Blaga si Gorghiu: PNL nu va face niciun fel de alianta cu PSD nicaieri in tara

Marti, 14 Iunie 2016, ora 12:00
3097 citiri
Blaga si Gorghiu: PNL nu va face niciun fel de alianta cu PSD nicaieri in tara
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marti, la Parlament, dupa sedinta pe care a avut-o cu consilierii liberali din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, ca PNL nu va face nicio alianta sau majoritate cu PSD la niciun sector si nici in teritoriu.

De asemenea, Vasile Blaga a precizat ca oferta de colaborare facuta social-democratilor din Mures de catre Ciprian Dobre, actualul presedinte al CJ, este o initiativa personala, fara acordul conducerii, informeaza News.ro.

"Decizia unanima a colegilor nostri a fost aceea de a face opozitie si iar opozitie, nu vom face niciun fel de alianta cu PSD la niciunul din sectoare, nici la Consiliul General. Nu vom avea niciun fel de apropiere de PSD, care nu credem ca va iesi din nota demagogiei si a populismului cu care ne-a obisnuit de ani de zile la Capitala", a declarat co-presedintele PNL Alina Gorghiu.

Ea a aratat ca se incearca obtinerea de majoritati cu celelalte formatiuni politice care au intrat in consiliile locale pentru a putea face "opozitie consistenta si constructiva in interesul comunitatii bucurestene".

"Sunt foarte putine sectoare unde, impreuna cu USB sau PMP, se poate face o majoritate pentru a putea desemna un viceprimar. Am avut aceasta aritmetica in interiorul sedintei, insa colegii nostri au fost mandatati ca pana pe data de 21 sau 22, cand se vor depune juramintele, sa vada cum reusesc sa concretizeze discutiile deja existente", a mai spus Gorghiu.

Referitor la afirmatia actualului sef al CJ Mures, Ciprian Dobre (PNL), potrivit careia PNL Mures ofera functia de presedinte al Consiliului Judetean catre PSD, copresedintele Vasile Blaga a spus ca invitatia a fost facuta de Dobre in nume personal, intarind ideea ca PNL nu va face aliante cu PSD.

Consilierii locali PNL de la sectoare si cei din Consiliul General al Capitalei s-au intalnit, marti, intr-o sedinta cu conducerea partidului, pentru a stabili politica de aliante in Bucuresti, constituirea unei majoritati la nivelul sectoarelor fiind greu de realizat, din cauza refuzului Uniunii Salvati Bucurestiul de a se alia cu liberalii.

Pana in prezent, liberalii s-au aliat, pentru realizarea de majoritati, in tara, atat cu UDMR, cat si cu PMP si alte formatiuni mici. Singura interdictie pe care o au consilierii locali ai PNL este de a stabili aliante cu PSD.

Copresedintele PNL Mures, Ciprian Dobre, a anuntat, luni, printr-o postare pe Facebook, ca liberalii sunt pregatiti sa ofere PSD functia de presedinte al Consiliului Judetean, el precizand ca PSD si PNL au impreuna 20 din cele 35 de mandate, deci o majoritate confortabila.

"Avand in vedere perioada de negocieri politice de dupa alegerile locale, PNL Mures face urmatoarea oferta politica pentru PSD Mures: PNL Mures ofera functia de presedinte al Consiliului Judetean catre PSD, propune un vicepresedinte pentru PNL si evident un vicepresedinte catre formatiunea UDMR", a scris Ciprian Dobre pe pagina de socializare.

El adauga ca il asteapta la discutii pe presedintele PSD Mures, Vasile Gliga, "pentru a discuta aceasta varianta onesta prin care PSD Mures poate avea presedinte de Consiliu Judetean".

#PNL aliante PSD alegeri locale, #Gorghiu aliante post electorale , #presedinte PNL