Alina Gorghiu, atac la Ponta: Liderii PSD spioneaza adversari, oameni de afaceri si ziaristi (Video)

Duminica, 03 Mai 2015, ora 13:38
4329 citiri
Alina Gorghiu, atac la Ponta: Liderii PSD spioneaza adversari, oameni de afaceri si ziaristi (Video)
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, copresedinte PNL, l-a atacat duminica, pe premierul Victor Ponta, lasand sa se inteleaga faptul ca nu doar liderul PSD Gheorghe Nichita, edilul Iasiului, a spionat, ci si alti membri ai aceleiasi formatiuni politice. Potrivit acesteia, spionati sunt nu doar adversarii politici, ci si oamenii de afaceri sau jurnalistii.

Ponta, prima reactie la cazul Nichita: Nu stiam ca pentru spionarea unei iubite esti arestat

Dupa ce premierul a afirmat ca nu poti fi arestat pentru ca ti-ai spionat iubita, referindu-se la primarul Iasiului, acuzat ca a folosit politia locala pentru a-si spiona amanta, Alina Gorghiu i-a raspuns lui Ponta intr-o postare pe o retea sociala: "Domnule Ponta, persoanele urmarite si terorizate de primarul Iasului, din bani publici cu ajutorul politiei locale, in cardasie cu clanuri interlope, sunt cetateni ai Romaniei, cu care dumneavoastra, ca sef al Executivului, politician, ca om, ar trebui sa fiti solidar.

Prin bagatelizarea subiectului, prin modul in care va prefaceti ca nu intelegeti gravitatea subiectului, nu faceti decat sa deveniti complice cu o practica despre care se spune ca nu este straina nici altor colegi ai dumneavoastra".

Mai mult, liderul PNL il acuza pe seful Executivului de "cinism si ticalosie": "Raspunsul premierului referitor la cazul primarului Nichita intrece in cinism si ticalosie chiar si cele mai josnice actiuni impotriva ideii de libertate intr-un stat democratic".

"Faptul ca adversarul dumneavoastra politic, Catalin Ivan, a acuzat aceleasi metode de monitorizare, urmarire si intimidare din partea primarului din Iasi ne poate explica de ce nu simtiti nevoia normala de a condamna un comportament aberant al unui edil si lider marcant al PSD.

Stiti, la fel ca si mine, ca in mediul informal, exista suspiciuni ca si alti colegi de-ai dumneavoastra practica metode asemanatoare, uneori cu tinte politice, mai ales din cadrul opozitiei, din mediul de afaceri sau mass media. Imi place sa cred ca aceste informatii nu sunt adevarate si ca dumneavoastra sunteti strain de ele, dar, reactiile pe care le aveti ridica anumite semne de intrebare", continua pe Facebook Alina Gorghiu.

In final, copresedintele PNL denunta modelul de stat-mafiot promovat de PSD si afirma ca romanii ii vor da premierului unui raspuns adecvat prin vot: "Politicienii isi mai pot purta singuri de grija, cetatenii sunt singuri in fata abuzurilor din partea institutiilor statului. Modelul pe care PSD il promoveaza prin aceasta raportare la incalcarea drepturilor cetatenilor romani este cel al unui stat-mafiot, condus de un Nas de partid.

Va veni vremea cand romanii vor avea posibilitatea, prin vot, sa va dea un raspuns adecvat pentru modul in care alegeti sa conduceti Romania".

Nichita a fost prezentat vineri de DNA instantei cu propunere de arestare preventiva, dupa ce a fost retinut de procurori joi seara, pentru mai multe fapte, insa judecatorul de la Tribunalul Bucuresti a decis sa nu il trimita dupa gratii, ci sa fie cercetat sub constrol judiciar. Decizia nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs.

DNA il acuza pe edil de instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alina Gorghiu Ponta Nichita, #Gorghiu ataca Ponta primar Iasi, #Alian Gorghiu Nichita , #presedinte PNL