Gorghiu: Excludem o colaborare cu PSD. Mi-as dori un premier ca Dacian Ciolos

Duminica, 10 Iulie 2016, ora 23:57
3138 citiri
Gorghiu: Excludem o colaborare cu PSD. Mi-as dori un premier ca Dacian Ciolos

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca un guvern in care PSD sa se regaseasca alaturi de PNL dupa alegeri nu este posibil "in nicio conjunctura politica".

Intrebata duminica, la Antena 3, daca exclude orice colaborare dupa alegerile din toamna cu PSD, Gorghiu a raspuns: "Categoric. (...) Absolut in nicio conjunctura politica. Categoric nu vorbim de niciun fel de guvern care sa includa PSD-ul alaturi de noi".

Copresedintele PNL a exclus, de asemenea, posibilitatea formarii unui guvern de uniune nationala si a afirmat ca experientele liberalilor in aliantele anterioare cu PSD au fost "toxice".

"Dati-mi voie sa spun si eu un singur lucru legat de Guvernul de uniune nationala pe care il exclud, n-am spus-o acum in premiera, o tot spun de foarte multe ori (...) Experientele noastre de-a lungul timpului cu PSD au fost toxice, indiferent ce spune unul sau altul care au apreciat la un moment dat un proiect. PSD nu stie sa lucreze intr-un proiect, intr-un parteneriat cu alt partid si fostul PD a avut aceiasi experienta, si PNL... Nu poti sa mergi in parteneriat cu un partid care, trecand de resursa umana a carei analiza nu o fac acum, nu vrea decat sa preia toata puterea, nu face parteneriate pe proiecte", a afirmat Gorghiu.

Copresedintele PNL a mai spus ca pe listele liberalilor la parlamentare s-ar putea regasi unul sau doi ministri din actualul cabinet, dar a refuzat sa faca nominalizari in acest sens.

"Nu exclud de exemplu ca unul sau doi ministri sa se regaseasca pe lista de Parlament a PNL. (...) Nu am evaluat inca activitatea ministrilor. (...) Nu am facut deloc nominal aceasta analiza", a afirmat Gorghiu.

Si-ar dori un premier ca Ciolos

Intrebata daca si-ar dori ca Dacian Ciolos sa fie premier in toamna, Gorghiu a replicat: "E foarte mare diferenta intre ce imi doresc eu si ce o sa se intample. Da, eu mi-as dori ca un om ca Dacian Ciolos sa fie propunerea noastra ca prim ministru. De la ce imi doresc eu la ce isi doreste Ciolos s-ar putea sa fie o mare diferenta insa atunci cand am facut declaratia vorbeam de tipologie, de profil de candidat de prim ministru".

In opinia Alinei Gorghiu, PNL nu poate sa vina "cu o propunere de prim ministru o persoana care e condamnata".

"Nu pentru ca as avea ceva cu alte propuneri venite din alte partide. Dar ganditi-va la cancelariile europene, ganditi-va la ce s-ar fi spus la summit-ul NATO, asa pe coridoare, in discutiile informale, la Consiliul European pe tema asta. Evident ca acel candidat de prim ministru trebuie sa aiba experienta administrativa, trebuie sa aiba un profil integru, trebuie sa aiba un istoric compatibil cu cel al PNL", a mai spus liderul liberal.

Ea a precizat, pe de alta parte, ca nu a avut o asemenea discutie cu premierul Dacian Ciolos.

"Singura discutie care a razbatut in spatiul public la o sedinta la care a avut amabilitatea domnul Ciolos sa participe a fost legata de prezenta sa in randurile PNL. Explicatia a dat-o si public, a dat-o si in sala si a spus foarte fair: Eu am un mandat de om care nu e implicat politic, vreau sa va asigur ca acest lucru va ramane asa pana la sfarsitul mandatului meu de prim ministru. N-am avut nicio altfel de discutie", a mai spus Gorghiu.

Pe de alta parte, copresedintele PNL a mai afirmat ca "e o mare performanta" pentru actualul Guvern faptul ca nu a fost implicat in scandaluri de coruptie si ca a reusit sa asigure o crestere economica pe primul trimestru al acestui an.

"Eu nu am auzit scandal de coruptie legat de acest guvern. In general ni se reproseaza atunci cand suntem la guvernare multiplele evenimente care au in prim plan fapte de coruptie. (...) Pe mine ma bucura faptul ca e un guvern care iti asigura stabilitate economica pe termen scurt, ca un an de zile nu poate fi catalogat ca un termen lung. Este un guvern care pe primul trimestru din 2016 a avut o crestere economica de 4,2% raportat la primul trimestru din 2015. Vorbim de un guvern care nu a alocat din Fondul de rezerva cum a facut cel dinainte nu stiu cate milioane de euro alocari ilegale catre primari de o anumita culoare", a mai precizat Alina Gorghiu.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...