Gorghiu: PSD a dat un prim semnal ca va accepta o varianta noua a Codului Fiscal

Miercuri, 19 August 2015, ora 20:06
2478 citiri
Gorghiu: PSD a dat un prim semnal ca va accepta o varianta noua a Codului Fiscal

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a precizat, miercuri, dupa ce Victor Ponta a anuntat ca este de acord cu o cota a TVA de 20% in loc de 19%, ca initiativa PNL privind dialogul da primele rezultate, aratand ca PSD a dat un prim semnal ca va accepta o noua varianta a Codului Fiscal.

"Initiativa PNL privind dialogul si multiplele discutii constructive din ultima perioada la nivelul clasei politice pe temele majore da primele rezultate. PSD a dat deja un prim semnal ca va accepta o varianta noua a Codului Fiscal, diferita de cea initiala, dovada ca rabdarea si dialogul sunt calea stabilitatii macroeconomice si ca orgoliul si lipsa de ratiune au fost lasate deoparte", a scris Gorghiu pe Facebook.

Ea a adaugat ca este convinsa ca la discutiile dintre partide se va conveni asupra unor solutii sustenabile.

"Sunt convinsa ca, la discutiile dintre partide, vom conveni asupra unor solutii sustenabile atat pentru Codul Fiscal, cat si pentru celelalte teme care tin de macrostabilitatea economica - inclusiv noua lege a salarizarii", a apreciat Gorghiu.

Victor Ponta a declarat miercuri ca "important este sa dam mesajul fundamental pentru economie si pe zona sociala cu 20 la suta TVA, nu 19, ca 20 la suta cota generala cu 9 la suta la alimente inseamna 16 medie".

El a spus ca celelalte lucruri care privesc alte taxe si impozite pot fi discutate de catre oamenii politici, important fiind acum ca TVA sa fie redus 20 la suta. Ponta a mai precizat ca a discutat despre acest lucru si cu presedintele Klaus Iohannis si cu guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.

Joi, reprezentantii partidelor parlamentare vor avea consultari tehnice privind reexaminarea Codului Fiscal. Consultarile au fost initiate de PNL.

In forma initiala a Codului Fiscal, elaboarta de Guvern, TVA urma sa fie redus la 20%, insa, in cadrul dezbaterilor parlamentare din iunie, PNL a propus reducerea TVA la 19%, amendamentul fiind adoptat de Parlament.

Presedintele Iohannis a cerut insa Legislativului reexaminarea Codului Fiscal. Cererea de reexaminare va intra in dezbaterea Parlamentului in sesiunea extraordinara convocata pentru perioada 24-26 august.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...