Romania n-are nevoie de doua PSD-uri, doamna Gorghiu!

Autor: George Mioc - CEO
Joi, 20 Octombrie 2016, ora 08:22
22866 citiri

Dupa 26 de ani de pseudo-democratie, singurul progres notabil in ceea ce priveste programele electorale ale partidelor este ca acum ele sunt distribuite electronic, salvand astfel padurile romanesti de la defrisari inutile.

In rest, aceeasi insailare de minciuni.

Le citesc totusi cu multa acribie, pentru ca ma amuza cum incearca acesti oameni sa vanda niste fantezii populiste drept opera stiintifica.

A existat o exceptie, una singura: promisiunea Aliantei D.A. de a introduce cota unica de impozitare, promisiune care a fost indeplinita in decembrie 2004.

Cred insa ca, daca aceasta masura nu ar fi fost adoptata imediat ce PD si PNL au ajuns la guvernare, domnul premier Tariceanu - un socialist de caviar care si-a pus masca de liberal - ar fi amanat-o pana la calendele grecesti.

Am citit, deci, in aceste zile si programul PSD, si pe cel al PNL. De la PSD nu am avut niciodata vreo asteptare. Sunt doar curios cum va reusi sa explice ca, in 2011, promitea, la fel ca si acum, eliminarea taxei radio-TV.

Propriii lor parlamentari au votat impotriva acestei propuneri imediat ce s-a instalat Guvernul Ponta. In lacomia sa, USL dorea sa se foloseasca si de masinaria de propaganda a televiziunii si a radioului public, nu-i ajungea Antena 3 si RTV.

Dinspre PNL inca mai asteptam o minune. Nu de la varful partidului, ci de la nucleul de intelectuali care, de obicei, pregateste programele electorale. Speram sa vad macar o urma de liberalism, un minim semn dat antreprenorilor si clasei de mijloc, nu doar eterna tintire a asistatilor sociali si a bugetarilor.

Am sperat prea mult. In anul de gratie 2016, programul PNL nu se deosebeste cu mai nimic de ceea ce promite PSD de la Ion Iliescu incoace. Sau de ceea ce arunca Nicolae Ceausescu spre popor, la ultima sa iesire publica, pe balconul CC al PCR. "Nicule, mai da-le o suta de lei", ii soptea, din spate, Elena Ceausescu.

In programul PNL, salariile din sectorul bugetar fie se dubleaza, fie cresc "gradual" cu 20% pe an. Alocatia universala pentru copii - o forma de asistenta sociala oferita tuturor, inclusiv unora care nu au nevoie de acesti bani - va sari de la 84 de lei la 200 de lei.

In spatele acestor angajamente nu se afla niciun calcul privind impactul bugetar, nici macar niste cifre trantite in bataie de joc, asa cum se intampla de obicei.

In ceea ce priveste sanatatea, PNL nu are absolut nici o idee reformista si ignora complet concluziile de dupa interventia dezastruoasa de la Colectiv. Sub titlul pompos "Sanatatea - bunul cel mai de pret al fiecarui om", nu gasim nici un cuvant despre infectiile nosocomiale care fac prapad prin spitalele romanesti, despre managerii corupti, dar cu spate politic, sau despre spargerea monopolului CNAS - o minima masura liberala.

In sfarsit, constat ca PNL anunta timid eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

In primul rand, nu-i cred, pentru ca propriii lor oameni le-au votat, iar conducerea partidului nu i-a sanctionat in niciun fel.

In al doilea rand, desi sfidatoare, nu pensiile speciale ale parlamentarilor aduc cea mai mare incarcatura pe buget. Marea problema financiara sunt pensiile militarilor, de care beneficiaza fara rusine securistii si militienii regimului comunist.

In 2016, bugetul de stat plateste subventii de 1,2 miliarde de euro pentru pensiile militarilor. In timp ce pensia medie a militarilor - repet, inclusiv securistii - este de circa 3.200 de lei pe luna, pensia medie a oamenilor obisnuiti este de 931 de lei!

Toate pensiile speciale trebuie abrogate, nu doar cele ale parlamentarilor, stimati liberali.

Stiu, aceasta falsa elita politica din fruntea Romaniei nu are curaj sa se atinga de securisti - mai vechi sau mai noi - si de pensionarii nomenclaturisti.

PNL nu mai face niciun efort sa se deosebeasca de PSD.

Criterii de integritate? Senatorii PNL au votat pentru salvarea plagiatorilor, cot la cot cu Ecaterina Andronescu.

La Baia Mare, liberalii s-au aliat cu primarul Cherches, arestat la domiciliu.

Proiecte economice in favoarea antreprenorilor? Zero. Solutii de dreapta pentru sanatate si educatie? Zero.

Pierdem timpul cautand vreun argument care sa arate ca acest PNL isi mai justifica apartenenta ideologica declarata. Numele Bratienilor a ajuns sa fie folosit de turnatori ai Securitatii.

Romania nu are nevoie de doua PSD-uri. USL-ul a fost un test, finalizati-l: solutia cinstita este ca acest PNL sa se dizolve in marele PSD. Fratia coruptilor, intr-o parte, liberalii adevarati...oriunde altundeva.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Eveniment Quarterly Report

Șansele unui tur doi la alegerile prezidențiale între Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă. „Spectacol de o josnicie şi de o vulgaritate extremă”
Șansele unui tur doi la alegerile prezidențiale între Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă. „Spectacol de o josnicie şi de o vulgaritate extremă”
Politologul Theodor Paleologu a afirmat, duminică seară, 10 decembrie, că PNL este ”anexa PSD”, chiar dacă la alegeri va ”pretinde că este independent”. Un candidat propriu al PNL...
Solicitările liberalilor către ministrul Finanțelor, în pline discuții aprinse în coaliție, pe bugetul de stat
Solicitările liberalilor către ministrul Finanțelor, în pline discuții aprinse în coaliție, pe bugetul de stat
Liderii liberali au avut discuții cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, duminică, 10 decembrie, potrivit unor surse politice, în contextul în care în coaliție se pun la punct ultimele...
#PNL alegeri parlamentare, #PNL program guvernare, #PSD program guvernare , #PNL