Alina Gorghiu ar putea deveni sefa marelui PNL, in 2016? Ce spune Blaga

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 15:50
5272 citiri
Alina Gorghiu ar putea deveni sefa marelui PNL, in 2016? Ce spune Blaga

Co-presedintele noului PNL, Vasile Blaga, si-a manifestat speranta ca va colabora bine cu Alina Gorghiu, aleasa joi lider al vechiului Partid National Liberal.

Referitor la experienta Alinei Gorghiu, in varsta de 36 de ani, Blaga a precizat, la Realitatea TV, ca aceasta "se castiga prin munca" si ca "trebuie sa ii faci pe oameni sa creada in tine, sa te simta aproape nu numai la bucurii, dar si cand ai probleme organizatorice sau de alta natura".

"Important e ca in aceasta constructie sa primeze meritocratia, adica efectiv munca depusa in folosul Romaniei si al partidului", a declarat el.

Vasile Blaga a vorbit si despre competitia din 2016, in care se va alege seful noului PNL, precizand ca e prematur sa spuna daca o considera pe Alina Gorghiu potrivita pentru aceasta functie.

Gorghiu, primul discurs de presedinte al PNL: O sa abordam serios problema guvernarii

"E prematur. Eu sper ca vom confirma amandoi increderea pusa in noi de cetatenii Romaniei (...). Nu e usor sa te mentii la acest nivel, greul pentru noi abia acum incepe, e la fel de greu sa gestionezi si o victorie, si o infrangere", a mentionat Blaga, facand referire la castigarea alegerilor prezidentiale de catre Klaus Iohannis.

Totusi, Blaga a mentionat ca nu este exclus sa o voteze pe Alina Gorghi la alegerile din 2016 pentru sefia marelui PNL, daca vor colabora bine in urmatorii doi ani.

Referitor la felicitarile transmise de premierul Victor Ponta si posibilitatea refacerii USL, Blaga a declarat ca un astfel de scenariu "este exclus", adaugand ca seful PSD "ce a avut de rupt a rupt, uitati-va la Partidul Liberal Reformator, care nici macar nu e inregistrat".

Victor Ponta a felicitat-o, joi, pe Alina Gorghiu pentru alegerea in functia de presedinte al PNL, spunand ca alegerea unei tinere femei e "un semn bun".

Ponta o felicita pe Gorghiu, noul presedinte al PNL: Am colaborat foarte bine in USL

"Felicitari Alinei Gorghiu pentru alegerea sa in functia de presedinte al PNL! Un lider politic femeie si din generatia tanara este un semn bun. Desi suntem adversari politici, sper sa putem colabora pentru binele general asa cum am colaborat si in cadrul USL!", se arata in mesajul postat pe Facebook de Victor Ponta la scurt timp de la aflarea rezultatului votului.

Alina Gorghiu, noul presedinte PNL

Alina Gorghiu, sustinuta de Klaus Iohannis, a fost aleasa, joi, in cadrul Biroului Politic National al PNL presedinte al partidului, ea fiind prima femeie care detine sefia PNL.

Gorghiu a primit 48 de voturi, in timp ce contracandidatul sau, Ludovic Orban, a obtinut 27 de voturi. Alina Gorghiu va indeplini timp de doi ani functia de co-presedinte al noului PNL, alaturi de Vasile Blaga.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Vasile Blaga Alina Gorghiu, #Vasile Blaga Gorghiu PNL, #Vasile Blaga Gorghiu sefa PNL , #presedinte PNL