Gorghiu, despre imunitate: Dragnea ar putea sa fie mai serios cand vorbeste de etica

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 17:36
2143 citiri
Gorghiu, despre imunitate: Dragnea ar putea sa fie mai serios cand vorbeste de etica
Foto:Facebook/Alina Gorghiu

Alina Gorghiu a declarat, referitor la propunerea lui Dragnea de a renunta la imunitate pentru ca i se face rau fizic sa decida in cazul solicitarilor justitiei, ca acesta ar trebui sa fie mai serios atunci cand vorbeste de etica, precizand ca PNL are un proiect privind votul in aceste cazuri.

"Domnul Dragnea ar putea sa faca mult mai multe lucruri mai sanatoase decat genul acesta de discurs. Liderul celui de-al doilea partid ca optiune - PSD - ar putea sa fie mai serios cand vorbeste de etica sau integritate. E un proiect de lege in Parlament de doi ani.

Poti sa te apleci asupra lui, desi e propus de PNL. Acest proiect este tinut de majoritatea parlamentara intr-un foarte jos sertar, pe fundul sacului, unde se tin problemele indezirabile. Acest proiect ar rezolva problema de celeritate", a declarat, luni, copresedintele PNL Alina Gorghiu, invitata la Digi24.

Dragnea, despre votul pe ridicarea imunitatii: Mie imi face rau fizic sa decid destinul unui om

Proiectul invocat de Gorghiu prevede ca, in termen de 48 de ore de la sesizarea din partea Justitiei, Parlamentul incuviinteaza solicitarile de ridicare a imunitatii, cu vot la vedere, fara a mai studia dosarele, intrucat Legislativul nu poate fi transformat in instanta de judecata "ori de cate ori un membru PSD este pus in discutie". Liderul PNL a precizat ca, daca proiectul ar fi adoptat, problema celeritatii s-ar rezolva.

Intrebata daca este de acord cu eliminarea imunitatii parlamentare, Gorghiu a spus ca sustine renuntarea la imunitatea, "cu exceptia declaratiilor politice", adaugand ca mai toate statele UE au astfel de prevederi, intrucat nu este normal "ca un parlamentar sa fie urmarit penal daca face o declaratie care este in dezacord cu ce vrea regimul unui anumit moment".

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminica, la ProTV, ca social-democratii vor vota in favoarea solicitarilor DNA de arestare preventiva a lui Dan Sova, Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, adaugand ca doreste eliminarea din Constitutie a imunitatii, fiindca astfel de cazuri ii fac "rau fizic".

"Daca vom reusi pana la urma sa votam, aprobam, modificarea Constitutiei, o sa insist sa scoatem imunitatea parlamentara de acolo. (...) Mie personal nu mi-e bine, imi face rau fizic, sa decid eu, care nu sunt judecator - un judecator este pregatit mental, juridic si profesional sa imparta dreptatea, un parlamentar nu - destinul unui om", a declarat presedintele PSD.

Citește și:
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă. „Încă se...
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Gorghiu, despre imunitate: Dragnea ar putea sa fie mai serios cand
Poza schmit
schmit
rank 5