PNL critica rectificarea bugetara si cheama partidele la consultari: Bugetul, pusculita PSD (Video)

Luni, 27 Iulie 2015, ora 13:01
3678 citiri
PNL critica rectificarea bugetara si cheama partidele la consultari: Bugetul, pusculita PSD (Video)
Foto: Digi 24

Partidul National Liberal (PNL) a criticat modul in care a fost realizata rectificarea bugetara si a chemat toate partidele la consultari pe teme economice.

"Referitor la pozitia noastra politica pe termen lung, PNL a pornit de la premisa ca romanii au nevoie de o noua abordare politica. Este necesar ca toti oamenii politici sa ofere un alt tip de discurs, o alta maniera de actiune. PNL propune teme de discutie care pot face obiectul unui consens de principii si reguli care sa ofere Romaniei predictibilitate", a declarat copresedintele PNL, Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

Ea a anunat care sunt principalele teme de interes pentru partid, care ar trebui discutate cu ceilalti jucatori de pe scena politica:

 • stabilitatea macroeconomice: discutiile ar trebui sa se axeze in principal pe Codul Fiscal si pe noua lege a salarizarii bugetarilor;
 • absorbtia fondurilor europene;
 • dezvoltarea infrastructurii si investitiile publice;
 • reforma administratiei publice;
 • aderarea la spatiul Schengen;
 • pregatirea agendei pentru preluarea presedintiei Consiliului European in 2019.

"Agresivitatea, abuzurile folosite in exercitarea functiei publice in ultimi ani ar trebui sa fie eliminate sau marginalizate in spatiul public. PNL crede ca politica se poate face cu seriozitate si respect, oricat de diferiti am fi. Le propunem azi tuturor liderilor partidelor demararea unei serii de consultari politice publice impreuna cu specialisti, reprezentantui ai BNR etc.

Una din marile probleme a Romaniei a fost lipsa unui acord intre partide in ceea ce priveste strategia pe termen lung. Fiecare guvern a condus in stilul sau. Vedem rezultatele acestor politici. PNL crede ca pe teme de interes major avem nevoie de un acord politic intre partide care sa traseze obiective pe termen mediu si lung. Trebuie sa ne asiguram ca acese proiecte au evaluari solide indiferent cine vine la guvernare", a mai spus Alina Gorghiu.

Ponta anunta rectificarea bugetara: Mai multi sau mai putini bani? (Video)

Ea a adaugat ca e vorba de un semnal de responsabilitate si crede ca ideea trebuie sa fie mai importanta decat victoria in alegeri. De asemenea, a dat asigurari ca sub mandatul sau, PNL si PSD nu vor mai face aliante politice, dar asta nu inseamna ca partidele nu pot avea consultari pe teme de interes major.

La randul sau, copresedintele PNL, Vasile Blaga, a criticat rectificarea bugetara facuta de Guvern, ce urmeaza sa fie prezentata, luni, in fata PSD si adoptata marti in Guvern.

El a taxat taierile din Sanatate, de la Transporturi, dar si cele de la Aparare si TVR, precizand ca bugetul reprezinta "pusculita PSD", avand in vedere ca "baronii locali au primit mai multi bani".

Cat pierd la rectificare Transporturile, Sanatatea, Cultura, MAE, Energia si TVR-ul

De asemenea, Blaga nu este de acord ca rectificarea bugetara sa fie prezentata mai intai in partid, asa cum a cerut presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, iar abia apoi in Guvern.

Dragnea i-a cerut lui Ponta sa prezinte rectificarea bugetara in PSD, inainte de a fi aprobata in Guvern

Funcția pe care toți creatorii de conținut o așteptau pe Instagram este aici
Funcția pe care toți creatorii de conținut o așteptau pe Instagram este aici
Pagina Creators de pe Instagram introduce o nouă funcție interesantă: posibilitatea de a adăuga mai multe clipuri audio în secțiunea Reels. Potrivit Instagram, această actualizare...
Apple a lansat versiunea beta pentru iOS 18. Cum puteți instala noul sistem de operare
Apple a lansat versiunea beta pentru iOS 18. Cum puteți instala noul sistem de operare
Apple a lansat primele versiuni beta publice pentru iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11 și tvOS 18, oferind utilizatorilor non-dezvoltatori o modalitate mai sigură de a testa noile...
#PNL critici rectificare, #PNL rectificare bugetara, #PNL consultari partide, #PNL buget , #PNL
 1. Funcția pe care toți creatorii de conținut o așteptau pe Instagram este aici
 2. Apple a lansat versiunea beta pentru iOS 18. Cum puteți instala noul sistem de operare
 3. Samsung pregătește o nouă versiune pentru smartphone-ul Galaxy Z Fold 6
 4. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
 5. Companii mari din tehnologie, inclusiv Apple, acuzate că au antrenat modele AI folosind clipuri YouTube fără consimțământ
 6. Samsung aduce suport Live Translate pentru apeluri de voce și mesaje pentru majoritatea aplicațiilor de mesagerie
 7. Actualizarea One UI 7 ar putea aduce un alt design pentru telefoanele Android
 8. Spotify se îndreaptă spre o rețea de socializare. Ce funcții noi au făcut ca platforma de ascultat muzică să devină mai mult de atât
 9. Call of Duty: Black Ops 6 va fi disponibil în curând. Cum puteți accesa versiunea beta
 10. Descoperire revoluționară: o posibilă peșteră pe lună ar putea fi folosită drept bază umană de cercetare