Alina Gorghiu nu e cercetata penal: "Manipularea si dezinformarea nu aduc voturi"

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 12:35
5315 citiri
Alina Gorghiu nu e cercetata penal: "Manipularea si dezinformarea nu aduc voturi"
Foto: Digi24

Alina Gorghiu, presedintele PNL, a primit neinceperea urmaririi penale in dosarul deschis de Parchetul General dupa ce o plangere a fost depusa cu privire la modul in care si-a obtinut diploma de mediator.

Dosarul a fost deschis in 2010 si inchis tot atunci, dar informatia a fost reluata, miercuri, de posturile de televiziune B1 TV si Antena 3, fiind preluata in mediul online.

"Pana la varsta asta m-a ferit Dumnezeu de prea multe plangeri penale. Cu toate acestea mi-au fost facute doua in anul de gratie 2010. Una de la dna Ridzi, pentru comisia de ancheta ce o privea, alta de la o persoana exclusa din profesia de mediator, plangere facuta impotriva mea si a altor zeci de persoane din profesie, toate soldate cu NUP - neinceperea urmaririi penale.

Ironic este ca, dupa solutionarea dosarului, acea persoana exclusa din profesia de mediator chiar si-a cerut scuze pentru ca a initiat plangerea penala. Informatiile care circula azi cu titlu de actualitate sunt, repet, din 2010 si tot in acelasi an, am comunicat public solutia si am explicat despre ce e vorba", se precizeaza intr-un drept la replica trimis de Alina Gorghiu redactiei Ziare.com.

Totodata, presedintele PNL subliniaza faptul ca manipularea prin presa nu le va aduce aduce voturi adversarilor politici.

"M-as fi asteptat, totusi, ca unele televiziuni sa nu ignore obligatia de a informa corect telespectatorii si sa prezinte corect realitatea. Voi demonta si acum, asa cum am facut-o si la vremea respectiva, fiecare atac. Cei care cred, in continuare, ca manipularea si dezinformarea aduc multe voturi vor ramane la fel de perdanti", se mai arata in comunicatul citat.

Ulterior, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a confirmat ca, in prezent, nu exista niciun dosar penal pe numele co-presedintelui PNL Alina Gorghiu.

"Am solicitat si am obtinut un raspuns de la Parchetul General, in prezent nu exista niciun dosar in care sa fie cercetata Alina Gorghiu. Au exista doua dosare solutionate in 2010 cu NUP", a declarat Nitu la finalul sedintei CSM de miercuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
#Alina Gorghiu cercetata mediator, #Gorghiu cercetata penal , #presedinte PNL