Alina Gorghiu, oficial, presedinte unic al PNL. Cine semneaza listele pentru parlamentare in locul lui Blaga

Sambata, 08 Octombrie 2016, ora 14:34
2432 citiri
Alina Gorghiu, oficial, presedinte unic al PNL. Cine semneaza listele pentru parlamentare in locul lui Blaga

Alina Gorghiu a fost validata, sambata, ca fiind presedinte unic al Partidului National Libera.

Consiliul National de Coordonare al PNL a votat in unanimitate mai multe modificari la Statut, printre cele mai importante modificari fiind abrogarea articolului care prevede conducerea cu copresedinti si imputernicirea lui Daniel Buda sa semneze listele pentru alegerile parlamentare in locul lui Vasile Blaga.

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a anuntat ca articolul 154 din Statut care prevede structurile nationale de conducere tranzitorii se modifica in sensul in care structura nationala va fi dintr-un presedinte, iar articolul care prevede ca cei doi copresedinti sunt fostii presedinti ai PNL si PDL se abroga.

Un articol care prevede modalitatea depunerii listelor de candidati pentru parlamentare a fost de asemenea modificat.

Ilie Bolojan a mai supus la vot o decizie a Biroului Politic National prin care Daniel Buda este imputernicit sa semnze listele pentru parlamentare in locul lui Vasile Blaga.

De acum inainte listele vor fi semnate de presedintele partidului si de un prim-vicepresedinte imputernicit de fostul PDL.

"In unanimitate au fost aprobate modificarile. Va supun votului o decizie a BPN asa cum a fost ea aprobata. Ca sa validam decizia 149 din 9 octombrie prin care domnul Daniel Buda e imputernicit sa semneze listele pentru parlamentare in urma deciziei demisiei domnului Blaga", a mai spus Bolojan.

Atat modifcarile la Statut, cat si mandatarea lui Buda au fost adoptate cu unanimitate de voturi.

Saptamana trecuta s-a decis ca Alina Gorghiu sa ramana unicul presedinte al PNL si sa nu se aleaga un inlocuitor pentru Vasile Blaga, dupa ce acesta a demisionat din functia de co-presedinte al PNL, dupa ce a aflat ca este urmarit penal de DNA. De asemenea, senatorul liberal a anuntat ca nu va mai coordona campania electorala a partidului si nici nu va mai candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie, statutul PNL interzicandu-le sa candideze liberalilor arestati sau pusi sub control judiciar.

Citeste si:
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...