Gorghiu: PSD nu trebuie lasat sa creasca la loc. Are o capacitate imensa de regenerare in rau

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 15:41
2752 citiri
Gorghiu: PSD nu trebuie lasat sa creasca la loc. Are o capacitate imensa de regenerare in rau

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat sambata ca, indiferent daca PNL intra sau nu in acest an la guvernare, PSD nu trebuie lasat "sa creasca la loc", acest partid avand "o capacitate imensa de regenerare in rau".

"Ne asteapta un an politic deosebit de greu. Chiar daca vom intra la guvernare, in acest an sau in 2016, nu trebuie sa lasam PSD sa creasca la loc. Acest partid are o capacitate imensa de regenerare in rau. Stanga inseamna stagnare si saracie. PSD nu stie decat de legea interesului de partid. Au blocat alegerile partiale pentru ca oamenii nu ii mai vor. Nici la Guvern, dar nici in conducerea consiliilor judetene, nici in fruntea primariilor, nici in Parlament.

Doua milioane de romani nu au, in acest moment, reprezentanti alesi in functii cheie pentru comunitatile in care traiesc, dar nu putem ramane indiferenti, este vorba despre oameni si legi. Cat timp va mai sta acest partid la guvernare, PNL trebuie sa-l urmareasca pas cu pas. Tendinta naturala a PSD este sa acapareze si sa transforme statul de drept in stat de partid. Fara o opozitie puternica, Romania va ramane prizoniera baronilor PSD", a sustinut Alina Gorghiu, la Consiliul National al PNL, de la Palatul Parlamentului.

Ea a adaugat ca nu este suficient ca PNL sa faca opozitie, iar cea mai buna solutie pentru Romania este ca PSD sa piarda puterea.

"Fiecare partid vine cu o istorie a sa proprie. Cu bune si cu rele. Am spus de mai multe ori ca trebuie sa privim in viitor, sa nu cadem in capcana de a ramane blocati in greselile trecutului. Cu voia dumneavoastra, voi face astazi o exceptie. Fara PNL si PDL scena politica ar fi aratat astazi diferit.

De exemplu, fara desprinderea politica din 1992, anul de nastere al PDL, probabil ca si astazi ar fi fost presedinte tot Ion Iliescu. Fara desprinderea PNL din Guvern, din primavara anului trecut, probabil ca astazi ar fi fost presedinte Victor Ponta. Nici nu stiu care ar fi fost raul cel mai mare", a afirmat Alina Gorghiu.

Citeste si:
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Se încing spiritele în PSD după ce partidul a comandat un sondaj care o dă pe Gabriela Firea pe prima poziție într-un top al încrederii. În urmă cu câteva săptămâni, într-un alt...
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
Guvernul ia în calcul pentru iarna aceasta mai multe scenarii privind aprovizionarea cu gaze naturale. Conform unor surse politice, oficialii ar putea raționaliza consumul pentru companii, în...