Marea impacare a partidelor? Gorghiu anunta discutii despre Schengen, Cod Fiscal, infrastructura si anul 2019

Luni, 10 August 2015, ora 18:00
2555 citiri
Marea impacare a partidelor? Gorghiu anunta discutii despre Schengen, Cod Fiscal, infrastructura si anul 2019

Copresedintele PNL Alina Gorghiu dezvaluie cele sase teme care vor fi discutate la intalnirea cu liderii celorlalte formatiuni parlamentare, cu ocazia intalnirii pe tema Codului Fiscal, multumindu-le acestora pentru confirmarea participarii.

"Pentru prima oara dupa 1989, politicieni din toate partidele importante se vor aseza la aceeasi masa pentru a discuta despre proiectele importante ale Romaniei.

Am propus sase teme de importanta nationala care nu au o incarcatura doctrinara, deci pot face obiectul unei intelegeri intre partide, indiferent de orientarea lor politica.

Este vorba despre: 1. Stabilitatea macroeconomica a Romaniei; 2. Absorbtia fondurilor europene; 3. Dezvoltarea infrastructurii si investitiile publice; 4. Reforma administratiei publice; 5. Aderarea la spatiul Schengen; 6. Pregatirea agendei pentru preluarea in 2019 a presedintiei Consiliului UE", a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

PNL spune da invitatiei lui Oprea pe Codul Fiscal: Sa iesim din zodia electorala si sa incepem dezbaterea

PNL spera sa se inteleaga cu Dragnea, pe Codul Fiscal - Ponta, acuzat de rigiditate

Aceasta s-a declarat bucuroasa ca initiativa PNL a primit un raspuns favorabil din partea liderilor politici: "Le multumesc, in acest sens, presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, presedintelui UNPR, Gabriel Oprea, presedintelui PSD, Liviu Dragnea si copresedintelui ALDE, Calin Popescu Tariceanu".

PNL anunta ce va negocia cu PSD pe Codul Fiscal: Vom cere amanari (Video)

Deputatul PNL aminteste ca discutiile vor porni de la o tema de actualitate - "noul Cod Fiscal, asa cum a propus UNPR".

"Sunt de acord si cu propunerea PSD, ca intr-o prima faza sa facem o discutie la care sa participe specialistii partidelor. In a doua etapa, liderii formatiunilor politice vor decide, pe baza discutiilor de specialitate, ce solutie va fi adoptata.

Codul Fiscal este doar o parte din asigurarea macrostabilitatii economice a Romaniei. Trebuie sa stabilim, de asemenea, in corelare cu noul Cod Fiscal, ce majorari de salarii in sectorul bugetar pot fi efectuate in acest moment.

(...) Toate aceste discutii trebuie sa aiba un caracter public. Nu cred, de altfel, ca vreun partid din cele care au raspuns initiativei PNL va refuza transparenta", a mai notat Alina Gorghiu.

Tariceanu, nou mesaj de sustinere a Codului Fiscal: Sa nu se repete scenariul din perioada lui Basescu!

A fost stabilita data consultarilor pe Codul Fiscal - Oprea l-a invitat si pe Ponta

Consultarile dintre partidele parlamentare pe tema Codului Fiscal vor avea loc pe 19 august, scrisoarea de invitatie fiind transmisa de presedintele UNPR si premier interimar, Gabriel Oprea. Pe langa liderii formatiunilor parlamentare, a fost invitat si premierul Victor Ponta. Initial, PNL propusese ca data pentru consultari ziua de luni, 17 august.

F.N.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...