Alina Gorghiu: Nu inteleg isteria pe care PSD o aduce in spatiul public cu privire la Codul Fiscal

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 22:10
4910 citiri
Alina Gorghiu: Nu inteleg isteria pe care PSD o aduce in spatiul public cu privire la Codul Fiscal

Co-presedintele Partidului National Liberal (PNL), Alina Gorghiu, a declarat duminica seara, la Toplita, ca nu intelege "isteria" pe care Partidul Social Democrat (PSD) o aduce in spatiul public, legata de Codul Fiscal, intrucat partidul pe care-l reprezinta nu cere decat o dezbatere argumentata si justificata legata de relaxarea fiscala.

Ponta spune cine sunt liberalii care au votat Codul Fiscal: Ar fi o adevarata catastrofa pentru Romania!

"Nu inteleg toata aceasta isterie pe care PSD o aduce in spatiul public, pentru ca nici nu am ars Codul Fiscal, nici nu l-am bagat la gunoi, nici nu i-am rupt paginile, ci pur si simplu cerem o dezbatere argumentata si justificata, fara niciun fel de discurs demagogic sau populist de gen Syriza, pe care il practica astazi domnul Ponta, din pacate", sustine Alina Gorghiu.

Aceasta a spus ca PNL asteapta de la Victor Ponta studiile si cifrele care sa justifice pachetul de masuri de relaxare fiscala, in functie de care, in data de 3 august, in cadrul Biroului Politic, va lua o decizie legata de modul in care va vota acest document la sesiunea parlamentara extraordinara.

Sefa PSD nu mai are liniste dupa episodul cu Codul Fiscal: O uriasa farsa politica, o escrocherie

"Discutia noastra, in functie de ce ne prezinta PSD, va fi in Biroul Politic din 3 august. Pozitia noastra va fi facuta publica in data de 3 august, in urma sedintei de birou, pentru ca pana atunci speram sa putem vedea din partea PSD o dovada de responsabilitate si de responsabilizare, de ce nu? Speram ca pana atunci argumentele care sa stea la baza acestei relaxari fiscale sa fie facute publice", a mai spus Alina Gorghiu.

Aceasta a adaugat ca PNL va sustine masurile de relaxare fiscala daca Guvernul va prezenta o strategie de reformare si restructurare a companiilor de stat, de reducere a evaziunii sau de marire a gradului de colectare la bugetul de stat.

Victor Ponta ii da replica Andreei Paul: Presedintele NU a promulgat legea amnistiei fiscale

Alina Gorghiu a sustinut faptul ca PSD a adus in spatiul public o alta dezinformare, respectiv aceea ca Guvernul poate sa-si asume raspunderea pe Codul Fiscal, lucru despre care spune ca nu este constitutional.

"Astazi am vazut o alta dezinformare adusa in spatiul public de colegii de la PSD ai d-lui Ponta si de domnul Ponta insusi care, inca o data se demonstreaza ca nu stie Constitutia si nu a citit jurisprudenta Curtii, a spus ca isi va asuma raspunderea pe Codul Fiscal. Sigur stiti la fel de bine ca si mine ca nu se poate acest lucru cata vreme un proiect legislativ este in circuit, dar Victor Ponta nu stie asta. De aceea, fac apel la cetatenii romani sa inteleaga ca nu orice spune Victor Ponta este realitate, multe lucruri sunt neconforme cu Constitutia dar, repet, disponibilitatea PNL pentru ideea de relaxare fiscala este maxima. Sa vina sa ne justifice ca nu se vor intoarce aceste masuri de relaxare fiscala impotriva romanilor si cu mare placere le vom sustine", a conchis Alina Gorghiu.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...