabusi de tot Romania !
roion
rank 5
Aripa
Aripa AEP a PSD!
Similar sunt o multime de aripi.
Cea mai celebra este aripa CCR a PSD !!!
Firea
rank 1
#freeDracnea e la fel de putred ca bordelu PNL...
Gorghiu a fost sefa de trotuar a lui udrea inainte sa ajunga ambele in politica!
Salamcusoia
rank 5
Vuvuzelele au belit-o.
Nema parai.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor