Ce decizie majora a luat PNL, dupa esecul motiunii de cenzura

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 16:04
6433 citiri
Ce decizie majora a luat PNL, dupa esecul motiunii de cenzura
Foto: Digi24

Alina Gorghiu si Vasile Blaga, cei doi co-presedinti ai PNL, au anuntat marti, dupa esecul motiunii de cenzura, ca de acum inainte vor refuza orice colaborare cu liderii de partide din coalitia de guvernare, care au ales sa il mentina in functie pe premierul Victor Ponta.

Alina Gorghiu a precizat ca motiunea de astazi a fost inaintata "din principiu" si nu "din motive de oportunitate politica sau din calcul politic".

"Victor Ponta va fi la guvernare si va fi prim-ministru al Romaniei cata vreme ceilalti trei lideri de partide politice aflate la guvernare vor sustine aceasta formula de prim ministru compromis, trimis in judecata", a declarat aceasta, referindu-se la Gabriel Oprea (UNPR), Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin (ALDE).

Guvernul, fata cu motiunea - LIVE

Ponta trece cu tancul peste Opozitie: Toate problemele PNL in Justitie - de la Gorghiu la Motreanu

Dupa sedinta de urgenta a conducerii PNL, Gorghiu le-a multumit colegilor care au fost prezenti la motiune, dar si celor care au iesit in strada, "in ciuda vremii nefavorabile".

"Astazi, in sedinta pe care am incheiat-o, am luat decizia sa refuzam sa ne asezam la masa cu cei patru lideri de partide politice care sustin Romania pe un drum gresit pana cand vor renunta la solutia compromitatoare pentru Romania, anume Victor Ponta prim-ministru", a anuntat Alina Gorghiu, adaugandu-l pe lista pe Liviu Dragnea (PSD).

La randul sau, Vasile Blaga a precizat ca "motiunea de cenzura trebuia depusa obligatoriu in momentul in care Victor Ponta a fost trimis in judecata", explicand ca "el duce Romania intr-o directie gresita" si ca aceasta motiune de cenzura avea misiunea "de a limpezi apele".

"Am vazut cine il sprijina pe Victor Ponta (...) El nu mai are interlocuitori (sic!) in statele democratice. Acesta a fost rolul motiunii, ne bucuram ca am obtinut un numar mai mare de voturi decat data trecuta", a mai declarat Blaga, multumindu-le la randul sau parlamentarilor care au votat motiunea si participantilor la miting.

De asemenea, senatorul PNL le-a transmis liderilor coalitiei de guvernare ca "vom sta la masa doar cand isi vor revizui punctele de vedere".

Cei doi co-presedinti PNL au afirmat la unison ca atata vreme cat PSD nu se va schimba si Victor Ponta va ramane premier, "nu ne vom mai aseza la masa cu ei" pentru a discuta diverse proiecte.

"Astazi, prin aceasta motiune de cenzura s-au separat apele. Valoarea acestei motiuni de cenzura este de a arata ca noi suntem intr-o parte, iar PSD si UNPR au ales alta cale", a mai spus Alina Gorghiu.

Puterea si Opozitia au negociat pana acum pe mai multe teme printre care Codul Fiscal si legea votului prin corespondenta.

Motiunea de cenzura cu titlul "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" a picat, marti, cu doar 207 voturi "pentru" in conditiile in care pentru caderea guvernului era nevoie ca 276 de senatori si deputati sa isi arate sustinerea prin vot secret.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Gorghiu Blaga esec motiune cenzura, #motiune cenzura PNL Ponta judecata , #presedinte PNL