Ce au discutat liderii PNL cu ambasadele occidentale la Bucuresti

Marti, 09 Iunie 2015, ora 18:23
3683 citiri
Ce au discutat liderii PNL cu ambasadele occidentale la Bucuresti

Mai multi lideri ai PNL, printre care co-presedintele Alina Gorghiu, s-au intalnit, marti, cu reprezentanti ai mai multor ambasade occidentale la Bucuresti, in contextul in care vineri in Parlament se voteaza motiunea de cenzura depusa de Opozitie pe subiectul votului in diaspora.

Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Ionut Stroe (foto), a declarat la finalul intalnirii ca au fost prezenti la discutii reprezentanti din "mai mult de 10 state", fara a da insa numele acestora.

Totodata, Ionut Stroe a explicat ca discutiile au fost de natura tehnica si au vizat "imbunatatirea cadrului legislativ" al Romaniei.

"Am stabilit un mecanism de consultare reciproca", a mai declarat purtatorul de cuvant, precizand ca la intalnire au participat "ambasade care doresc si sunt disponibile de a dialoga".

Intalnirea a fost organizata la initiativa PNL, care a transmis invitatii in acest sens in urma cu "doua saptamani si jumatate", a mai precizat acesta, subliniind faptul ca discutiile nu au vizat decat subiectul mentionat si au avut un "pronuntat caracter tehnic".

"Nu are niciun fel de legatura cu contextul politic tensionat din Romania. E doar o coincidenta", a raspuns purtatorul de cuvant al PNL, intrebat insistent de jurnalisti daca s-a discutat cazul Ponta la aceasta intalnire.

Ponta a fost salvat de colegi - Deputatii nu i-au ridicat imunitatea

Ponta in presa straina: Am luat in considerare demisia, dar voi ramane - Ce motiv a invocat

Ponta ramane cu imunitatea, reactia PNL: Un fricos care s-a ascuns in spatele unei majoritati gaunoase

Totodata, Ionut Stroe a precizat ca reprezentantii ambasadelor nu au facut recomandari Romaniei.

"Au fost mai degraba intrebari legate de modul cum vrem sa promovam si sa implementam votul prin corespondenta. Am cerut expertiza, pentru ca majoritatea au acest tip de lege (...) Am stabilit un mecanism, o forma de dialog, legat de votul prin corespondenta. Sunt state care au populatie romaneasca pe teritoriul lor", a mai declarat Stroe, precizand si ca "nu s-a stabilit nicio intalnire viitoare".

Citeste si:
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Între politizare și antidiscriminare: Cum arată componența CNCD, acuzată în trecut că ia decizii cu dublă măsură
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost implicat în ultimii ani într-o serie de scandaluri, instituția fiind acuzată că adesea ia decizii cu dublă măsură, taxând...
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de...