Gorghiu vorbeste despre misoginii din PNL. Cine e barbatul pe care se poate baza

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 12:58
3356 citiri
Gorghiu vorbeste despre misoginii din PNL. Cine e barbatul pe care se poate baza
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Copresedintele liberalilor Alina Gorghiu a declarat sambata ca perceptia cu privire la femeia in politica poate fi schimbata si a apreciat ca viata politica este plina de misogini, iar exemple se gasesc inclusiv in PNL.

"Nu o sa schimbam perceptia despre femeia in politica daca nu o sa ne consideram parteneri egali. De misoginism este plina politica, societatea romaneasca si avem exemple printre noi, in PNL, de misogini slava Cerului.

Nu cred ca aveti emotii ca va uitati in stanga, in dreapta si sa ratati vreun barbat care sa se uite inspre noi de sus in jos, nu, o sa gasiti peste tot. Antidotul il stiti, nu este replica acida, este calmul.

Intotdeauna raspunsul la dispret, misoginism, marlanie in politica este calmul. Am patit-o de prea multe ori si am cazut in capcana replicilor de prea multe ori. Sfatul meu este sa priviti cu calm, cu intelegere si sa mergeti mai departe si veti avea succes", a spus Alina Gorghiu, la Scoala de vara a Organizatiei Femeilor Liberale.

Ea a insistat pe necesitatea schimbarii opiniei societatii cu privire la participarea femeilor in politica.

"Avem nevoie sa vorbim de ideea de femeie in politica, o folosim de multe ori ca un cliseu, ca o scuza. Dar eu stiu un lucru: femeia in politica, chiar daca intr-un numar mic, calitate este destula. (...) Intarziem sa ne facem aparitia in administratie, in diverse functii", a spus Gorghiu.

Ea s-a aratat dezamagita pentru ca foarte putine femei s-au inscris in cursa interna pentru alegerile locale.

"Niciodata fara o competitie nu o sa poti obtine o functie, niciodata intr-o cursa nu poti sa speri sa obtii ceva. Imi pare rau ca sunteti pe degete numarate femeile care indrazniti sa intrati in aceasta competitie, intr-un joc care de multe ori se suprapune peste ferma animalelor. Daca clamam functii fara sa ne inscriem in competitii, gresim", a afirmat Gorghiu, care le-a solicitat femeilor liberale sa reactioneze cand exista abuzuri, derapaje si greseli.

Totodata, ea a facut apel la femeile liberale sa ii ceara demisia premierului Victor Ponta.

"Am sa-i cer demisia lui Ponta. Este asa de suparat ca ii cer demisia incat arunca cu venin pe pagina de Facebook. O sa-l felicit in ziua in care isi va da demisia. Nu am sa-i mai folosesc numele cand va face un pas in lateral", a completat Gorghiu.

De asemenea, liderul PNL a subliniat ca liberalii nu vor face niciun compromis cu Victor Ponta.

Barbatul pe care se poate baza

La randul sau, copresedintele PNL Vasile Blaga le-a cerut femeilor liberale sa candideze la diverse functii si a aratat ca o va sprijini pe Alina Gorghiu in activitate.

"Ii prevad un viitor stralucit. Va conduce mult timp PNL si va avea tot sprijinul meu. Nu am avut nicio disputa, doar puncte de vedere diferite, dar nu ati auzit de la mine sau Alina pe surse un lucru rau despre PNL. (...) Nu stiu pe cati barbati se bazeaza Alina in politica, dar pe mine poate sa se bazeze", a afirmat Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Gorghiu misogini PNL, #Gorghiu femei PNL, #Blaga sprijina Gorghiu PNL , #PNL